Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bajnokot vert az újonc

2007. szeptember 5. 19:28 © handball.hu

Nem kellett sokáig várni a nőikézilabda-bajnokság első meglepetésére. A második fordulóban az újonc Tajtavill-Derecske a Budapest Bank FTC csapatát látta vendégül és egy végig szoros mérkőzésen (a két ex-ferencvárosi játékos, Kocsik Viktória és Pádár Margit vezetésével) három góllal legyőzte a bajnokot. A forduló többi találkozója a papírforma szerint alakult.

Kocsik: 8 gól
Kocsik: 8 gól
NBI, 2. forduló

Tajtavill-Derecske – Budapest Bank-FTC 30-27 (14-13)
Derecske: Király - Kereki 4, Pádár M. 6, Rácz 3, Sütő M. 5, Kocsik 8, Szabados 3. Csere: Lajtos, Kolsofszki (kapusok), Szamosi A., Kudor, Flaska.
FTC: Pastrovics – Kovacsicz 6, Szamoránsky P. 1, Uhraková 11, Ilyés 1, Szucsánszki 1, Juhász. Csere: Soós 2, Zácsik. Németh H.3, Szamoránsky A. 2

Zúgott a Hajrá Derecske, no meg a Hajrá Fradi a zsúfolásig megtelt lelátón a Köstner csapat első hazai NBI-es meccsén, amelyen alaposan meglepték Kerekiék a bajnoki címvédő Fővárosiakat.

A hazaiak szellemes, és eredményes támadójáték mellett kiválóan védekeztek, így folyamatosan két-három gólos előnyben játszottak.

Negyedóra elteltével összekapta magát a Fradi, a hazai átlövések rendre elakadtak, ám Király Annamária továbbra is tartotta a lelket a csapatban a remek védéseivel.

A vendégek a 23. percben egyenlítettek, majd vezettek is, ami azonban tisza-virág életűnek bizonyult, a félidő hajrája is az újoncé volt.

Folyamatos gólváltással folytatódott a másodiki félidő, fej-fej mellett haladtak a csapatok, miközben mindkét gárda egyre keményebben, sőtt durvábban védekezett. Ebben a Zsiga alakulat járt az élen. A végjátékot mégis a Derecske kezdte kétgólos előnyből, sőt a 28. percben, amikor már négygólos volt az előny, majd felrobbant a csarnok.

Ebből végül is hármat megtartott a végig rendkívül agilisan, céltudatosan kézilabdázó Köstner csapat, amely teljesen megérdemelten gyűjtötte be az első győzelmét, ráadásul a bajnok ellen.

Köstner Vilmos: A csapat akaratból kiválóra vizsgázott, és játékban is meg tudtuk valósítani az elképzelt taktikai elemeket. Tisztában vagyunk vele, hogy nem vagyunk jobbak az FTC-nél, három nappal ezelőtt a mélyponton voltunk, de a sportban az a szép, hogy mindig lehetőséget ad a javításra.
Zsiga Gyula: Minden tekintetben jobb volt az ellenfél, úgymond meghatározó játékosaim számomra felismerhetetlen teljesítményt nyújtottak.
Pádár Margó: Annyira örülök, hogy szinte meg sem tudok szólalni. Végig együtt volt a csapat, az edzőnk, Köstner Vilmos remek taktikát dolgozott ki, mi pedig sikeresen megvalósítottuk azt. Fantasztikus érzés!
Kocsik Viktória: Ha stílszerű akarnék lenni, akkor csak annyit mondanék: sikerült vérünket adni a győzelemért (a mondat közben Viki mosolyogva mutat vérző karjára – a szerk.)! Bár reménykedem benne, hogy sok hasonló élményben lesz még részem itt Derecskén, de az már biztos, hogy ez az évad lesz számomra az utolsó, befejezem pályafutásom.
Sütő Mariann: Győzelmünk kulcsa az volt, hogy el tudtuk hinni, le tudjuk győzni a bajnokot. Nemcsak játékban, hanem akaratban is felülmúltuk a Fradit. Igazi csapatként küzdöttünk, megérdemelten nyertünk.
Rácz Emese: Nagyon el voltunk keseredve a Goldberger elleni vereség után, és elhatároztuk, a Fradi ellen mindent beleadunk. Győzelem lett belőle.

haon.hu és derecskekezilabda.hu


ASA-Hódmezővásárhelyi NKC - Óbudai Goldberger SE 29–15 (9–10)
Hódtói Sportcsarnok, 600 néző.
Vezette: Szegedi, Unyatinszki.
ASA-Hódmezővásárhelyi NKC: Abramovich – Földes, Nikolayenko 9, Gerstmár 4 (2), Borbély 2, Jenőfi 4, Koroknai 1 (1). Csere: VÖRÖS (kapus), SIPOS, Wolf 1, Jókai, Szepesi 8, Takács, Nagy. Edző: Rapatyi Tamás
Óbudai Goldberger SE: Gridnyeva – Baross 1, Lehel, Huszák 1, Forgács 1, Vakarcs 5, Matus 6 (4).
Csere: Polgár (kapus), Szűcs V., Burai, Tápai A. 1, Selenka, Minárovics, Rummel. Edző: Kovács Péter
Az eredmény alakulása: 6. p.: 1–2. 11. p.: 5–3. 24. p.: 9–6. 30. p.: 9–9. 37. p.: 13–10. 41. p.: 13–12. 49. p.: 20–13. 57. p.: 26–14.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Fotó: Pintér Tamás www.fotoprizma.hu
Az ASA-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata az újonc Óbudai Goldberger ellen játszotta idei első hazai bajnokiját. Az esélyeknek megfelelően a kék-sárgák kiütéses győzelmet arattak.

Az újoncok ellen hagyományosan jól szerepel hazai környezetben az ASA-HNKC együttese. Az eddigi nyolc találkozóból hetet nyertek meg a vásárhelyiek, és csupán egy végződött döntetlenre, a 2003/2004-es sorozatban a Békéscsaba ellen.

Elképzelhető, hogy Kovács Péter lányai nem böngészték ezt a számukra kedvezőtlen előjelű statisztikát, hiszen a tavalyi pontvadászatban még a Makóban szereplő Vakarcs révén a második percben ők szerezték meg a vezetést. A házigazdák küzdöttek, harcoltak, de sok hibával és görcsösen kézilabdáztak. A lelkes fővárosiak rendre lépést tartottak a vezetést közben átvevő Rapatyi-csapattal, sőt az első félidő végén időn túli szabaddobásból ismét náluk volt az előny. A folytatás csakis jobb lehet, ebben bízott mindenki.

A második félidő első perceiben még tartotta magát a Goldberger, de ezt követően a feljavult védekezés, a labdaszerzések és a gyors akciókból szerzett gólok miatt fokozatosan nőtt a különbség a két gárda között. Az első félidőben Nyikolajenko, a másodikban Szepesi parádézott, a vendégek pedig egyre jobban fáradtak, semmi sem sikerült nekik. A Vásárhelynek viszont minden, a hazaiak látványos találatokkal szórakoztatták a közönséget, az ukrán Nyikolajenko még a saját térfeléről is betalált az ellenfél kapujába.

Az ASA-HNKC az újoncok elleni remeklését szombaton Derecskén folytathatja. A feladat nem lesz könnyű, a Derecske ugyanis tegnap meglepetésre 30–27-re győzött az FTC ellen.

Rapatyi Tamás: A horrorisztikus első félidőt követően a másodikban már szerencsére olyan tempóban tudtunk kézilabdázni, amilyenben az első pillanattól kezdve szerettünk volna.
Kovács Péter: Az első félidőben a mennyben, a másodikban a pokolban jártunk.

Imre Péter (Délvilág)


Dunaferr NKCornexi-Alcoa-Auto-Bahn 28-27 (15-13)
Dunaújváros, 900 néző
Vezette: Dobrovits, Tájok
Dunaferr: Knezovic és Ungureanu 1 (kapus), Ferling 7, Mörtel 7 (2), Laluska 3, Lovász 3, Vincze 3, Pigniczki 2, Borbás 1, Gáspár 1, Berta. Edző: Imre Vilmos
Cornexi: Djeric és Fekete (kapus), Szrnka 8 (1), Balogh B. 5 (3), Bernataviciute 3, Kamper 3, Kenyeres 2, Mayer 2, Trishchuk 2, Válova 1, Vaszari 1. Edző: Vura József
Kiállítások: 6 perc; 2 perc
Hétméteresek: 2/4 (Mörtel és Ferling hagyott ki egyet-egyet); 4/4
Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-2, 10. perc: 5-5, 15. perc: 7-7, 20. perc: 10-11, 25. perc: 11-11; 35. perc: 17-14, 40. perc: 19-18, 45. perc: 21-19, 50. perc: 24-22, 55. perc: 26-26.

A Cornexi-Alcoa minimális különbséggel maradt alul a Fejér megyei rangadón. A Dunaújvárosban lejátszott mérkőzésen a Dunaferr három góllal vezetett nyolc perccel a mérkőzés vége előtt, ám a fehérváriak 25-25-nél még egyenlíteni tudtak – az utolsó percben viszont már nem. Így 28-27-es hazai győzelemmel végződött a találkozó, melynek a legeredményesebb játékosa a Cornexi nyolcgólos átlövője, Szrnka Hortenzia volt.

Vura József: Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk a Dunaferrből, és jól is játszottunk. Akkor sem adtuk fel, amikor elugrottak négy-öt góllal. Sajnálom, hogy ilyen erőfeszítés mellet sem sikerült a győzelem vagy legalább a döntetlen itt idegenben. Szerintem nagyon megérdemeltük volna legalább az egyik pontot.
Imre Vilmos: Háromszor vagy négyszer nyertük meg ezt a találkozót. Amikor nagy előnyt szereztünk, érthetetlen számomra, miért váltunk annyira görcsössé. A kihagyott helyzetek a második félidőben majdnem megbosszulták magukat. A második félidőben taktikailag fegyelmezetlenebbek voltunk, mint az elsőben.
Fekete Csilla: Hajtottunk, küzdöttünk, de sajnos hiányzott egy kis plusz. Az első játékrészben hullámzó volt a csapat teljesítménye támadásban és védekezésben egyaránt. Szerencsére a kapusteljesítmény javult a Vác elleni mérkőzésünkhöz képest, sikerült fejlődnünk, és a védelemmel is együtt voltunk. Hoznunk kellett volna az idegenbeli pontokat. Egyértelmű, hogy az első négy-öt csapat között bármi lehet, nagyon kiélezett lesz a küzdelem. Ezért is lett volna fontos, hogy a végjátékban, az utolsó percekben kiharcoljuk a döntetlent.
Kamper Olívia: Mivel már nincs rájátszás, ezért egy rangadót mindenképpen nyerni kell idegenben. Erre most lett volna lehetőségünk, de sajnos nem sikerült. Az ellenfelünk többször volt előnyben, de mindig volt nálunk valaki, aki segített visszahozni az esélyeket. Nyernünk kellett volna!

Presstige Média


Vasas - Békéscsaba 18-23 (8-14)
Fáy u., 100 néző.
Vezette: Jancsó, Marczinka
Vasas: Guiu - Sterbik 1, Nagy K. 5, Gaál, Pallaková 5, Kupricsenková, Balog B. 4/1. Cs: Tóth Zs., Kószó (kapusok), Szeberényi, Gorova 3, Szalontai. Edző: Papp György
Békéscsaba: Veress - Vaalyuch 5, Herr A. 4, Tóth K. 1, Takács 2, Szekere 5/1, Vincze 1. Cs: Such, Forczek 1, Kelemen, Czifra 1, Leposava 3, Szögi. Edző: Mátéfi Eszter
Az eredmény alakulása: 7. p.: 3–4. 12. p.: 7–5. 29. p.: 8–13. 36. p.: 9–17. 49. p.: 17–20
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1


Váci NK - Győri Audi ETO KC 20-35 (11-16)
Vác, 800 néző.
Vezette: Bóna, Miskei
Vác: Juhász - Orbán, 3/2, Szilágyi 3, Ábrahám 1, Farkas V. 5, Schmidt 1, Gerstmár Sz. 3
Csere: Nábelek (kapus), Bagócsi 2, Simon 1, Lázár 1, Rózsa. Edző: Kenyeres József
ETO: Pálinger - Mravikova 5, Bradeanu 6, Spiridon 3, Hornyák 2, Tomori 1, Vérten 2
Csere: Herr (kapus), Görbicz 7/4, Temes 3, Dokic 2, Deáki 2, Kovacsics 1, Szölösi
Edző: Konkoly Csaba
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4
Kiállítások: 2. ill. 10 perc

A mérkőzés első harmadában úgy tűnt, a mieink meg tudják ismételni székesfehérvári lelkes, összeszedett játékukat. Az álmosan kezdő vendégekkel 7-7-ig sikerült tartani a lépést, majd az egyre több baki miatt már ötgólos lett a hátrány a szünetre.

Aztán a folytatás rémálommá vált! Tíz perc alatt mindössze egyszer rezgett a győri háló, miközben tízre nőtt a különbség. Támadásban szemernyi önbizalom, elképzelés nélkül tébláboltak a mieink, ellenben a túloldalon sorra potyogtak a gólok. Az 53. percben már dupla annyi győri találatot mutatott az eredményjelző, mint vácit (15-30). A hajrá egy nagy gólpárbajt hozott, miközben az edzők mindkét részről a kispadosoknak adtak bizonyítási lehetőséget.

Csapatunkból egyedül Farkas Veronika tűnt ki (meg is kapta a Váci Napló ajándékkosarát, mint a legjobb hazai játékos), míg többen is teljesen formán kívül kézilabdáztak.

Kenyeres József: Én szégyellem magam sokak helyett, nem tudom, mások is ezt teszik-e...

vac.hu


Kiskunhalas - DVSC 23-33 (11-15)
Kiskunhalas, 400 néző.
Vezette: Hargitai, Markó.
Kiskunhalas: Szikora - Virág 5, Zámbó 1, Rábai 2, Kósa 1, Csendes 1, Kurgyis 12/6. Csere: Győri, Pethő (kapusok), Földes, Hodosi, Micskó, Horváth 1.
DVSC: Vorozscova - Micic 3, Latakaité 3, Nikolic 1, Szabó V. 2, Orbán 10/2, Nagy I. 4. Cs: Triffa (kapus), Benyáts 4, Sütő 1, Madai, Stuparicová 4, Csáki, Hornyák 1 (1).
Az eredmény alakulása: 8. p.: 1-6, 17. p.: 7-9, 25. p.: 10-12, 40. p.: 12-23, 46. p.: 16-26.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/3.

Az utóbbi években mindig rangadónak számított ez a párosítás, ám erre az idényre a házigazdák annyira meggyengültek, hogy mindenképpen nagyarányú győzelem volt az elvárás a debreceni lányokkal szemben. Annak ellenére, hogy a Loki a válogatott átlövő, Szűcs Gabriella nélkül volt kénytelen harcba szánni (a kiváló játékost vírusos fertőzés támadta meg), a hajdúsági gárda hozta a kötelező győzelmet. Orbán Annamáriáék rögtön a meccs elején magukhoz ragadták az irányítást és elhúztak 7–2-re. A félidőre négygólos debreceni előnnyel vonultak a csapatok, ám a pihenőt követően újra magasabb fokozatra kapcsolt a Lokomotív. A hajdúságiaknál a nagyszerű napot kifogó Orbán mellett Ruta Latakaite és a két balszélső, Nagy Ivett és Dagmar Stuparicova nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A meccs végén már csak az volt kérdéses, milyen arányban nyer a DVSC s végül a 23–33-as végeredmény kétszámjegyűvé tette a cívisvárosi diadalt. A Loki legközelebb vasárnap 15.30-tól a Vác csapatát fogadja a Hódosban.

Zsadányi Sándor: Rosszul és kishitűen játszottunk, ellenfelünk minden tekintetben fölénk nőtt.
Varga József: Közepes játékkal is sikerült nyernünk a szimpatikusan küzdő hazaiak ellen.

haon.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi