DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY9Nf31L' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Az elődöntőben a Zvezda ellen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az elődöntőben a Zvezda ellen

2008. március 9. 15:56 © handball.hu

A Győri Audi ETO KC a BL középdöntőkörében már az első négy forduló alapján bebiztosította elődöntős pozícióját. A mai, Lada Toljatti elleni találkozón hiába szenvedtek egygólos vereséget a Rába-partiak, már a Zvezdával szembeni elődöntő a távlati cél.

Az elődöntőben a Zvezda ellen
Bajnokok Ligája, I. középdöntőcsoport, 5. forduló

Győri Audi ETO KCHK Lada Toljatti 33-34 (17-18)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Vezette: Hakansson, Nillson (SWE)
Az ETO gólszerzői: Vérten 6, Mravíková 5, Bradeanu 12/3, Hornyák 2, Spiridon 1, Görbicz 5, Djokic 2
A Lada gólszerzői: Mocsalina 4, Posztnova 7, Muravjeva 1, Davydenko 5/1, A. Vinogradova 5, Chernojvanenko 6, Nyikitina 2/1, Klimova 1, Kurbanova 2
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/2
Kiállítások: 0, ill. 12 perc



A lányokat a bemelegítés elején egy feltörekvő győri zenekar, a Hello Kids lelkesítette, akik elénekelték a csapat új indulóját, melynek címe: Játszik a bajnok!

Amint azt Konkoly Csaba vezetőedző tervezte, a múlt heti, nürnbergi összecsapáson megsérült Pálinger Katalin lábadozása jó úton halad, így a mai meccsre már nevezni tudta játékosát. Pályára azonban nem lépett, csak a nézőtérről buzdíotta társait.

A kezdő sípszótól kezdve látszott a Lada játékán, hogy nem feltett kézzel érkeztek a győri katlanba. Tudatosan, nagy lendülettel kézilabdáztak Davydenkoék, és a hetedik perc elejére már 3-5-re vezettek. Görbicz büntetőt hibázott, a túloldalon viszont ismét belülről rezgett a háló. Az oroszok nagyrészt a magyar hibákból éltek, melyeket könyörtelenül gólra váltottak. A hazaiakat ezúttal a hétközi bajnokin is brillírozó Bradeanu és Vérten vette hátára, ám így is csak kapaszkodtak az eredmény után. A vendégcsapatban Posztnova emberhátrányban is gólt szerzett.

A fordulópontra a tizenhetedik percig kellett várni: ekkor előbb Nyikitina büntetőt rontott, majd Görbicz és Mravíková találataival már az ETO állt vezetésre (12-11). A ruganyos léptű orosz játékosok szemfülesen vették észre a győri falban kialakított réseket, így a 26. perc végére már az eddigi legnagyobb különbség is kialakult (14-17). A győrieknél Oguntoye váltotta Herrt a kapuban, a kezdőként pályára lépett Deáki után pedig egy újabb ifista, Kovacsics lépett pályára, aki Görbicz-cel együtt ténykedett. Védekezésnél pedig egyszerre volt fent Spiridon, és előtte Djokic zavaróban. Az utolsó percben a visszaállt Herr jó ritmussal ziccert hárított, az egyenlítésre viszont még nem került sor (félidő: 17-18).

A második játékrész győri pontokkal nyitott: először Bradeanu hétméteresből, majd Mravíková akcióból villantott. Az eddigi szereposztás felborulni látszott: már nem a hazaiak, hanem a vendégek voltak kénytelenek az eredmény után futni. Ez szemmel láthatóan megzavarta őket, és kapkodóvá vált játékuk. És akkor jött egy Görbicz-dupla… (41. perc: 25-21) …Amit sajnos megint több elsietett helyzet és eladott labda követett, Posztnova és Vinogradova pedig továbbra is tarthatatlannak bizonyult, így a megnyugtató előny villámgyorsan szertefoszlott.

Az 50. percben Mochalina újabb találatával háromra nőtt csapata előnye (27-30), ezt már Konkoly Csaba sem hagyhatta szó nélkül. A kihagyott helyzetek aránya azonban az időkérést követően sem akart csökkenni, de szerencsére Bradeanunak ma is helyén volt a szíve, és már a tizenkettedik gólját lőtte (30-32), aztán a másik húzóember, Vérten is zsinórban kettőt bombázott Szidorova kapujába, az eredményjelző pedig megint egált mutatott (56. perc: 33-33). Az oroszok már hatodik kétperces büntetésüket kapták, ennek ellenére a lépéselőny újra náluk volt. A kiélezett szituációban előbb Bradeanu, majd Görbicz is büntetőt hibázott, s innentől már csak néhány szép hárítást láthattunk a kapusoktól.

A Győri Audi ETO veresége ellenére csoportelsőként jutott az utolsó forduló eredményétől függetlenül az elődöntőbe, míg az Oltchim Vâlcea az egymás ellen játszottak alapján gyakorlatilag már kiesőnek tekinthető az idei BL-küzdelmekből.








Az 1. csoport állása
1. Győri Audi ETO 5 4 0 1 157-133 8 pont
2. Lada Toljatti 5 3 0 2 151-154 6
3. CS Oltchim Rm. Vâlcea 5 2 1 2 156-141 5
4. 1. FC Nürnberg 5 0 1 4 136-172 1

Több teher lesz a fiatalokon
A „Team Görbicz” tette a dolgát


handball.hu

További hírek