DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYWA6Tw7' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Tóth Tímea: Lendületben a csapat | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tóth Tímea: Lendületben a csapat

2006. április 8. 11:46 © handball.hu

A válogatott rutinos balátlövője értékelte stábunknak a két, norvégok elleni találkozót. Tóth Tímea szerint, bár hosszabb távú következtetést egyelőre nem lehet levonni, alakul a jelen és a jövő válogatottja.

Tóth Tímea: Lendületben a csapat
handball.hu: A válogatott valamennyi tagja hétről hétre roppant kemény harcot vív a pályán klubcsapatával. Honnan veszitek a tartalékenergiákat a felkészülési mérkőzésekre?
Tóth Tímea: Szerintem azzal, hogy a magyar válogatott játékosai egy-egy nagy sorozat közepén vannak, ezúttal pozitív dologként hat. Sokunknak egyszerre kellett, kell helyt állnunk a magyar bajnokságban, a hazai és a nemzetközi kupában, ezáltal viszont lendületben vagyunk, s így érkeztünk a válogatott felkészülési hetére. A lendület mellett persze az is sokat számít, hogy az ember – bármilyen fáradt is – mindig lelkesen, új erőre kapva kezdi meg a felkészülést az év aktuális világversenyére, jelen esetben az Európa-bajnokságra.
handball.hu: Két mérkőzés után levonható-e valamiféle következtetés a csapat jövőjével kapcsolatban?
Tóth Timi: A két, norvégok elleni meccset értékelve azt kell mondjam, néhol még döcög a gépezet, az új, fiatal játékosaink még érthetően kissé bizonytalanul mozognak. De azt gondolom, minél többet játszunk, annál jobban összecsiszolódunk. Nagyon fontos, hogy ezeken a felkészülési meccseken több új embert is kipróbáljon a szövetségi kapitány, s kiderüljön számára, hogy majd éles szituációkban kire, milyen szinten számíthat, a fiatalok pedig megtapasztalják, hogy milyen a munka és a légkör a magyar válogatottban. Egyelőre, a felkészülésnek ebben a fázisában ez a legfontosabb.
handball.hu: Milyen a munka az újonc játékosokkal?
Tóth Timi: Nem lehet rájuk panaszunk. Aranyosak, motiváltak, jól dolgoznak.
handball.hu: Az elmúlt hónapok mérkőzései azt mutatják, hogy új erőssége van a magyar válogatottnak, nevezetes az a tény, hogy képes a mélypontról felállni…
Tóth Timi: A kinti mérkőzésen már-már kezdtem elkeseredni, amikor norvégok elhúztak, átvillant bennem, hogy mi lesz ennek a vége. Aztán a második félidőben egy teljesen más játékot mutató magyar válogatott ment fel a pályára, amely fokozatosan ledolgozta a hátrányt, s ekkor már azt éreztük, hogy meglesz a meccs. Már a világbajnokságon is az jellemezte a csapatot, hogy képes hátrányból is fordítani, s valóban úgy tűnik, a válogatottunknak most ez az egyik nagy erőssége. Jó látni, hogy mindenki, aki lehetőséget kap, hogy nemzeti színekben pályára lépjen, átérzi, mit is jelent a válogatott mezt viselni!

Pircs Anikó

További hírek