Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bronzérmes a Dunaferr

2007. május 26. 11:45

Cikkünkben az NB1 rájátszásának utolsó, VI. fordulójának eredményeit közöljük. A "bronzmeccsen" a Dunaferr nyolc góllal győzte le a Cornexit. A bajnokság utolsó mérkőzése, az FTC-Győr "aranyrangadó" ma 13:00 órakor kezdődik.

Fotó: www.bolcs27.hu
Fotó: www.bolcs27.hu
NB1 rájátszás, VI. forduló

Dunaferr NKCornexi-Alcoa-HSB Holding 36-28 (20-13)
Dunaújváros, 1200 néző
Vezette: Horváth, Marton
Dunaferr: Ungureanu, Sirina és Hoffmann (kapusok); Mörtel 7, Lovász 6, Őri A. 5 (3), Vincze 5, Ferling 4, Laluska 3, Gáspár 2, Nagy 2, Borbás 1, Pigniczki 1, Balogh Ba. Vezetőedző: Kovács Péter
Cornexi: Djeric és Fekete (kapusok), Balogh B. 10 (4), Szrnka 6, Kenyeres 3, Vaszari 3, Vijunaite 2, Kordyuk 1, Lima 1, Pádár 1, Trishchuk 1, Őri E., Válova, Vezetőedző: Vura József
Hétméteresek: 3/6 (Ferling egyet, Őri kettőt hagyott ki); 4/7 (Balogh, Szrnka, Trishchuk hagyott ki egyet-egyet)
Kiállítások: 12 perc; 14 perc
Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-2, 10. perc: 7-6, 15. perc: 10-10, 20. perc: 14-11, 25. perc: 16-13; 35. perc: 22-16, 40. perc: 24-20, 45. perc: 28-22, 50. perc: 31-23, 55. perc: 34-25.

Vura József, a Cornexi vezetőedzője:
"Igazán otthon vesztettük el a bronzérmet - az idény legrosszabb játékával -, mert a Dunaferrt hazai pályán kellett volna megvernünk, mivel itt túl nagy falatnak bizonyult. Már azt is bravúrnak könyveltük el, amikor az alapszakaszban megvertük őket, most még jobban látszik, hogy miért. A lányok mindent megtettek, ezért nem hiszem, hogy bárkinek is bántani kellene őket. Jó mérkőzéseket játszottunk, a csapat együtt marad, a fejlődésünk szempontjából pedig nagyon hasznosak voltak a rájátszásbeli meccsek. Nagyon szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, és sajnálom, hogy nem tudtuk most őket kiszolgálni."

Kovács Péter, a Dunaferr vezetőedzője:
"Az elején nagyon jól harcolt és küzdött a Cornexi, igaz, hogy volt egy kis hullámvölgy a játékunkban, de szerencsére ezekből mindig ki tudtunk kászálódni, végig mindenki az utolsó porcikájáig rajta volt a találkozón. Az első félidő végére jelentős előnyre tettünk szert, és utána a győzelmünk már egy pillanatig sem volt veszélyben."

Balogh Bea, a Cornexi csapatkapitánya:
"Az újból visszatérő hullámzásunkban látom az alapvető hibánkat. Ennek ellenére mindenképp pozitívan értékelendő ez a negyedik hely, mert ez nem egyenértékű a két évvel ezelőtti helyezéssel. A mostani rájátszásban ugyanis nem pofozógépek voltunk, nagyon komoly meccseket játszottunk, és tudtunk is nyerni. Úgy jöttünk ide, hogy meglesz ez a meccs, de a Dunaferr is mindent megtett, mi meg túl korán elengedtük őket. Onnantól mi már csak hajtani tudtuk az eredményt. Sajnos rengeteg kiállításunk is volt, úgy pedig nehéz feljönni, és szépíteni."

Kenyeres Fanni, a Cornexi balszélsője:
"Ha úgy játszottunk volna, mint a Győr és a Fradi ellen otthon, teljesen kizárva azt, hogy idegenben játszunk, akkor nem lett volna okunk az aggodalomra. A védekezésünket illetően sajnos semmi nem valósult meg az elképzeléseinkből. Ennek köszönhető, hogy vereséget szenvedtünk. A huszonnyolc lőtt gól szép eredmény, azzal már lehet meccset nyerni, de a harminchat kapott góllal nagyon ritkán. Ez volt a mérkőzés rákfenéje."

Szrnka Hortenzia, a Cornexi átlövője:
"Sajnos már megint nem megfelelően játszottunk a védekezésük ellen, és a kapusukat ismét sikerült naggyá tennünk, illetve ő védett jól. A védekezésünk abszolút nem működött, rossz volt a kapus-védelem kapcsolat. Egyértelműen itt ment el a meccs. Egy ideig próbáltunk feljönni rájuk, de érdemben nem sikerült megfordítani a mérkőzést. Úgy gondolom, az őszi szezon után senki sem gondolta volna, hogy egyáltalán ideáig eljutunk, így összességében, a csapat körülményeihez képest elég jól teljesítettünk."

Váci NKSE - Békéscsaba 33-28 (19-14)
Váci városi sportcsarnok, 350 néző
Vezette: Bakos, Holman
A Váci NKSE gólszerzői: Bagócsi 3/1, Brecska 3, Farkas V. 4, Orbán A. 4, Rábai 4, Schmidt 2/1. Szádvári 1, Trufán 3, Veszeli 4/1, Őri 5.
A Békéscsaba gólszerzői: Forczek 1, Hajdu 1, Kelemen 3, Such 1, Szekeres 6, Takács B. 7/5, Tóth K. 1, Valyuch 2, Vincze Zs. 4, Zsuzsa 2.
Hétméteresek: 7/3, ill. 5/5
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

A találkozó előtt búcsúztatták az aktív játékvezetői pályafutását befejező Holman Ferencet.
A sűrű ajándékosztás a meccs elején is folytatódott, hiszen a mieink pár perc alatt 7-1-re húztak el. Mint aztán a folytatásban kiderült, ez a szakasz volt a döntő a két pontot illetően. Nagyon hullámzó volt a csapatok teljesítménye, a különbség a lefújásig 3 és 8 gól között ingadozott. Tét már egyik fél számára sem volt - a mieink a 9., míg a csabaiak a 10. helyen végeztek - és az is biztos volt, hogy az élvonal gólkirálynője Veszeli Judit lesz. Ennek megfelelően sportszerű, ám igencsak idényvégi hangulatban kézilabdáztak a felek, izgalom szinte nem is akadt.

Nagy tapsot kapott a szünetben Ottó Katalin edző tíz év körüli leányzókból álló csapata, amely megnyerte a korosztálya szivacskézilabda bajnokságát.

A nagyok a szünetet követően is szaporán rongálták a kapuhálót. Jellemző, hogy egy-egy játékos kivételével mindkét hölgykoszorú minden mezőnyjátékosa eredményes volt. A vége sípszó ötgólos váci előnynél szólalt meg, amivel a mieink számára egy felemás bajnokság zárult le. Nem sikerült ugyan a középső csoportban biztosítani az alapszakasz utáni folytatást, de az alsóházi rájátszásban min a hat meccsét biztosan nyerte csapatunk.

A hazai együttes legeredményesebb gólszerzője ezúttal Őri Cecília volt, aki öt alkalommal kényszerítette középkezdésre a vendégeket. Kenyeres József: "Lehet, hogy a csapatépítésre közel egy év kellett, de a rájátszás megmutatta, hogy összeérett az együttes. Bízunk benne, hogy az itt mutatott teljesítmény a jövőben tovább fog javulni. Abban is reménykedem, hogy ehhez minden feltétel adott lesz és ennek elősegítése érdekében mindenki megtesz minden tőle telhetőt."

Forrás: vac.hu

DVSC-Aquaticum - Vasas-INVITEL 34-25 (15-10)
Debrecen, 400 néző.
Vezette: Szegedi, Unyatinszki.
DVSC-Aquaticum: Vorozscova - Csáki, Sopronyi 5, Rácz 3, Latakaité 3, Szűcs 7/3, Stuparicová. Cserék: Szabó 3, Orbán 5, Sütő 3, Kovács 3, Kiss (kapus), Király (kapus), Kazai 2. Vezetőedző: Varga József.
Vasas-INVITEL SC: Tóthová - Kántor 3, Stiener 2, Moszkovaja, Tomori 7, Gaál 2, Gorova 1. Cserék: Blaskovits 2, Kamper 2, Pollakova 2, Ábrahám 3/3, Simon 1, Kószó (kapus). Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Az eredmény alakulása: 3.p.: 3-0, 14.p.: 6-6, 20.p.: 8-8, 28.p.: 14-9, 36.p.: 17-16, 39.p.: 21.16, 46.p.: 23-19, 51.p.: 26-22, 58.p.: 32-24.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Magabiztos győzelmet aratott együttesünk a szezon utolsó mérkőzésén. Csáki Viki szárkapocs-sérülést szenvedett.

Leendő kapusunk, Triffa Ági kisebb betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, ezért csak a lelátón foglalt helyet a válogatottban is bemutatkozott játékos. Visszatért viszont Orbán Annamária, aki egy mérkőzést volt kénytelen mulasztani kézsérülése miatt.

Szűcs Gabi és Tánya Vorozscova perceivel indult a tétnélküli összecsapás. Előbbi két bombát ragasztott Tóthová kapujába, utóbbi pedig kiváló ütemben védte a fővárosiak lövéseit. Hármasával dobták a felek a gólokat (3-0, 3-3, 6-3, 6-6) az elején. A családias hangulatot árasztó Hódosban többször lehetett hallani a mintegy négyszáz fős publikum bosszankodását a technikai hibákat követően. Sopi és Vali kapufái megmentették a Vasas hölgyeit egy nagyobb arányú debreceni vezetéstől. Varga mester a tizenhetedik percen megelégelte tanítványai pontatlan játékát és időt kért. Ez segített, mert a csajok hamar nyomatékosították Kamperékkel, hogy ki az úr(nő) a házban. A huszadik percben Csáki Viki a lábához kapott, amikor megállította a Gorovát. Ezután már nem tudta folytatni a játékot válogatottunk, akinél szárkapocs-sérülést diagnosztizált dr.Varga Lehel csapatorvos. Helyére Kovács Adrienn jött be. Páláyra lépett Orbán Anna is, aki hamar vágott három gólt, jelezve, hogy rá is lehet számítani. Két perccel a félidő zárása előtt már öt volt közte (14-9).

A szünet végén Anna a Nem fáj? kérdésre egy Nem vészes válasszal nyugtatta meg az érte aggódókat. Ebben a játékrészben elkezdett komolyan kézilabdázni a válogatott Tomori. Az átlövő sorra bombázott Király Annamária kapujába. Pocsékul kezdtük egyébként a második félidőt, mert az ötből csak egy maradt meg hat perc alatt (17-16). Ez kellet az is, hogy Tóthová kapus jó napot fogjon ki. Bár inkább mi tettük őt naggyá gyenge, lélektelen lövésekkel. Ekkor újra a Loki percei jöttek. Hamar berámoltak Gabicáék négyet a piros-kék alakulatnak és megint helyre állt a rend a pályán. Varga József tudta forgatni csapatát, jöttek a fiatalok: Évike és Anita. És ha már ott voltak parádéztak is. Kiemelhetjük Sütő Edinát, aki agilisan, jól tette a dolgát. Ezúttal talán csak Dada nem volt olyan, mint máskor. Az utolsó percekre már minden eldőlt, a különbséget kivéve. A tíz nem jött össze, de ez nem zavart senkit.

A lányok nagyon szépen vettek búcsút a közönségtől és a szezontól. Magabiztos sikerünk azt jelenti, hogy a kezdeti egy pont előny hatra duzzadt a zárásra. Biztos ötödikként ismét EHF-résztvevők leszünk legközelebb is. A drukkerek egy transzparenssel (a képen ez látható) köszönték meg a távozók (Mesi, Kiri és Sopi) eddigi munkáját, ami nagyon szép gesztus volt, a lányoknak jól esett.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu

Mocsai Lajos: "Triffa Ági és Balog Bea megbetegedett, Nagy Krisztának pedig a nyaka rándult meg az utolsó mérkőzésünkön, így ők nem állhattak rendelkezésünkre. Sokat cserélgettem, a hadra fogható játékosok közül mindenki lehetőséghez jutott . A két csapat tagjai számára elsősorban az önbecsülésük volt a tét ezen a meccsen.

Egészen az utolsó szakaszig szoros mérkőzést vívtunk a debreceniekkel, bár végig ők vezettek 2-3 góllal. A végső negyedórában azonban legalább 8-10, kapussal szembeni ziccert hibáztunk, a gyors ellen akciókból viszont rendre gólokat kaptunk, így alakult ki a viszonylag jelentős különbség.

A csapat teljesítette a bajnokság előtti elvárásokat, előre léptünk a hatodik helyre, azt gondolom ez mindenképpen siker a Vasas számára.

Még két közös programja lesz ennek a csapatnak, kedden tartunk egy búcsú összejövetelt, szerdán pedig a Fradival játszunk egy bemutató meccset Cegléden."

Forrás: www.vasassc.hu

A forduló további eredményei:

Kiskunhalas NKSE - Hódmezővásárhelyi NKC SE 36-30 (22-14)
Németh Toll-Makó - Bp. Kőbányai Spartacus 34-34 (15-16)

A VI. forduló (és a 2006/2007-es szezon) utolsó mérkőzése:

május 27. 13:00 Budapest Bank-FTC - Győri Audi ETO KC

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi