DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYsjiCC2' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Holland Handbal Toernooi 2007 | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Holland Handbal Toernooi 2007

2007. október 10. 7:57

Idén október 18. és 21. között kerül megrendezésre a Holland Handbal Toernooi elnevezésű rotterdami nemzetközi torna. A handball-world.com felkérésére a német nőikézilabda-válogatott szövetségi kaptánya, Armin Emrich, valamint az irányító Nina Wörz segítségével nyerhetünk bepillantást a résztvevő nemzetek csapataiba.

Nina Wörz
Nina Wörz
A házigazda Hollandia mellett a német, a spanyol, a japán, a lengyel és az izlandi válogatott szállhat harcba a végső győzelemért.

„A Japán elleni összecsapást már izgatottan várom, hisz az ázsiai olimpiai kvalifikációs tornán pont az idei világbajnoki csoportellenfelünket, Dél-Koreát sikerült legyőzniük a szigetországiaknak” - kezdte a beszélgetést Armin Emrich.
A szövetségi kapitány csapatával már október 14-én Hollandiába érkezik, és Capelle aan den Ijssel-en készül együtt egy összetartás keretében.

„Nem emlékszem rá, hogy valaha is játszottunk volna a japánok ellen. Bizonyára érdekes mérkőzés lesz, hisz egyáltalán nem ismerem őket. Elgondolásom szerint Kínához és Dél-Koreához hasonló játékstílust képviselhetnek” - vette át a szót Nina Wörz.

A torna lebonyolítása kétszer három csapatos rendszerben zajlik majd, így minden nap lesz egy-egy kimaradó válogatott, akik - ezt az időt kihasználva - barátságos mérkőzés keretében lépnek pályára egymás ellen.

Ezek alapján a német nemzeti együttes első hivatalos meccsét a második játéknapon vívja Spanyolországgal. „Minden bizonyosság szerint az egy kemény találkozónak ígérkezik. Az elmúlt két összecsapásunkon egész jól sikerült kiismernünk őket, de valószínűleg náluk is történtek azóta változások” – tekintett Wörz az előttük álló feladatra.

Az ezt követő mérkőzés talán csak egy hajszálnyival tűnhet egyszerűbbnek. Az ellenfél az a Lengyelország lesz, akik ellen már jónéhányszor megizzadt a csapat.
„A lengyeleket tartom a torna legerősebb válogatottjának” – beszélt Nina tisztelettel keleti szomszédaikról. „Amennyiben minden játékosuk jó formában lesz, nehéz küzdelemre kell számítanunk. A lengyelek ellen sosem mehetünk biztosra. Legutóbb mindkét fontos meccsünk után (az előző Európa- és világbajnokságon) mi hagyhattuk el győztesen a játékteret”.

Japán mellett Hollandia és Izland alkotja a másik hármas csoportot.
Izland egy nagyon fiatal csapat. Júniusban jártunk náluk vendégségben, és akkor két ízben is legyőztük őket. A játékstílusuk nem annyira tipikus skandináv, ahogy azt a norvégoktól vagy épp a dánoktól megszokhattuk” – emlékezett vissza az irányító.

A hazai pálya előnyét élvező hollandok egyértelműen erősebbek: „Ha a csapatuk összes tagja jó napot fog ki, akkor Hollandia is egy kemény ellenfél lehet. Ezt sajnos a 2005-ös világbajnokságon a saját bőrünkön is megtapasztalhattuk. Sok játékosuk szerepel a dán, illetve a német bajnokságban” –tette hozzá Wörz, aki elárulta, örülne, ha a döntőig menetelnének, ahol a házigazdák várnának rájuk.

A torna csoportbeosztása:

A-csoport: Hollandia, Japán, Izland
B-csoport: Németország, Spanyolország, Lengyelország

A torna menetrendje:

Október 18.:
Japán-Németország
Spanyolország-Lengyelország
Hollandia-Izland

Október 19.:
Japán-Izland
Németország-Spanyolország
Hollandia-Lengyelország

Október 20.:
Izland-Spanyolország
Lengyelország-Németország
Hollandia-Japán

Október 21.:
helyosztók

Forrás: handball-world.com
Fordítás: handball.hu (jj)

További hírek