Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Sikerélményt szerezhet a csapat"

2008. november 22. 20:47 © handball.hu

A handball.hu a női válogatott edzőjével, Mátéfi Eszterrel, valamint kiváló irányítójával, Szucsánszki Zitával beszélgetett a második nagyarányú győzelem után.

"Sikerélményt szerezhet a csapat"
handball.hu: Milyen érzés Számodra hazai közönség előtt bemutatkozni a nemzeti csapat edzőjeként?
Mátéfi Eszter: Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és segíthetek a magyar válogatottnak.

handball.hu: Három ellenféllel játszotok, fokozatosan nehezedő találkozókkal. Mit vártok az utolsó naptól?
Mátéfi: A korábbi eredményeket is figyelembe véve ez valóban így van, erősorrendben játszunk itt az ellenfelekkel. Úgy látom, a mi játékunk is kezd egyre pörgősebb lenni. Tegnap egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, mondhatnám azt, egy felhozó meccset, ma már szép akciókat láthattunk, és ezek a meccsek pont ezt a célt szolgálják, hogy egyrészt gyakoroljuk az éles szituációkat, és persze hogy a begyakorolt taktikai elemeket is ki tudjuk próbálni. Ez vonatkozik a játékosokra is, mert ez a keret szűkítve lesz. Ezek alapján úgy gondolom, hogy maximálisan szolgálja a felkészülésünket ez a Pannon-kupa.

handball.hu: A ma sokszor alkalmazott gyors indulás csak a macedónok ellen volt bevethető? Kifigyeltétek esetleg, hogy ők lassabbak?
Mátéfi: Nem, tudatosan készülünk a gyors indítás-lerohanásból, nagyon sok olyan játékosunk van, aki alkalmas erre, és pont ezért is erőltetjük. Ráadásul ezek hozzák az úgymond könnyű gólokat, amiket a gyors indítás utáni középkezdésből is tudunk szerezni. Emellett felállt fal ellen kell még hozzátennünk természetesen a támadójátékunkat, tehát ez egy tudatos dolog, így készültünk.

handball.hu: Európában ezen a hétvégén több rangos tornát rendeznek, ahol többek között a dánok, a norvégok és az oroszok is pályára lépnek. Mi eközben a macedónokat, a horvátokat és az osztrákokat látjuk vendégül, akik nem igazán nevezhetőek a világ élmezőnyének.
Mátéfi: Úgy gondolom, hogy most ennek a fiatal, átalakuló csapatnak ez sokkal hasznosabb, mint ha elmennénk egy nagyon rangos tornára, ahonnan esetleg tízgólos vereségekkel térnénk haza. Most úgy látom, hogy ezáltal szerezhetnek önbizalmat a játékosok. Amint említettem, egy-két új elemnek - akár támadásban, akár védekezésben - a gyakorlása így könnyebben megy. Jómagam is a fokozatosság elvének a híve vagyok, tehát egyre jobb ellenfelekkel kell játszani, de ezt a rendszert fel kell építeni, és most mi ezt tesszük. Célunk, hogy eljussunk odáig, hogy bármilyen ellenféllel szemben is meg tudjuk mutatni valós tudásunkat, miközben sikerélményt szerezhet a csapat.



Szucsánszki Zita
handball.hu: Lassan fél órája autogramokat osztogatsz, hogy bírod ezt?
Szucsánszki Zita: Nagyon jó érzés azt érezni, hogy a magyar válogatottat ennyire szereti a szombathelyi közönség, de szerintem akárhova mennénk Magyarországon, mindenhol ennyien lennének.

handball.hu: A klubcsapatodnál nem tapasztalható ez?
Szucsánszki: Ott azért annyira nem, persze meccs után mindig körbemegyünk pacsizni a szurkolókkal, de autogramosztogatás nincsen. Ez nem a Fradi, hanem a magyar válogatott, amely az Eb-re készül, és szeretne minél jobb eredményt elérni.

handball.hu: Ez a torna mennyire szolgálja a felkészüléseteket? Az eddigi két mérkőzésen azt láttuk, hogy minden megerőltetés nélkül győztetek.
Szucsánszki: Nagy mértékben segíti. Azt gondolom, hogy főleg taktikai szempontból fontos, és szerintem az edzők is ezt mondják, hiszen tökéletesíteni kell a figurákat, és a helyzeteinket értékesíteni kell. Ezért tényleg csak egy úgymond tétmérkőzésen lehet megállapítani, hogy milyen formában vagyunk, hol kell még javítani.

handball.hu: Figyelemmel követitek azért, hogy milyen formában van a világ élvonala?
Szucsánszki: Nézzük őket. Azt látjuk, hogy mindenhol fiatalítások voltak, az oroszoknál és a franciáknál is, a dánok pedig most térnek vissza az élvonalba. Úgy érzem, hogy nagyon jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük ezt az Eb-t, de legalább dobogósak legyünk.

A második is kipipálva

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi