DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYYZIN5k' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Hosszútávú montenegrói tervek | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hosszútávú montenegrói tervek

2008. október 8. 13:02 © handball.hu

A handball.hu exkluzív interjút készített a Budućnost T-Mobile elnökével, Predrag Bošković-csal, aki egyben a Montenegrói Kézilabda Szövetség női szakágának vezetője is.

Predrag Bošković
Predrag Bošković
handball.hu: Hogyan kezdtetek neki egy új kézilabda szövetség felépítésének - hiszen Montenegró egy frissen megalakult állam? Hogyan szerveztétek meg a nemzeti bajnokságot?
Predrag Bošković: Ez a függetlenedés utáni két év nagyon kemény volt, mert ki kellett alakítanunk egy jól működő rendszert és egy jól szervezett szövetséget. Néhány apró gonddal azért szembesültünk, de ez a kezdetekkor még belefér. Mindezekkel együtt szerintem jól végeztük a munkánkat. Idén igen erős a montenegrói férfi bajnokság, a jövőben pedig valami hasonlót szeretnénk látni a női vonalon is. Mostantól több figyelmet szentelünk a női regionális bajnokságnak.

handball.hu: Mi a rövid és hosszú távú terv a Budućnosttal és a válogatottal kapcsolatban?
Bošković: Élek-halok ezért a sportágért, ezért szeretném elhódítani csapatommal a Bajnokok Ligája trófeát, azaz az egyetlen kupát, amely még hiányzik a gyűjteményünkből. A Budućnost hatszor is a BL elődöntőjébe jutott, kétszer nyerte meg a Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK), egyszer pedig az EHF-Kupát. Persze erről sokkal könnyebb beszélni, mint megvalósítani, de mi mindent meg fogunk tenni a célunkért. A válogatottal kapcsolatban el szeretnénk jutni valamelyik világversenyre, legelőször is a 2009-es kínai világbajnokságra, a fő célunk azonban a londoni olimpia.

handball.hu: Akár arra is van esély, hogy világ-, vagy Európa-bajnokságot rendezzen az ország?
Bošković: A 2010-es 18 év alatti fiúk Európa-bajnokságának rendezési jogát már elnyertük, de ez csak a kezdet, hiszen ez egy hosszú távú projekt. Miért is ne rendezhetnénk?

handball.hu: Hogyan tudnak a kulcsjátékosok (például Popović és Savić) csatlakozni és beilleszkedni a válogatottba a sűrű külföldi klubelfoglaltságuk mellett?
Bošković: Mindketten a gárda vezéregyéniségei, akik mindig a legtöbbet hozzák ki magukból a nemzeti csapatban. Minden elvárást teljesítenek, a pályán pedig a kapitány meghosszabbított karjai.

handball.hu: Mennyire népszerű Montenegróban a női kézilabda? Vannak-e tehetséges fiatalok az utánpótlásban?
Bošković: Igen közkedvelt a női csapatunk. A Budućnost nagy hagyományokkal rendelkezik, és a Bajnokok Ligájában a tavalyi szezon folyamán elértük minden idők legmagasabb nézettségét. Kiemelt figyelmet szentelünk a fiatalabb korosztályok számára, öt edzőt is foglalkoztatunk. Az egyetlen módja annak, hogy felvegyük a gazdagabb klubokkal a versenyt, hogy nagyszerű játékosokat neveljünk a fiatalokból. Jelenleg több mint kétszáz gyermek kézilabdázik a Budućnostban.

handball.hu: Miért esett éppen Zsiga Gyulára a választás mind a Budućnost, mind pedig a válogatott esetében?
Bošković: Gyula az egyetlen olyan magyar szakember, aki már nyert női csapattal Bajnokok Ligáját. Azt hiszem, ez elég ok arra, hogy megadjuk neki az esélyt, hogy ugyanezt tegye a Budućnosttal is (nevet). Egyelőre két éves megállapodást kötöttünk, de amennyiben mindkét fél elégedett lesz, tovább folytathatjuk az együttműködést.

handball.hu: Ehhez mit kell tennie Gyulának, azaz mik az elvárások vele szemben?
Bošković: Rajongok a kézilabdáért, és azok az emberek is, akik körülvesznek, ezért az eredmények is jönni fognak. Az elvárások mindig nagyok. Az idő majd eldönti, hogy mire vagyunk képesek. Nem rövidtávon gondolkozunk, és ugyanez érvényes Gyulával kapcsolatosan is.

Zsiga lett Montenegró kapitánya
Dolgos idők Podgoricán
Zsiga két évig a Buducnostban

handball.hu

További hírek