Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kirsner: "Koreát megvertük volna"

2004. szeptember 10. 15:03 © handball.hu

Igazi pikantériája volt a Nemzeti Sport által mára szervezett Kirsner Erika-chatnek, hisz az online beszélgetéssel egy időben mentette fel a szövetség Mocsai Lajost tisztségéből, s a hírt a válogatott balszélsője a tőle kérdezősködő szurkolóktól tudta meg! Cikkünkben megpróbáltuk a legérdekesebb kérdéseket és válaszokat kigyűjteni.

"Szeretnék még maximum három évig játszani"
"Szeretnék még
maximum három
évig játszani"
GabeSzeged: Nem nyomasztja máris az a teher a csapatot, hogy az itthoni Eb-n mindenképpen nyernetek kell? A franciákkal már az első csoportmérkőzéseken játszani fogtok, mi bennük az a plusz amiért ellenük nektek soha nem megy?
Kirsner Erika: Nekünk érmet kellene az Eb-n szereznünk, nem a győzelem a közvetlen elvárás, talán a hazai közönség segíthet abban, hogy az érem minél fényesebb legyen. A franciák végjátékában van valami plusz, mert az első 50 percet mindig megnyerjük, de az utolsó tíz percben tudnak valamit. Nem tudom, hogy ez mi lehet, talán a cseréik, de tényleg nem tudom. Nálunk minden poszton olyan játékos van, aki bármelyik csapatba beférne, de sajnos Athénban nem alkottuk azt az egységes csapatot, amit korábban a vb-n.

Sára: Nagyon jó voltál, a góljaid gyönyörűek voltak! Főleg a svédcsavar, de a félpályás se volt semmi!
Kirsner: Köszönöm! Teljesen spontán jöttek a gólok, a svédcsavarnál "nem hibázhattam", mert ha nem gól, lefújták volna faultnak, nem volt veszítenivalóm. Félpályásat már lőttem korábban is a Fradiban, indításnál szoktam nézni, hogy a kapus mit csinál, láttam, hogy kijött a Ferling Detti elé. Egyébként elléptem magam, de a bíró nem vette észre :-)

petischm: Hogy érzed, mire lesz képes a Fradi az új idényben? Melyik volt nagyobb trauma az elbukott vb-döntő, vagy az idei olimpiai szereplés?
Kirsner: Mindenféleképpen dobogóra szeretnénk állni, és nagyon jó lenne, ha az idén legalább eggyel fényesebb érmet szereznénk, erre minden esélyünk megvan. Nekem az olimpia volt rosszabb, mert oda éremért utaztam ki, de nem sikerült, a vb-re viszont "csak" olimpiai kvalifikációért mentünk, ami az ötödik helyet jelentette, mégis érmet nyertünk.

Hamed: Hogy érzed, meddig játszol még? (Remélem, minél tovább!) S ha befejezted a pályafutásod, mit fogsz csinálni? Esetleg edzősködni fogsz?
Kirsner: Szeretnék még maximum három évig játszani, bízom benne, hogy ez ugyanolyan sikeres lesz, mint az elmúlt évek. Ha abbahagyom, akkor elsősorban szeretnék gyereket szülni, másodsorban a már elkezdett vállalkozásunkat folytatni. Edzősködni NEM szeretnék, mert nem bírnám azt a megpróbáltatást, amit ki kell bírni a padon.

András: Láttátok-e hogy a vízilabdások hogyan nyertek már sokadszor is? Beszélgettetek erről velük?
Kirsner: Láttuk a vízilabdadöntőt, és utána este beszélgettünk velük. A sikerük titka az, hogy elhiszik magukról, hogy ők a legjobbak, az akaratukat mindenképpen rákényszerítik az ellenfélre, és nagyon szeretik egymást.

elégedett: Én nem vártam többet a magyar csapattól, mert a dánok és a koreaiak a világ legjobb két csapata, de a harmadik helyet azért meg kellett volna szerezni, nem úgy látod?
Kirsner: Szerintem játékosállományban négy egyforma szintű csapat van: a dánok, a koreaiak, a franciák és mi. Általában a pillanatnyi forma és a szerencse dönt ezek között, de én meg vagyok arról győződve, hogy ha továbbjutunk, akkor Dél-Koreát megvertük volna.

hannawald: A kajak-kenus "társadalomból" kivel vagy jóban? És a kézis fiúk közül?
Kirsner: Jóban vagyok Imre Gézával, Kökény Bea révén ismerkedtünk meg, ha találkozunk, a kajakosok közül Kovács Katival szoktunk beszélgetni, a fiú kézisek közül pedig Sivárral, vagyis Pásztor Istvánnal, tőle akkor is kértem tanácsot, amikor úgy éreztem az olimpián, hogy mélyponton vagyok, az ukrán meccs után.

Sumi: Mit szólsz, már nem Lajos a kapitány!
Kirsner: Tényleg??????

T.Ivett: Tudtátok, hogy változik a kapitány személye?
Kirsner: Valami volt a levegőben, nagyon nagy visszhangja volt az ötödik helynek, sokan ezt a kapitány hibájának rótták fel, valószínűleg a közvélemény szerepet játszott a döntésben.

Köszönöm a kérdéseket, bízom benne, hogy mindenkinek sikerült válaszolnom. Köszönöm szépen a sok biztatást, gratulációt, megpróbáljuk magunkat túltenni a kudarcon, és minél jobban szerepelni az itthoni Eb-n! Ehhez minél nagyobb szurkolótáborra van szüksége a magyar csapatnak, remélem, minél többen lesztek! Sziasztok!

Itt elolvasható a chat teljes szövege

'Mindegy, milyen az olimpiai formaruha, csak a megnyitón rajtam legyen'

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi