Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Minden tőlünk telhetőt megtettünk"

2008. március 9. 20:49 © handball.hu

A Győri Audi ETO képviseletében a vezetőedző, Konkoly Csaba, valamint Hornyák Ágnes és Vérten Orsolya adott interjút a handball.hu-nak a Lada elleni mérkőzés után.

"Minden tőlünk telhetőt megtettünk"
Konkoly Csaba: A védelem és a kapus közötti összhangban - mely harmincegy mérkőzésen keresztül működött - ma nem sikerült maradandót alkotnunk. Egy olyan védekezést kellett volna összeraknunk, ami nem hagy ekkora teret a két orosz lövőnek, Davydenkonak és Posztnovának. A második félidőben a visszarendeződéssel is voltak gondjaink, ebből fakadólag hat lerohanás-gólt is kaptunk. Azt sajnálom, hogy a második játékrész elején, mikor már 25-21-re vezettünk, nem tudtam olyat kitalálni, ami esetlegesen megszilárdította volna ezt az előnyt, vagy legalább két-három gólt tartani tudtunk volna.

handball.hu: Posztnova ellen ma nagyon nem találtátok az ellenszert…
Konkoly Csaba: Ahogy a kinti meccsen sikerült őt semlegesíteni, úgy ma ez szinte semennyire sem jött össze. Voltak olyan periódusok – gondolok itt az eltolt zavaróval való védekezésre, „Sikinek” (Ana Djokic – a szerk.) emberfogással történő védekezésére -, amikor ez ideig-óráig működött, ám hosszabb távon ezekből sem tudtunk úgy építkezni, hogy az előnyünket megtartsuk a lefújásig.

handball.hu: Nem félsz attól, hogy a mai vereség miatt esetleg a románok azzal fognak gyanúsítani Benneteket, hogy elcsaltátok a találkozót?
Konkoly Csaba: Remélem, hogy ennek a meccsnek a felvétele eljut a Valcea illetékeseihez, hogy lássák, mi mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a veretlenségi sorozatunk ne szakadjon meg. Nem akarom magunkat igazolni, csak a végjátékot szeretném még pluszban kiemelni. Ekkor volt négy-öt lehetőségünk, melyből úgy jöttünk ki, hogy kettő hétméteresünk is kimaradt, és a kidolgozott ziccereinket se tudtuk értékesíteni, köszönhetően Szidorova feljavulásának. Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk: 30-33-ról álltunk fel 33-33-ra, ám az utolsó gólt a Lada tudta belőni.

handball.hu: Mit szólsz ahhoz, hogy az elődöntőben a Zvenyigorod ellen kell pályára lépnetek?
Konkoly Csaba: Ennyire előre még nem tekintettünk, nem is akartunk kalkulálni, hiszen nem tudhattuk idáig, vajon a Zvezda vagy a Viborg jut-e tovább a Hypo mögött, csoportmásodikként. Mindkét csapat teljesen más játékstílust képvisel. Trefilov együttese gyakorlatilag az orosz válogatott, így ellenük így kell majd készülnünk. Ami talán szerencsés lesz abban a felkészülésben, hogy egy teljes hetünk lesz rá.



Hornyák Ágnes: Sajnálom, hogy ilyen nagyszámú közönségnek nem tudtunk megfelelni. Nagyon hiányzott Pálinger Kati és Tomori Zsuzsi játéka, főleg a védekezésben, hiszen a balátlövőjüket nem tudtuk hatástalanítani. Bármit próbáltunk, hihetetlenül gólerős volt, és ez sokat számított. Továbbjutásunk ellenére a jövő heti valceai túránkat sem tekintjük tét nélkülinek, mert vissza szeretnénk szerezni a becsületünket, és a veretlenségünkön esett csorbát is ki szeretnénk küszöbölni. Nehéz mérkőzés vár ott is ránk, főleg úgy, hogy kevesen vagyunk, pihenni pedig nincs időnk. Ennek ellenére mindent meg fogunk tenni a győzelemért, és készülünk az utána következő állomásra, amely még fontosabb lesz!



Vérten Orsolya: Csaba azt mondta nekünk, hogy ha mostantól ismét harmincegy meccset megnyerünk, akkor a harminckettedik megint lehet egy vereség! Ma nagyon sok gólt kaptunk, és sajnos nem tudtunk eggyel többet lőni. Úgy érzem, mind a két félidőben borzalmasan védekeztünk, szinte semmit sem segítettünk Herr Orsinak. Az átlövéseknél mintha csak ziccereket dobáltak volna a lövőik. A támadásunkkal nem volt olyan nagy probléma, ezt a harminchárom dobott gól is bizonyítja. Nem foghatjuk a hiányzókra a vereséget, mert nekünk nélkülük is meg kellett volna oldanunk ezt a feladatot.

handball.hu: Mi vársz az utolsó középdöntőbeli fordulótól?
Vérten Orsolya: Arra készülünk az eddig látottak alapján, hogy a románok folyamatosan a beállókat próbálják majd helyzetbe hozni. Két-három jó kapussal is rendelkeznek, és minden poszton szinte válogatott szintű játékosuk van. Biztos pokoli hangulat lesz, de én nagyon remélem, hogy a régi énünket tudjuk mutatni, és győzni fogunk!

Az elődöntőben a Zvezda ellen

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi