DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYuWnrmp' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Riegelhuth dicséri a magyarokat | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Riegelhuth dicséri a magyarokat

2006. április 9. 17:30 © handball.hu

A norvég válogatott világklasszisa, Linn-Kristin Riegelhuth kézsérülése miatt kénytelen volt kihagyni az oroszországi világbajnokságot, ezért dupla motivációval készül az idei Európa-bajnokságra. A 21 esztendős jobbátlövő szerint a felkészülés nyitányában keresve sem lehetett volna jobb ellenfelet találni a magyar válogatottnál. A csapatába topformában visszatért játékos Miskolcon adott villáminterjújában értékelte a magyar-norvég hetet.

Riegelhuth dicséri a magyarokat
- Hogy érezted magad Magyarországon, és milyennek ítéled meg az Eb-felkészülést elindító három mérkőzést?
Linn-Kristin Riegelhuth:
Nagyon jó hangulatú hetet töltöttünk el a magyar válogatottal közösen, és rendkívül hasznos is volt a három mérkőzés. Szerintem mindkét fél egyaránt profitál az ehhez hasonló meccssorozatokból. Számunkra fontos, hogy a magyar válogatott volt az ellenfelünk, hiszen a magyarokkal mindig presztízskérdés játszani. Ezúttal is egy kitűnő csapattal találkoztunk.

- Mindkét együttesben számos újonc játékos is bemutatkozott. Hogy láttad, a norvég és a magyar fiatal kézilabdázók felvehetik a versenyt a rutinos klasszisokkal?
Riegelhuth:
A női kézilabda jövője szempontjából jó dolog, hogy mindkét csapatban ennyi a tehetséges fiatal. Az ehhez hasonló meccseken tanulhatják meg, milyenek a nemzetközi szint elvárásai. A fiatal játékosoknak köszönhetően nagyon sok a lerohanás, gyorsan esnek a gólok, igaz, időnként a kapkodás is nagy. Az pedig hatalmas pluszt jelent, hogy a válogatottba újonnan bekerült kézilabdázók olyan klasszisok mellett edződhetnek, mint a velem egykorú Görbicz Anita, aki a technikás játékával, a hihetetlen cselező képességével bármikor képes látványos dolgokra a pályán.

- A magyarországi találkozók helyszínei nem az ország kézilabda-fellegvárai voltak. Éreztetek ebből valamit?
Riegelhuth:
Abszolút nem! Ahogy említettem, nagyon jól éreztük magunkat, én személy szerint is örülök, hogy itt lehettem. Nagyon finom ételeket ettünk, a szabadidőnkben pedig jól szórakoztunk. A magyarok nagyon barátságosak, a szurkolók pedig nagyon kedvesek, és nem utolsósorban jó hangosak voltak. Szenzációs hangulatot teremtettek a meccseken.

- Tavaly egy sérülés miatt hosszú időt kellett kihagynod. A magyarok elleni három találkozón szerzett 22 gólod azt mutatja, hogy újra százszázalékos formában vagy...
Riegelhuth:
Már jól vagyok, a kézsérülésem szerencsére már a múlté. A felépülés viszont hosszú időt vett igénybe, fokozatosan nyerem vissza a régi formámat. Kicsit izgultam, mert egyáltalán nem volt biztos, hogy ott leszek-e a svédországi Európa-bajnokságra készülő csapatban. Nagyon örülök, hogy a szövetségi kapitány számít rám a válogatottnál.

Pircs Anikó

További hírek