Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A két pont az ETO zsebébe került

2007. szeptember 9. 15:15

Vasárnap is három találkozót rendeztek a nőikézilabda-bajnokságban. A sort a 3. forduló rangadója, a Győr - Dunaferr összecsapás indította, ahol a Győr magabiztosan győzött, majd a Debrecen - Vác találkozón szintén a hazai közönség örülhetett. A forduló zárásaként a Cornexi verte a Vasas együttesét.

Fotó: vargabela.com
Fotó: vargabela.com
NB1, 3. forduló

Győri Audi ETO KC - Dunaferr NK 33-28 (18-12)
Győr, 2000 néző
Vez.: Kékes, Kékes

Győr: Pálinger, Herr (kapusok), Bradeanu 9, Görbicz 8(6), Vérten 6, Hornyák 3, Tomori 3, Temes 2(2), Mravíková 1, Spiridon 1, Deáki, Dokic, Szegedi
Dunaferr: Ungureanu, Knezovic (kapusok), Mörtel 6(3), Borbás 5, Pigniczki 4, Vincze 4, Ferling 3, Berta 2, Laluska 2, Lovász 1, Sopronyi 1, Balogh, Gáspár
Hétméteresek: 8/9 (Görbicz hagyta ki); 3/5 (Ferling és Mörtel hagyott ki egyet-egyet)
Kiállítások: 6 perc (Spiridon, Spiridon, Spiridon); 8 perc (Balogh, Gáspár, Laluska, Sopronyi)
Piros lap: Spiridon

Az ETO – ebben a bajnokságban már megszokottan – Görbicz nélkül kezdte a játékot. A vendégeknél Mörtel vitte a prímet, az ő két góljával vezetett a Dunaferr és ekkor felébredt, nagyobb sebességre kapcsolt az ETO. Imre Vilmos a vendégek vezetőedzője, már a 10.percben kénytelen volt időt kérni, mert csapata 5 gólt kapott sorozatban. Sokat ez sem használt, hiszen száguldott a Győr, ahol különösen Bradeanu volt tarthatatlan, de ebben az időszakban jól játszott Hornyák, Tomori és Vérten is. Pálinger parádézott a győri kapuban, úgy tűnik kijött az első két meccs hullámvölgyéből. 15-7 után kissé kiengedtek ugyan a zöld-fehérek, de a Dunaferr nem tudott igazán élni a hazaiak hibái kínálta lehetőséggekkel.

A fordulás után kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, bár felzárkózni nem tudtak a vendégek, akik közül az első félidőben remeklő Mörtel visszaesett, viszont Borbás, valamint Vincze ragyogóan kézilabdázott. Nekik és mérkőzés vége felé magára találó Ferlingnek köszönhetően kétszer is négy gólra felzárkózott a Dunaferr. Igaz ekkor az ETO mindig megrázta magát és végül magabiztosan győzött a rangadón, ahol egy pillanatig nem volt kérdéses a két pont sorsa.

Konkoly Csaba: Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, Pálinger pedig világklasszis produkciót nyújtott a kapunkban. A második félidőben már több hiba volt a játékunkban, de így is magabiztosan nyertünk.

Forrás: gyorietokc.hu


DVSC-Aquaticum - Váci NKSE 30-25 (16-13)
Debrecen, 1200 néző
Vez.: Ágnecz, Sipos

DVSC: Triffa, Vorozscova (kapusok), Orbán An. 9(4), Nagy 6, Nikolic 5, Szűcs 3, Latakaite 2, Stuparícová 2, Benyáts 2(1), Szabó 1, Madai, Csáki, Micic, Sütő
Vác: Juhász, Nábelek (kapusok), Szilágyi 6, Gerstmár 6(1), Orbán Ad. 5(1), Schmidt 3, Farkas 2, Bagócsi 2(1), Simon 1, Ábrahám, Barján, Mezei, Rózsa
Hétméteresek: 5/6 (Orbán An. hagyta ki); 3/5 (Orbán Ad. és Szilágyi hagyott ki egyet-egyet)
Kiállítások: 12 perc (Benyáts, Madai, Orbán An., Orbán An., Stuparícová, Szűcs); 16 perc (Ábrahám, Bagócsi, Farkas, Orbán An., Schmidt, Simon, Szilágyi, Szilágyi)

Meglepetésre a 6. percig kellett várni arra, hogy a DVSC-Aquaticum megszerezze a vezetést a Duna-parti csapat ellen, ám ezt követően nem volt megállás. A hazaiaknál Tánya Vorozscovaszámtalan lövést hárított, a támadásoknál pedig a balszélső Nagy Ivett vitte a hátán a Lokit. Több alkalommal is remek játék után találtak be Verica Nikolicsék a váciak kapujába s ha jobban összpontosítottak volna, nem csak 3 góllal vezetnek a szünetben.

A második félidőre Triffa Ágnes állt a hazaiak kapujába s lényegében megbabonázta a vendégeket; a debreceni hálóőr produkciójának csúcspontja az volt, amikor a büntetőt és az ismétlést is hárította. A félidő derekán már az volt a kérdés, hogy meglesz-e a 10 gólos különbség, ám a váciak szívós játékának köszönhetően öt gól lett a különbség a csapatok között a meccs végén. A Loki produkciójánál érdemes kiemelni, hogy az előző két bajnokihoz hasonlóan meglőtték a 30 gólt s ez önbizalmat adhat a jövő heti, Dunaferr elleni idegenbeli rangadóra.

Varga József: Rengeteg kidolgozott helyzet, sok kihagyott ziccer és remek kapusteljesítmények jellemezték a játékunkat.
Kenyeres József: A jobbik csapat nyerte meg a mérkőzést. Mind csapat szinten, mind egyénileg a Debrencen jobban áll. Egyéni hibák és hullámzó teljesítmény jellemezte a játékunkat. Egyszer nagyon jó dolgot csináltak, majd elemi hibákat követtek el a lányok. Ezeket a hibákat jövőhéten már nem engedhetjük meg magunknak, hiszen számunkra most kezdődik csak igazán a bajnokság.

Forrás: haon.hu és vacinkse.hu


Cornexi-Alcoa-Auto-Bahn - Vasas SC 35-29 (15-16)
Székesfehérvár, 959 néző
Vez.: B. Pech, Vágvölgyi

Cornexi: Fekete, Deric (kapusok), Tápai 9(4), Balogh 8(1), Triscsuk 5, Vaszari 5, Kenyeres 4, Bernataviciute 2, Mayer 1, Válová 1, Szrnka, Kovács, Lévai
Vasas: Guiu, Tóth (kapusok), Balog 8(3), Polláková 6, Kupricsnekova 4, Nagy 4, Sterbik 4, Gaál 3, Horova
Hétméteresek: 5/8 (Balogh, Szrnka és Tápai hagyott ki egyet-egyet); 3/3
Kiállítások: 2 perc (Szrnka); 4 perc (Nagy, Nagy)

A Cornexi-Alcoa hazai pályán a Vasas ellen szerzett pontokat a bajnokság harmadik fordulójában. Az angyalföldiek az utolsó tíz percig szorosan tartották az eredményt, de végül Vura József lányai lendületbe kerülve hat góllal nyerték a találkozót. Hosszan tartó sérülése után tért vissza a fehérváriak irányítója, Tápai Szabina, aki csapatának legerdeményesebb játékosaként kilenc találattal járult hozzá a győzelemhez.

Vura József, a Cornexi vezetőedzője: Érződött a csapatban, hogy amint összeáll a védekezésünk, és mögé kapusteljesítmény kerül, akkor meg tudjuk nyerni a meccset. Ez viszont sajnos csak az utolsó pár percben valósult meg. A Vasas kezdősora nagyon jó játékosokból áll, akik sokáig rutinosan játszottak, jó százalékban lőtték be a szélső ziccereket és átlövéseiket, ettől önbizalmuk is lett, és tudták tartani magukat sokáig. A Cornexi mai teljesítményével abszolút nem vagyok elégedett, hiszen ennél jóval többet vártam. Bár sajnos nem látszott, a mai meccsre is nagyon készültünk, viszont mindazt, amit elterveztünk, sokáig nem tudtuk megvalósítani.
Papp György, a Vasas vezetőedzője: Nem vagyok csalódott az eredmény láttán, mert úgy gondolom, hogy az ötvenötödik percig méltó ellenfelei voltunk a Cornexinek. Sőt, ötven percen keresztül végig mi irányítottuk a mérkőzést. Egy kétperces kiállítás aztán eldöntötte a végjátékot, és ebből adódóan sajnos az utolsó öt percben a cserepadunk is rövidebb volt. Elég nehéz volt kilenc játékos ellen játszani az utolsó öt percben.
Tápai Szabina, a Cornexi átlövő irányítója: A Vasasnak elég jó napja volt, nekünk viszont hiányzott ma a védekezésünk. Támadásban készültünk a nyitott védekezésükre, de talán túl keveset járattuk a labdát, de amikor sikerült, mindig nagy ziccereket lőttünk. Örülök a visszatérésnek, nagyon boldog vagyok, hogy hozzá tudtam járulni a győzelemhez, az azonban már mellékes számomra, hogy mennyivel; a lényeg, hogy a csapatunk végül ma győzött.

Forrás: Presstige Média


handball.hu

A szombati mérkőzésekről:
Két találkozón is megizzadtak

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi