Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Felkészületlenebbek vagyunk”

2008. november 7. 6:50 © handball.hu

Villámrajtot vett a tavalyi BL-döntős Hypo NÖ: az első körben rögtön az új sztárcsapatnak kikiáltott FCK-t lepte meg. Pénteken a Németh András által vezetett gárda a Zsiga Gyula irányította Podgoricát fogadja.

„Felkészületlenebbek vagyunk”
handball.hu: Milyen állapotban vagytok a szezon kezdetén?
Németh András: Sokkal nehezebbnek tűnik ez a szezon a tavalyinál, hiszen egy éve már nyár közepén el tudtuk kezdeni a munkát, most pedig hol ez, hol az hiányzott az edzésekről. Elmondhatom tehát, hogy jelenleg sokkal felkészületlenebbek vagyunk, de szerencsére az egy éven át elvégzett munka benne van a játékosok lábában. A felkészülési időszak alatt volt, hogy egyedül voltam szakemberként a csapat mellett, így sokkal több feladat hárult rám. A Bajnokok Ligája-szezon kezdetekor azonban minden visszaállt a régi szintre, hemzsegnek körülöttem az emberek.

handball.hu: Milyen változásokon ment át az együttes a nyáron?
Németh: Rusznacsenko és a koreai Han abbahagyta a kézilabdázást, Engel Nürnbergbe szerződött, a brazil Mesquita pedig a Lipcséből érkezett hozzánk. Kis hiányérzetem azért van a belső posztokat illetően, ahol nem állunk valami fényesen. A cél idén sem változott: Bajnokok Ligája-győzelemre törünk, akár csak az a többi hat-nyolc csapat, aki szintén az aranyra hajt.

handball.hu: Tóth Tímea nemrég bejelentette, hogy nem tudja vállalni az európa-bajnoki szereplést. Milyen állapotban van most?
Németh: Még az olimpia előtt megsérült, így szerepelt Pekingben. Azt hittük, hogy utána fel tudjuk tornászni a formáját, de most már elmondhatjuk, hogy minden szempontból rossz állapotban van, komoly egészségügyi problémákkal küzd. Kellemes meglepetés, sőt, csoda volt, hogy az FCK elleni BL-mérkőzésen harmincöt-negyven percig is biztató formában tudott kézilabdázni. Sajnos muszáj volt bevetnem, hiszen a koreai Myoung rosszul játszott, de remélem, a következő meccsen nem kell kockáztatnom. Számítottunk rá, hogy előbb-utóbb valakivel gondok lesznek, hiszen ez a kézilabda-rendszer nem foglalkozik a játékosok egészségével. Ennek Tóth Tímea az első áldozata, aki a BL-döntőig végigjátszotta a szezont, majd szinte alig ment szabadságra, pihenés helyett az Európa-válogatottban, gálameccseken lépett pályára.

handball.hu: Kirsner Erikával mi a helyzet?
Németh: Az ő formája megfelelő, jelenleg jobb Mesquitánál, a brazil balszélsőnél, ezért általában ő kezd. A balátlövő juniorválogatott, Léránt Vivien Tóth Tímea kiválásával már kapott feladatokat, és a jövőben egyre több munkát szánunk neki.

handball.hu:: Nagyszerű bravúrt hajtottatok végre, amikor az első fordulóban otthonában győztétek le Anja Andersen új sztárcsapatát…
Németh: A papírforma szerint előzetesen az FCK-t tartottuk a legnagyobb ellenfelünknek, úgy gondoltuk, hogy velük megyünk tovább a csoportból. Legyőzésükkel megtettük az első, nagyon fontos lépést a továbbjutás felé. Pénteken a montenegrói Podgoricával csapunk össze, amely tehetséges fiatalokból álló csapat. Tavaly többször is játszottunk velük, azóta több lendületes fiatal játékost igazoltak. Általában igaz az olyan újonnan létrejött nemzetekkel kapcsolatban, mint Montenegro, hogy próbálnak erőteljesek, eredményesek lenni. Ezért ők anyagilag is igen sokat tettek és rengeteget fejlődtek.

handball.hu: Pár hónap múlva döntened kell a jövődről, hiszen lejár a szerződésed a Hyponál. Hogyan tovább?
Németh: A szezon végeztével több lehetőség is előttem áll: visszatérek Magyarországra, ahol egy igen erős csapatot hozunk össze, ami természetesen a pénztől is függ, ám a mai gazdasági helyzet nem segíti a csapatépítést. Visszatérhetnék egy kisebb magyar klubhoz is, ahol nyugodtabban dolgozhatnék, nem kellene az élvonalban harcolnunk. Több megkeresésem volt a férfi vonalról is, mindenesetre ez is érdekes váltás lenne. Más külföldi országokból is kaptam felkérést, de a Hypo vezetői is az szeretnék, ha maradnék.

handball.hu:Szíved szerint mit választanál?
Németh: Magyarországgal kapcsolatban önmagammal kell tisztába tennem, hogy meg akarok-e küzdeni például a fizetésért és sok egyéb másért? Vállaljam-e azt, hogy sok minden rajtam múlik, akárcsak anno a Fradinál? Ausztriában például sosem merült fel, hogy vajon kapunk-e fizetést. Inkább egy nappal előbb, mint később rendezik az anyagiakat. A család hiánya sem akkora akadály, hiszen a lányom velem van, a Hypoban kézilabdázik, és imád itt lenni. Mondhatjuk úgy is, hogy a fél család együtt van.

A Hypo Niederösterreich - Buducnost T-Mobile összecsapást pénteken 18.37-kor rendezik.
A meccset a Eurosport2 csatorna ÉLŐben közvetíti.
Az eredmény alakulását a handball.hu-n is nyomon követhetitek.

handball.hu

Hypo-győzelem Dániában
A Zvezdáé a Bajnokok Trófeája
Újra a Hypoé a Sika-kupa
A Zvezda az idei BL trónján

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi