Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Meglepetés Vácon

2008. október 11. 18:15

Szombaton összesen öt mérkőzést rendeznek a magyar bajnokság 7. fordulójában. A legváratlanabb eredmény ezúttal Vácon született, ahol a hazaiak a Fehérépet győzték le minimális különbséggel.

Meglepetés Vácon
NB I., 7. forduló

Váci NKSE - Fehérép Alcoa FKC 32-31 (16-16)
Városi sportcsarnok
Vezette: Kisfalvi István, Péli Sándor
Váci NKSE gólszerzői: Veszeli Judit 9(2), Farkas Veronika 8, Orbán Adrienn 5, Orosz Eszter 4, Szilágyi Anett 3, Ábrahám Szilvia 2, Schmidt Erika 1
Fehérép Alcoa FKC gólszerzői: Trishchuk Kristina 12(4), Kamper Olívia 5(1), Vijunaite Sonata 3, Siti Eszter 3, Bernataviciute Laima 3, Kovács Angéla 2, Nikolics Verica 2, Lévai Zsófia 1
Kiállítások: 14 ill. 14 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 7/5

Sótonyi László, az FKC vezetőedzője: Ha egy csapatnak komoly tervei vannak, akkor a pályán a taktikából meg kell valósítania valamit. Motiváltságban és akaraterőben pedig mindenkinek hozzá kell tennie a részét. Sajnos ebben a motivációs részben múltkor a Békéscsaba, most pedig a Vác múlt felül minket. Mi nem vagyunk egy világsztár csapat; az, hogy bárki félvállról vegyen bármit is, nem megengedhető. Amíg az embereink nem halnak meg a másikért, addig újra kell értékelnünk az egész eddigi munkánkat és céljainkat. Ha kifogástalan hozzáállás és akarat jellemezne bennünket minden mérkőzésen, akkor meg tudnám magyarázni a hullámvölgyet azzal, hogy most áll össze a csapat, és idő kell. Viszont ezen a szinten már az sem elég, hogy valaki csak akar, tenni is kell. Egy vagy két jó teljesítménnyel nem tudunk mérkőzést nyerni, főleg idegenben.

Forrás: Presstige Média



DVSC-Aquaticum - SONEPAR Békéscsabai ENKSE 27-23 (14-15)
Hódos Imre sportcsarnok, 2000 néző
Vezette: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
DVSC-Aquaticum gólszerzői: Crap Daniela 10(4), Stuparicova Dagmara 6, Shynkarenko Tetyana 4, Uhrakova Lucia 3, Hornyák Dóra 2(1), Soós Viktória 1, Csáki Viktória 1
SONEPAR Békéscsabai ENKSE gólszerzői: Szekeres Klára 7(1), Kelemen Éva 6, Glusica Leposava 4, Cifra Anita 2, Rácz Emese 1(1), Baross Zsuzsa 1, Kocsis Ágnes 1, Tóth Katalin 1
Kiállítások: 6 ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/5 ill. 4/2

A mérkőzés előtt 60. születésnapja alkalmából köszöntötték Kiss Ferencet, a debreceniek technikai vezetőjét, aki 1977 óta dolgozik a DVSC-nél, 1996 óta pedig a kézilabda szakosztálynál.

Fergeteges hangulatban kezdődött a találkozó. Mind a két szurkolótábor és mind a két csapat azonnal ötös sebességre kapcsolt.

Az első félidőben nagyon szorosan alakult az eredmény, a Loki és a Csaba is csak egyszer-egyszer vezetett két góllal. Nagy iramú, színvonalas, igazán kemény volt az ütközet. A két női játékvezető engedte a keménységet, ezért a játék képéhez viszonyítva kevés volt a kiállítás.

A vendégek zárták előnnyel az első játékrészt, ami viszont hazai szempontból biztató volt, hiszen eddig mindig hátrányban volt félidőben a hajdúsági alakulat, ha rangadót vívott a Hódos Imre Sportcsarnokban.

A babona újfent beigazolódott, bár a koreográfia némiképp eltért az FTC, illetve a Fehérvár elleni győzelemtől. A Mátéfi Eszter irányította viharsarki gárda ugyanis nem adta meg könnyen magát. Még négy perccel a vége előtt is csupán két gól volt a különbség.

A Debrecen, ha nehezen is, de megérdemelten nyert, és így továbbra is hibátlan a bajnokságban.

Bakó Botond: Ezek a csaták és győzelmek segítik a legjobban az igazi csapat kialakulását.
Mátéfi Eszter: Nem sikerült meglepetést okoznunk a remeklő Debrecen otthonában.

Forrás: sporthirado.hu



Kiskunhalas NKSE - Pikker-PTE-PEAC 30-23 (15-10)
Általános Művelődési Központ
Vezette: Szegedi Zsolt, Unyatinszki Tamás
Kiskunhalas NKSE gólszerzői: Sterbik Andrea 6, Csendes Edit 5(1), Valovics Nóra 5, Takács Dusmáta 4, Rábai Edina 4, Sipos Krisztina 3, Horváth Mónika 1, Kósa Anikó 1, Tóth Zsuzsanna 1
Pikker-PTE-PEAC gólszerzői: Székely Katalin 5(1), Gráner Beáta 5, Weitner Nóra 4(3), Vasas Edina 4, Darányi Dóra 3, Horváth Petra 2
Kiállítások: 8 ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 5/4

Pocsékul kezdte az első tíz percet a Kiskunhalas, bár az első gólt a 46. másodpercben Rába révén a KNKSE szerezte. Ezt követően viszont egy 0-4-es szériát szenvedett végig a hazai együttes, amely ziccereket, passzokat és védekezési helyzeteket hibázott. Alig tíz perc telt el a meccsből, amikor a negyedik pécsi gólnál ébresztőt kiabáltak a nézők és virtuálisan Zsadányi edző is, mert időt kért.

Talán ennek köszönhető, hogy elkezdtünk egy kicsit nyugodtabban játszani és Sterbik, Tóth és Valovics góljaival a 15. percben értük utol az ellenfelet (5-5). A pécsiek Gráner jóvoltából visszavették a vezetést, de nem sokáig. Kósa, Valovics és Sterbik góljai már azt jelentették, hogy a 18. percben újra mi vezettünk, mégpedig 8-7-re. Most viszont az igen hangos Tabajdi Ferenc kért időt. De hiába. Ettől kezdve csak az volt a kérdés, hogy a KNKSE hány góllal tudja megverni ellenfelét. Guiu is feljavult, Csendes és Sterbik remekül osztogatott, így 15-10-re nyertük a félidőt.

A szünet utáni második percben Gráner lőtte a játékrész első gólját, ám a csereként jött Takács, majd Csendes révén gyorsan hatra nőtt a különbség. Tovább folytatódott a halasi hajtás, több jó egyéni teljesítmény és szép megoldás színesítette a játékot. A csereként beálló Győri kapus is remekelt, így tovább nőtt a különbség (51. perc 28-18). A hajrában arra is volt esély, hogy megtartsuk ezt a különbséget, ám Zsadányi edző valamennyi játékosának lehetőséget adott, Horváth a padról beszállva gólt lőtt, az ifista Karsai Roberta pedig bemutatkozhatott az élvonalban. Az utolsó két percben két gólt is lőttünk, de egyiket sem adták meg az egyébként rendkívül korrekt módon bíráskodó játékvezetők. A pécsiek viszont Székely és Gráner révén kozmetikáztak az eredményen. A KNKSE megérdemelten nyert és ezzel már négy pontos a bajnokságban. Biztató a jövőre nézve, hogy néhány egészen kiváló megoldást is láthattunk a lányoktól.

Forrás: halasmedia.hu



Győri Audi ETO KC - ASA-Consolis-HNKC 35-15 (21-8)
Magvassy Mihály sportcsarnok
Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter
Győri Audi ETO KC gólszerzői: Vérten Orsolya 8, Herr Anita 5(2), Görbicz Anita 4(1), Tomori Zsuzsanna 4, Bradeanu Aurelia 3, Hornyák Ágnes 3, Mayer Szabina 3, Mravikova Katarina 3, Spiridon Simona 2
ASA-Consolis-HNKC gólszerzői: Koroknai Viktória 5, Nikolayenko Olha 4, Gaál Adrienn 3, Gerstmár Renáta 2, Jókai Nóra 1
Kiállítások: 6 ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 0/0

Tudtuk, hogy a Győr remek csapat, idegenben és otthon is félelmetes ellenfél, azért mégsem erre számítottunk. Főként a Ferencváros bravúros, fölényes (37–29) legyőzése után. A Rába-partiak húsz góllal, 35–15-re verték meg az ASA-Consolis HNKC-t, úgy, hogy az utolsó kilenc percben már nem találtak be a vásárhelyi hálóba.

"A húszgólos különbség nagyon sok..." kezdte elemzését a beállós Gaál Adrienn.
– Az első tíz-tizenkét percben, amikor még a győriek is hibáztak, kicsit pontatlanabbul kézilabdáztak jól tartottuk, magunkat. Azt követően azonban „felébredtek" Görbiczék – kicsit álmosan kezdtek –, alig vétettek technikai hibát, a mi bakijainkat viszont szinte mindig góllal büntették. Nincs mit szépíteni, átmentek rajtunk, mint a gyorsvonat. Sok labdát szereztek, faultolt, hárított akciók, lövések után és a szélsőiket, Mravikovát és Vértent általában már a félpályán találták az indítások. Mikor bátran, okosan játszottunk, nekünk is akadtak szép támadásaink, góljaink, de ezt nem tudtuk állandósítani. Tudtuk, hogy a bajnok otthonában nem mi vagyunk az esélyesek, de nem ilyen csúnya vereséggel akartuk zárni a mérkőzést. Így sikerült, és ezen már felesleges keseregni, felejteni, lapozni kell. Következik idegenben a Vasas, itthon a Kiskunhalas, ezeket a találkozókat a papírforma alapján muszáj megnyernünk. Több mint egy hetünk van, hogy felkészüljünk, igaz egy hétig B válogatottjaink, Wolf Alexandra és Koroknai Viktória nélkül dolgozunk majd – zárta gondolatmenetét Benny.

A vezetőedző Farkas József az összecsapást követően csak annyit mondott: "A tizenöt dobott gól kicsit kevés..."

Forrás: Imre Péter (Délmagyarország OnLine)



Tajtavill-Nyíradony - Dunaferr NK 31-33 (14-15)
Harangi Imre sportcsarnok, 600 néző
Vezette: Baranyi Antal, Szloska Krisztián
Tajtavill-Nyíradony gólszerzői: Sopronyi Anett 12(3), Pádár Margit 4, Kudor Kitti 3, Gulyás Nikolett 3, Flaskova Monika 3, Sütő Mariann 3, Szamosi Anita 3(2)
Dunaferr NK gólszerzői: Temes Bernadett 12(2), Tilinger Tamara 7(2), Laluska Eszter 7, Balogh Barbara 4, Vincze Melinda 2, Tamás Krisztina 1
Kiállítások: 4 ill. 10 perc
Hétméteresek: 8/5 ill. 6/4

Az összecsapásra csaknem teljesen megtelt a nyíradonyi csarnok, azonban hiába biztatta mindvégig lelkesen a „kemény mag” a nyíradonyi lányokat, nem sikerült a bravúr: a hajdú-bihariak két góllal kevesebbet szereztek, mint a dunaújvárosi alakulat játékosai, így 31–33-ra kikaptak.

A meccs elején a Dunaferr szerezte meg a vezetést, majd kétgólosra növelték előnyüket, a nyíradonyiak azonban „kapaszkodtak”, és a tizenkettedik percre egyenlítettek. A dunaújvárosiak ezután ismét elléptek – három gól lett a különbség –, majd a hazaiak újra közelebb lopakodtak, és egygólosra faragták hátrányukat. A huszonnyolcadik percben újfent egyenlő volt az állás – 14–14 –, a félidő hajrája azonban a vendégeknek sikerült jobban, így 14–15-öt mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második játékrészben – az elsőhöz hasonlóan – a dunaújvárosiak szerezték meg az első találatot, a Nyíradony viszont néhány perc alatt ismét felzárkózott, 17–17-re. A következő tíz percben azonban a Dunaferr három-, majd négygólos előnyre tett szert, s bár támadásban bemutatott néhány szép megoldást a derekasan küzdő hazai csapat, csak az utolsó percekben sikerült újra közelebb kerülni a vendégekhez. Az ötvenötödik percben feljöttek két gólra a nyíradonyiak – 28–30 –, s bár mindkét oldalon még többször sikerült a kapuba juttatni a labdát, a különbség már nem változott.

A Tajtavill-Nyíradony következő ellenfele a Békéscsaba lesz; a lányok pénteken 18 órakor lépnek pályára a Viharsarokban. A Magyar Kupában ugyancsak a csabaiakkal mérkőznek meg; a meccset október 29-én rendezik meg.

Köstner Vilmos: Megérdemelt vereséget szenvedtünk. A védekezés csődöt mondott egyéni hibák miatt. Az akarat megvolt, a taktikai fegyelem nem.

Forrás: haon.hu

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi