DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYOl68jh' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Létfontosságú Vasas-pontok | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Létfontosságú Vasas-pontok

2008. április 23. 20:23

Miközben a Vasas háromgólos, Hódmezővásárhely elleni győzelmével három helyet ugrott előre a bajnoki tabellán, a győriek után a DVSC-t is megizzasztotta a Békéscsaba, a Ferencváros pedig simán nyert a Goldberger ellen.

Létfontosságú Vasas-pontok
NB I., 18. forduló
Uniqa-Vasas - ASA-Hódmezővásárhelyi NKC 25-22 (12-10)
Vasas Sportcsarnok
Vezette: Kisfalvi István, Péli Sándor
Uniqa-Vasas: Guiu – Sterbik A. 3., Nagy 4, Kupricsenkova, Pollaková 7, Gaál, Balog 10 (6). Csere: Kószó (kapus), Lőw A., Kovács B., Ferencz 1, Szeberényi, Szalontai, Kolos. Edző: Papp György.
ASA-Hódmezővásárhelyi NKC SE: Abramovich – Földes 1, Nikolayenko 6,
Wolft 8 (1), Sipos 1, Borbély 1, Koroknai 2. Csere: Vörös (kapus), Szepesi, Takács 1, Fülöp 1, Jenőfi 1, Jókai, Bloj. Edző: Rapatyi Tamás.
Kiállítások: 8, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 6/6, illetve 2/1.

Az angyalföldiek remekül kezdték a mérkőzést, alig negyedóra elteltével 9–4-re vezettek. A HNKC határozatlan támadójátéka a félidő második felére valamelyest feljavult, és elsősorban Wolf agresszivitásának köszönhetően 12–10-re sikerült felzárkózni.

A vendégek azonban a szünet után újra beragadtak a rajtnál, a sorozatos hibák miatt több gólt is lerohanásból kaptak. A Vasas ismét ötgólos előnyre tett szert, és kedvező pozícióját nem fenyegette komoly veszély. A piros-kékek a hajrában arra törekedtek, hogy hosszú támadásaikkal őrizzék az előnyt. Erőfeszítéseiket siker koronázta: háromszor is a játékvezetők passzív jelzésénél voltak eredményesek, és 25–22-re nyertek.

A HNKC-nak a folytatásban négy pontot kell szereznie, hogy a tabellán megtartsa jelenlegi hatodik helyét. A sorsolást ismerve a feladat nem tűnik könnyűnek.

Rapatyi Tamás: Elképzelés nélküli támadójátékunkkal eleve kudarcra voltunk ítélve.

Forrás: Délmagyarország OnLine



City-Line Békéscsabai ENKSE - DVSC-Aquaticum 27-28 (16-15)
Békéscsaba, 1500 néző
Vezette: Baranyi Antal, Szloska Krisztián
A Békéscsaba gólszerzői: Herr Anita 9(3), Takács Bernadett 5, Szekeres Klára 3, Leposava Glušica 3, Baross Zsuzsa 2, Ancsin Tímea 2, Cifra Anita 1, Kelemen Éva 1, Such Tamara 1
A DVSC gólszerzői: Szabó Valéria 5, Temes Bernadett 5, Szűcs Gabriella 5, Rūta Latakaitė 5, Verica Nikolić 3(1), Csáki Viktória 2, Nagy Ivett 2, Nada Mićić 1
Kiállítások: 6, illetve 2 perc
Hétméteresek: 3/3, illetve 1/4

A csapatok tabellán elfoglalt helyezése alapján a papírforma a Loki diadal mellett szólt, hiszen a debreceniek az élmezőnyhöz tartoznak, míg a vendéglátók a kiesés ellen harcolnak. Ennek ellenére nem ígérkezett könnyű feladatnak begyűjteni a két pontot a Viharsarokban, ugyanis Mátéfi Eszter tanítványai az élcsapatok ellen rendre komoly ellenállást tanúsítanak (a DVSC-Aquaticum is csak 2 góllal tudott nyerni ellenük hazai pályán), s a csabaiak főként hazai pályán nehezítik meg a riválisok életét.

Jól kezdtek a hajdúságiak, hiszen a hazaiak nyitó találatára Temes Bernadett és Szűcs Gabriella is válaszolt, s ennek szemtanúi lehettek azok a debreceni szurkolók is, akik elutaztak Békéscsabára. Akik azt hitték, a kezdeti előny megnyugtatja Skaliczki László és Varga József tanítványait, azok tévedtek, ugyanis a debreceni lányok rendre rosszul céloztak, amit a hazaiak gólokkal toroltak meg. Herrék a 10. percben visszavették a vezetést, amit ki sem engedtek a kezükből a szünetig, így 16-15-tel ért véget a játékrész. Az első félidőben Szabó Valéria góljai tartották a lelket a Lokiban, hiszen a beálló öt gólig jutott a pihenőig.

A második félidőben feljavult a piros-fehérek védekezése és végre a szélekről is sikerült bevenni a lilák kapuját, így a 41. percben újra a Lokinál volt az előny. A folytatásban is a Debrecen vezetett, ám a fórt nem sikerült igazán növelni, a hazaiak mindig tapadtak Nikolićékra, persze ebben közrejátszott az is, hogy a cívisvárosiak három büntetőt is kihasználatlanul hagytak. A hajrára újraéledtek a vendéglátók reményei, ugyanis 3 perccel a meccs vége újra egál lett az állás.

A tét rányomta a bélyegét a végjátékra, mivel ezután már csak egy gól született, ami szerencsére a lokista Szűcs Gabriella szerzett, így óriási küzdelem után sikerült "behúznia" a kötelezőnek ítélt győzelmet a Lokinak, amelyben derékbántalmai miatt nem tudta vállalni a játékot a válogatott Benyáts Beatrix.

Mátéfi Eszter: A mai játék képe alapján az egy pontot megérdemeltük volna.
Skaliczki László: Végig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mi sokat hibáztunk, de a végjátékban a magunk javára billentettük a mérleget.

Forrás: haon.hu



Budapest Bank-FTC - Újbuda Goldberger SE 28-15 (16-4)
Népliget, 300 néző
Vezette: Kocsmáros András, Nagy László
Az FTC gólszerzői: Szamoránsky Piroska 5, Kovacsicz Mónika 5, Szucsánszki Zita 4, Zácsik Szandra 4, Uhráková Lucia 3(1), Szabó Edina 2, Kocsis Ágnes 1, Németh Csilla 1, Szamoránsky Anikó 1, Soós Viktória 1, Dajka Bettina 1
A Goldberger gólszerzői: Gráner Beáta 5, Szűcs Viktória 3(1), Forgács Judit 2, Huszák Nikolett 2, Selenka Szilvia 1, Rummer Mária 1, Jelena Korgyuk 1
Kiállítások: 0, illetve 0 perc
Hétméteresek: 1/4, illetve 1/3

Negyed óra sem telt el az Újbuda Goldberger elleni bajnokiból, amikor 9-1-es állást mutatott az eredményjelző, vagyis a találkozó legfontosabb kérdései gyakorlatilag már ekkor eldőltek.

Juhász Gabriella kiválásától eltekintve a legjobb sorával hozta le az első félidőt a Fradi, ami a szezon második felében csak önmagát kereső Goli ellen osztálykülönbséget jelentett. A gólfelelősök is hozták magukat, de Pastrovics fantasztikus formája is kellett ahhoz, hogy mindössze négy kapott góllal zárják a hazaiak az első harminc percet. A folytatásban szinte a teljes kezdőcsapatot lecserélte Zsiga Gyula, így Szabó Edina, Németh Csilla, vagy éppen Kocsis Ágnes is több szerepet kapott a megszokottnál. Ahogy a zöld-fehérek edzője is nyilatkozta, ők is megállták a helyüket, úgyhogy összességében nem lehetett hiányérzete a találkozóval kapcsolatban.

Forrás: kezilabda.ftc.hu


handball.hu

További hírek