Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kikapott a Fehérép Vásárhelyen

2008. május 17. 22:00

A hazai pontvadászat 21. fordulójában szombaton négy mérkőzést rendeztek. A meglepetéseket a DVSC és a Fehérép okozta. Előbbi döntetlent játszott Derecskén, utóbbi egygólos vereséget szenvedett Hódmezővásárhelyen.

Kikapott a Fehérép Vásárhelyen
ASA-Hódmezővásárhelyi NKC - Fehérép Alcoa FKC 33-32 (18-17)
Hódmezővásárhely, Hódtói sportcsarnok, 500 néző
Vezette: Baranyi Antal, Szloska Krisztián
Az ASA-Hódmezővásárhelyi NKC gólszerzői: Nikolayenko Olha 11, Wolf Alexandra 5(2), Koroknai Viktória 4, Jenőfi Katalin 4, Jókai Nóra 3, Sipos Krisztina 3, Földes Kata 1, Takács Dusmáta 1, Borbély Zsanett 1
A Fehérép Alcoa FKC gólszerzői: Balogh Beatrix 9(2), Mayer Szabina 6, Trishchuk Kristina 5, Tápai Szabina 5, Vijunaite Sonata 2, Szrnka Hortenzia 2, Vaszari Virág 2, Bernataviciute Laima 1
Kiállítások: 8 ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/2 ill. 4/2

A hazai csapat számára a hatodik, a vendégeknek a negyedik hely volt a tét az ASA-HNKC - Székesfehérvár találkozón. Mindkét együttesnek fontos volt a két pont megszerzése, hiszen a Vásárhelyt a Derecske és a Vác, a Fehérvárt a Debrecen követte néhány pontos lemaradással a tabellán.

Ennek szellemében nagy iramban indult a mérkőzés, amelyen a volt vásárhelyi Mayer Szabina – aki tagja a válogatott olimpiára készülő keretének – szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Ezt Nyikolajenko és Sipos révén hamar megfordította a HNKC, ezután a félidő végéig nem is tudtak vezetni a nemzetközi kupába vágyó vendégek. A félidő utolsó öt perce rémálomszerű volt a vásárhelyi csapat számára, hiszen előbb Földes Kata, majd fél perccel később Szepesi Ivett maradt lent a földön: előbbi elsődleges hírek szerint agyrázkódást és orrtörést szenvedett, utóbbinak pedig a bal kézfején tört el az ujja.

A második játékrést tulajdonképpen egy szélsővel, Koroknaival kezdte meg a hazai csapat, a jobb oldalra Nyikolajenko húzódott ki átlövőből, a helyére pedig Jókai jött be. Ekkor már a keményebb játék dominált, nem volt ritka, hogy ápolás miatt kellett szünetet tartani. A hazai közönség űzte, hajtotta kedvenceit, akik rendkívül gyors játékkal és gólokkal hálálták meg a buzdítást. A helyenként férfias női meccsen többen könnyeikkel küszködve hagyták el a játékteret, igaz ez a hazaiaknál a már említett Szepesire és Földesre, a vendégeknél pedig Mayerre és Bernataviciutera. A mérkőzés végén hihetetlen izgalmak között, két kapufát is lőve tudta megtartani minimális előnyét a hazai csapat, amelyben Abramovics óriási bravúrokkal tartotta a lelket a kevésbé gólerő időszakokban.

A lefújás után a hatalmas hazai ünneplés vette kezdetét, de a két együttes profizmusát az jelzi igazán, hogy a helyenként durva találkozó után is tudtak „pacsizni” egymással. A hazai sikerrel a Vásárhely szinte biztosan megtartja a célként kitűzött hatodik helyet a tabellán, míg Rapatyi Tamás edző sikerrel és tapssal búcsúzott a Hódtóitól.

Vura József, a Fehérép vezetőedzője: Egy nagyon jó és küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol a lányok mindent megtettek a győzelemért. Mindkét csapat győzelmének tétje volt, hiszen a Hódmezővásárhelynek így esélye lett a hatodik helyre, mi pedig esetleges idegenbeli győzelmünkkel bebiztosítottuk volna a negyedik helyünket, ami viszont nem sikerült. Végig az ellenfelünk irányította a meccset, és amikor megközelítettük őket egy-két góllal, akkor sem volt igazán lehetőségünk átvenni a vezetést az elkövetett hibáink miatt. A végén, amikor öt-hattal mentek el, szintén hiába tornáztuk fel magunkat, akkor sem sikerült feltennünk az i-re a pontot, mert akkor az utolsó támadásunkat hibáztuk el. Az utolsó forduló előtt már magunknak tudhattuk volna a negyedik helyünket, de ezzel várnunk kell még egy hetet.

Balogh Beatrix, a Fehérép csapatkapitánya: Nagyon nehéz volt ez a meccs, ezt már az elején lehetett érezni. A Hódmezővásárhely nagyon összeszedte magát, és ügyesen játszott. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, de a védekezésünk nem működött, hiszen 18 gólt kaptunk. A második játékrészben sikerült elhúzniuk öt góllal, így a mi energiánk megint arra ment el, hogy felhozzuk magunkat. A vége előtt fél perccel még lett volna lehetőségünk egyenlíteni, de sajnos nem sikerült. Nagyon szerettünk volna nyerni, de hazai pályán mindenképp javítani fogunk a Kiskunhalas ellen az utolsó fordulóban.

Forrás: www.promenad.hu és Presstige MédiaVáci NKSE - Budapest Bank-FTC 26-27 (13-13)
Vác, Városi sportcsarnok, 700 néző
Vezette: Kisfalvi István, Péli Sándor
A Váci NKSE gólszerzői: Bagócsi Barbara 7, Szilágyi Anett 6, Gerstmár Szilvia 5, Farkas Veronika 3, Veszeli Judit 3(2), Schmidt Erika 1, Ábrahám Szilvia 1
A Budapest Bank-FTC gólszerzői: Szamoránsky Piroska 10, Kovacsicz Mónika 5, Juhász Gabriella 4(3), Szucsánszki Zita 2, Kocsis Ágnes 1, Németh Csilla 1, Ilyés Annamária 1, Szamoránsky Anikó 1, Zácsikova Szandra 1, Uhrakova Lucia 1
Kiállítások: 6 ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/2 ill. 6/3

Nem sokan hitték volna, hogy akár pontot is veszíthet a Fradi a váci mérkőzésen, pedig kis híján így történt. Veszeliék a második félidőben már hattal is vezettek, ám csapatunk, ha jól nem is játszott, küzdeni azért nem felejtett el, és visszahozta a sírból a meccset.

Nem ilyen forgatókönyvet vártunk az első percek alapján sem, hiszen elsősorban Kovacsicz indításból szerzett góljaival könnyedén szerzett két-háromgólos előnyt a zöld-fehér csapat. Figyelmeztető jel volt azonban átlövéseink sikertelensége: Zácsik és Soós is elhibázta első két kísérletét. A hazaiak ezek után nagyobb figyelmet szenteltek az FTC szélsőinek őrzésére, és a 19. percben egalizáltak is. Csapatunkat nem paprikázta fel eléggé a pirosak javuló formája, sőt, inkább görcsössé vált attól. Ezt használta ki a váciak ifjú reménysége, Bagócsi Barbara, aki egyre-másra lőtte a gólokat, így szünetben akár már vezethettek is volna Kenyeres József tanítványai.

Ami késik, nem múlik: a pihenő sem rázta fel eléggé a Fradit, a váciak ellenben egyre lelkesebben lendültek akcióba, ráadásul szinte minden megoldásuk bejött ekkor, amivel aztán magukhoz ragadták az előnyt. Vezetésük ráadásul nem csupán tiszavirág-életű volt, hanem egyenesen a forduló meglepetését ígérte, hiszen szűk negyedóra után már hat találat választotta el a feleket egymástól. A már-már reménytelennek tűnő helyzetben Szamorásky Piroska vette vállára a csapatot (ő volt az egyetlen, aki szinte mindig túljárt a nagyszerűen védő Juhász Edina eszén), és szinte egymaga hozta be a tetemes hátrányt. Jó teljesítménye átragadt másokra - elsősorban Szucsánszki Zitára - is, ráadásul a váciak fáradni kezdtek, így az idegőrlő véghajrá már a Fradié volt. A döntő tust Juhász Gabriella vitte be, így a szezon egyik legizgalmasabb összecsapása végül a mi győzelmünket hozta.

Forrás: kezilabda.ftc.huKiskunhalas NKSE - City-Line Békéscsabai ENKSE 25-34 (12-15)
Kiskunhalas, Általános Művelődési Központ, 700 néző
Vezette: Dobrovits Csaba, Tájok Péter Dr.
A Kiskunhalas NKSE gólszerzői: Csendes Edit 7(1), Hodosi Eszter 5(1), Tóth Zsuzsanna 4, Micskó Zsófia 3, Kurgyis Nikolett 2(1), Rábai Edina 2, Zámbó Krisztina 1, Horváth Mónika 1
A City-Line Békéscsabai ENKSE gólszerzői: Glusica Leposava 7, Herr Anita 6(3), Szekeres Klára 5, Tóth Katalin 4, Ancsin Tímea 4, Takács Bernadett 4, Baross Zsuzsa 3, Cifra Anita 1
Kiállítások: 6 ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/3 ill. 3/3

Villámrajtot vett a szép számú békéscsabai szurkoló által buzdított lila-fehér gárda és remek védekezés után a 9. percben már 5 góllal vezetett. A hazaiak az első gólt csak a 10. percben lőtték. A 14. percben Zsadányi Sándor edző időt kért, de ez sem segített a halasiakon.

A csabaiak taktikusan játszottak, határozottan védekeztek, támadásban pedig igyekeztek góllal befejezni akcióikat. Az első félidőre háromgólos előnnyel tért pihenőre a lila-fehér együttes. Szünet után állva hagyta ellenfelét a békéscsabai csapat és a 40. percben már kilenc góllal vezetett. A folytatásban is a lendületesen játszó lila-fehérek irányították a mérkőzést, a sérüléséből felépült Glusica, valamint Herr Anita és Szekeres rendre betalált. A hajrában már csak a különbség volt kérdéses a két csapat között.

A kiesés szempontjából fontos mérkőzésen a lila-fehérek kiváló játékkal ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. A lefújás után a mintegy száz tagú csabai szurkolótábor hosszasan ünnepelte a kedvenceket.

Mátéfi Eszter: Az első perctől kezdve irányítottuk a játékot és végig vezetve nyertünk. A lányok minden dicséretet megérdemelnek teljesítményükért.

Forrás: BEOL.huTajtavill-Derecske KK - DVSC-Aquaticum 26-26 (13-13)
Derecske, Városi sportcsarnok, 500 néző
Vezette: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor
A Tajtavill-Derecske KK gólszerzői: Szamosi Anita 8, Rácz Emese 5, Szűcs Nikolett 3(1), Kereki Edina 3, Kudor Kitti 2, Szamosi Lívia 2, Pádár Margit 1(1), Gulyás Nikolett 1, Szabados Ibolya 1
A DVSC-Aquaticum gólszerzői: Szűcs Gabriella 8, Temes Bernadett 5(2), Benyáts Beatrix 3(1), Nikolics Verica 3(2), Latakaite Ruta 3, Csáki Viktória 2, Micsics Nada 1, Szabó Valéria 1
Kiállítások: 4 ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/2 ill. 9/5

Varázslatos hangulatú, változatos mérkőzésen újra megosztozott a pontokon a Tajtavill-Derecske és a DVSC-Aquaticum. A januári 29–29-es döntetlen után ezúttal 26–26-ra végeztek a csapatok

Már jó fél órával a kezdés előtt zsúfolásig megteltek a lelátók a Derecskei Városi Sportcsarnokban. A kezdés előtt a csapat két búcsúzó játékosa, az egyaránt gyermekvállalásra készülő Kereki Edina és Kocsik Viktória vehetett át a klub címerével ellátott emlékgyűrűt Tajta János többségi tulajdonostól és Cseh Mihály ügyvezetőtől. Ugyancsak elbúcsúztatták a pályafutását új klubban folytató Szabados Ibolyát, Csapó Hajnalkát és Rácz Emesét.

Csodálatos hangulatú meccset játszott a két hajdú-bihari női élvonalbeli csapat a zsúfolásig megtelt Derecskei Városi Sportcsarnokban, ahová még soha nem zsúfolódtak be ennyien. A kezdés előtt a vendéglátók vezetői köszöntötték a Tajtavill két gyermekvállalásra készülő játékosát, Kocsik Viktóriát és Kereki Edinát. A hatalmas iramú meccsen sokat hibáztak a csapatok, összesen nyolc hétméterest hagytak ki a csapatok. A meccs elején a debreceni Nagy Ivett és a derecskei Pádár Margó szenvedett súlyosnak tűnő sérülést. Köstner Vilmos tanítványai a sérülés miatt hiányzó Kocsik Viktória nélkül is végig bírták a hatalmas tempót, s a végjátékban esélyük volt a győzelem megszerzésére is, de – csakúgy mint a két együttes debreeni meccsén – belül az utolsó percen ezúttal is Szűcs Gaberilla egyenlített, a hátralevő időben pedig nem tudta kicsikarni a győzelmet a remekül harcoló hazai csapat, amely újabb hőskölteményt írt a derecskei kézilabdázás históriájába.

Köstner Vilmos: Gigászi küzdelem folyt a pályán, nagy erőket mozgósítottunk azért, hogy sérült átlövőinket pótoljuk.
Skaliczki László: Május van, csodaszép. Örülök, hogy már csak egy forduló van hátra a bajnokságból!

Forrás: derecskekezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi