Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Feladat: tartani a ritmust

2008. január 24. 7:56

Egy héttel ezelőtt nagyszerű győzelmet aratott a Dunaferr csapata a bajnok Ferencváros ellen. Most szerényebb képességű együttes, a Békéscsaba érkezik pénteken.

Feladat: tartani a ritmust
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy könnyed győzelemben reménykedhetünk a Békéscsaba ellen. Így látja ezt a dunaújvárosiak szakvezetője, Imre Vilmos is.

- A Fradi elleni gyors és eredményes kézilabda után most az a legfontosabb feladat, hogy az érzelmi motiváltságot fenntartsuk, az ne lankadjon. És ne higgyük, hogy a békéscsabai lányok eleve feladják a küzdelmet. Minden csapat mindenhol pontot szeretne szerezni. Erre figyelmeztet bennünket a Derecske pontszerzése Debrecenben. Sajnos van még egy komoly ellenfelünk, az influenza. Mörtel, Balogh is kihagyott edzéseket. Utána meg az a kérdés, hogy mennyire gyengítette le a betegség a játékosokat.

- Ez azt is jelentheti, hogy a Békéscsaba ellen több fiatal kap több lehetőséget?
- Természetesen a járványnak nem örülök, hiszen péntek után a jövő szerdán újabb rangadó következik: a Győrt fogadjuk. A Békéscsaba ellen valóban forgatni kell a csapatot játék közben.

- Amiből kiindulhat, az mindenképpen a Fradi elleni játék...
- Harminchét gólt dobni a Fradinak, az mutatja a hatékony támadójátékunkat. Természetesen a nagy rohanásban mi is kaptunk gólokat. A Békéscsaba kevés gólt dob, de keveset is kap. Ősszel idegenben csak 25-24-re nyertünk ellenük. Halogató, megfontolt, hosszú idejű támadások jellemzik a játékukat. Tehát türelmesnek kell lennünk ellenük, és labdaszerzést követően sok futással fárasztani őket. De mondom: a legfontosabb, hogy a vasat a tűzben tartsuk. Nem szabad a sebességünket, a ritmusunkat mérsékelni.

- Végezetül megkerülhetetlen a felvetés: Németh András szövetségi kapitány lemondása után az Ön neve is felmerült utódként...
- Voltam már szövetségi edző a fiúknál. A serdülőkkel az ifjúságiakkal, Császár, Zubai, Mikler, Grebenár korosztályával foglalkoztam három évig. Jelenleg - főleg a női mezőnyben - nem érzem, hogy ennek eljött volna az ideje. Természetesen minden szakvezetőnek nagy álma, hogy egyszer a nemzeti csapatot dirigálja, de most először a Dunaferr csapatánál szeretném a munkámat sikeresen elvégezni. Az is időbe telt, hogy megismerjem a női első osztály mezőnyét. Mindenesetre bárki is lesz a szövetségi kapitány, nem lesz könnyű dolga, hiszen március végén olimpiai selejtező lesz. Olyan szakember kell a válogatott élére, aki új motivációt tud a csapatba bevinni.

A szövetségi kapitány lemondásával kapcsolatosan a lap megkereste azokat a dunaferres személyeket is, akik Németh András közvetlen közelében dolgoztak. Egyedül Borbás Rita hárította el a felkérést, mondván, nem kommentálja a kapitány lemondását.

Ferling Benadett: Németh András lemondása benne volt a levegőben. Válogatottunk rossz szereplése után azonnal pedzegette a kapitány, hogy nem csinálja tovább. Utána mégis vállalta a folytatást, és a mostani döntő kijelentés, a nincs tovább volt számomra meglepő. Egyébként nekem teljesen mindegy, ki lesz az új szövetségi kapitány. Eddig is mindegy volt. Egyetlen célom: jó válogatottal kijutni az olimpiára. Én pedig a Dunaferrben úgy játszom, hogy méltó legyek a címeres mezre.

Bába Mihály gyúró: Néhány játékos, például Pálinger Kati, Görbicz Anita a nyilvánosság előtt, a televízióban szakmailag bírálta a kapitányt, és azt hiszem, ezáltal jutott el a végső döntésig. Ennek ellenére meglepődtem a távozásán. Hogy ki váltja őt? Erre csak tippelni lehet, de előfordulhat, hogy az kapja a megbízatást, akire még egyáltalán nem gondolunk. Mindenesetre én sajnálom Németh András távozását, mert nagyon jó szakembernek tartom. Nem a legszerencsésebb helyzet a márciusi olimpiai selejtező előtt új szövetségi kapitánnyal dolgozni. Bárki is lesz az a személy, túl sokat nem tud és nem is szabad változtatnia a válogatott csapaton. És ha végül az én munkámra is számít majd az új vezető, akkor nagyon szívesen vállalom a feladatot.

Forrás: dh-online.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi