DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYr6KfV6' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Rangadó után, új feladat előtt | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Rangadó után, új feladat előtt

2008. szeptember 23. 7:06

A Dunaferr felett aratott siker, és a szerdai, Békéscsaba elleni bajnoki között Kovács Angéla, a Fehérép Alcoa FKC jobbszélsője tekintett vissza a szombati rangadóra, és mesélt a csapat előtt álló hétközi megmérettetésről.

Rangadó után, új feladat előtt
Angéla véleménye azért is különösen érdekes, mert éppen Dunaújvárosból szerződött az előző szezon előtt Székesfehérvárra.

„A Dunaferr elleni mérkőzés azért sikerülhetett ilyen jól, mert nagyon motivált volt a csapatunk, nagyon akartuk a győzelmet, és mindehhez fegyelmezetten és jól védekeztünk. A két csapat összetétele hasonló: sok fiatal van mindkét keretben, viszont ami mellettünk szól, hogy a belső posztokon nálunk hosszabb a kispad, ezért több cserelehetőségünk volt, mint ellenfelünknek. A csapatmunka mellett kiemelkedő egyéni teljesítmények is hozzájárultak a sikerhez.

Dunaújvárosból mondhatni a kispadról érkeztem Székesfehérvárra, ahol szintén nem sok szerephez jutottam az első évben. Most más a helyzet. Nagyon jó érzés volt végig játszani a hatvan percet, és győztesen elhagyni a pályát. Ráadásul a régi csapatával szemben egy játékos mindig jobban akar bizonyítani. Végig, az első perctől kezdve az volt az érzésem, hogy meg lesz a győzelem. Még akkor is, amikor a második félidőben egyenlítettek az újvárosiak. Bíztam magunkban, hogy sikerül visszahoznunk azt az előnyt, amit a saját hibáinkból elvesztettünk. Szerencsére így is lett.

Szerdán a Békéscsaba elleni találkozó izgalmasnak ígérkezik, mivel vendégeink három forduló után még veretlenek. Nekünk viszont mindenképpen hoznunk kell a kötelező meccseinket. Most játékban vagyunk, nem vagyunk fáradtak, és ha a dunaújvárosi meccshez hasonlóan odatesszük magunkat, és nem követünk el nagy hibákat, akkor biztosan sikerülni fog. Mivel soha nem vagyok elégedett magammal, én is próbálok felnőni a feladathoz, és egyre jobbá válni.” – nyilatkozta Kovács Angéla.



Nagy volt a boldogság a fehérvári játékosok és a szurkolók körében szombaton este, miután a Fehérép Alcoa FKC NB I-es nőikézilabda-csapata a megyei rangadón idegenben, 38-31 arányban győzött az esélyes Dunaferr NK ellen. A siker nyilván jót tett a hangulatnak, ám túl sok idő nem volt a felhőtlen örömködésre, hiszen szerdán egy újabb kemény meccs vár a lányokra: 18 órától a Békéscsabával játszanak hazai környezetben.

- Előre szólok, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Békéscsaba az eddigi három bajnoki mérkőzésén háromszor győzött, s a nagyon jó és kemény védekezésének köszönhetően a legkevesebb gólt kapta a mezőny csapatai közül. Mindezek a tények pedig önmagukért beszélnek - mondta Sótonyi László, az FKC vezetőedzője.

- Látta már a szerdai ellenfelüket az idei bajnokságban játszani?
- Még csak egy felvétellel rendelkezünk a Csabáról, de talán szerda délelőtt egy másikat is kapunk, így videóról kielemezhetjük Mátéfi Eszter csapatának játékát.

- Az újvárosi siker nyilván fokozta a jó hangulatot...
- Így igaz, de mikor legyen a lányok hangulata kiváló, ha nem egy ilyen siker után. Ám nekem, mint edzőnek arra is figyelnem kell, hogy ne legyenek már most túlságosan is megelégedve, hiszen még csak a bajnokság elejénél tartunk. Ezért fejben is nagyon ott kell majd lenniük a szerda esti mérkőzésen.

- Szombaton feltűnt, hogy többen máris csúcsformában teljesítettek a rangadón.
- Ennek én is nagyon örültem, de ezt már a felkészülés során is érzékeltem több játékosunknál, s nagyon remélem, hogy ez a folyamat még tovább folytatódik, hiszen a lányokban még rengeteg tartalék rejtőzik. A rangadón annak is örültem, hogy a játékosok igazi csapatként küzdöttek, harcoltak a pályán, mindenki hozzátette a maga részét a sikerhez, ám ettől függetlenül még sokat kell javulnunk. Azoknak, akik máris jó formában vannak, de azoknak a kiegészítő embereinknek is, akik azért is kapnak állandó lehetőséget, mert a jövő miatt előre gondolkodunk.

Forrás: Presstige Média és Fejér Megyei Hírlap

További hírek