Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Sztárigazolások Győrben

2018. február 12. 16:23

Erős kerettel készül a következő évadra a Győri Audi ETO KC csapata. Hat játékossal is szerződést kötöttek a zöld-fehérek a 2018/19-es szezonra vonatkozóan. A jelenlegi keretből három lejáró szerződésű játékos írt alá az új szezonra, míg három új kézilabdázó is érkezik Győrbe.

Sztárigazolások Győrben
A Győri Audi ETO KC vezetése a 2018/19-es évad hazai, valamint a nemzetközi megmérettetéseire is ütőképes keretet állított össze. A csapatnál továbbra is a rutinos magyar és külföldi válogatottakra épülő keretet terveznek az új szezonra. Ennek szellemében 3 hosszabbító mellett 3 új sportoló érkezése vált biztossá.

„Szeretném megköszöni Győr város vezetésének, főszponzorunknak, az Audi Hungária Zrt.-nek, további támogatóinknak és természetesen nagyszámú lelkes szurkolóinknak is, hogy közösen lehetővé teszik egy, a következő évadra is egy fantasztikus csapat összeállítását Győrben. Célunk továbbra is az, hogy megőrizzük vezető szerepünket a hazai és nemzetközi klubkézilabdázás élvonalában, és a lehető legjobb eredményt elérése az új évadban is” - nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

Tomori Zsuzsanna továbbra is a győri színeket képviseli, 1+1 éves kontraktus írt alá a napokban. „Nagyon boldog vagyok, hogy újra tudtam hosszabbítani, remekül érzem magam Győrben. A klub és a szurkolók is mindenben támogattak az elmúlt három nehéz, sérülésekkel tarkított évben. Bíztam benne, hogy kapok arra lehetőséget, hogy ezt vissza is tudjam adni. A formám jön vissza, de a csúcsformámtól azért még messze vagyok. Tavaly a FINAL4-ra kerültem jó formába, idén azon leszek, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen” - mondta Tomori Zsuzsanna.

A magyar válogatott hálóőre, Kiss Éva is megtoldotta nyáron lejáró szerződését, még egy szezon erejéig biztosan a Győri Audi ETO KC kapuját védi. „Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, nagyon jól érzem magam a klubnál. Örülök neki, hogy számítanak rám, hiszen a világ egyik legjobb csapatában folytathatom jövőre. A célok hasonlóak, szeretnénk mindenhol a legjobb eredményeket elérni, egyéni szinten pedig szeretnék még tovább fejlődni” – nyilatkozta Kiss Éva.

A balszélen és akár szükség esetén beállóban is bevethető fiatal szélső, Puhalák Szidónia 1+1 éves szerződést írt alá a klubbal. „Természetesen nagyon boldog vagyok, hiszen minden kisgyermek álma, hogy Győrben játszhasson majd egyszer. Szeretnék stabil játékos lenni itt az Audi ETO-ban, ez most a következő célom, és persze szeretnék mindent megnyerni a csapattal. Remélem jó játékkal tudnom meghálálni a bizalmat” - nyilatkozta Puhalák Szidónia.

A szezon végén végleg visszavonuló Anja Althaus helyett a norvég Kari Skaar Brattset érkezik a Vipers Kristiansand csapatától. A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes norvég beálló 2+1 évre kötelezte el magát Győrbe. „Nagyon örülök, hogy a válogatottbeli csapattársaimmal klubszinten is együtt játszhatok majd, ez nagy segítség lesz nekem a beilleszkedésben. Nagyon várom, hogy zöld-fehér mezben is együtt szerepelhessünk. Nagyon izgatott vagyok, hogy hamarosan Győrben játszhatok, és én magam is megtapasztalhatom a szurkolótábor támogatását. Egy álmom válik valóra azzal, hogy olyan szintű csapatokkal szemben léphetek majd pályára, mint a zöld-fehérek ellenfelei. Nagy terveim, ambícióim vannak. Természetesen szeretnék bajnoki címeket szerezni a csapatommal, és remélem, hogy én is hozzá tudok járulni a csapat sikereihez” – mondta Kari Brattset.

Rutinos, nagy BL-tapasztalattal is bíró átlövőt igazolt a csapat Dániából, az FC Midtjylland csapatatából érkező Veronica Kristiansen 3 éves kontraktust írt alá Győrben. Megszerzése azért is nagyon értékes, mivel érvényes szerződés kötötte dán klubjához, így az ő játékjogát meg kellett vásárolni jelenlegi klubjától. „Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy magamra ölthetem a zöld-fehér mezt a következő szezonban.” – mondta Veronica Kristiansen, s elárulta, már izgatottan várja, hogy győri színekben léphessen pályára. „Hihetetlen hangulat van Győrben. Nagyon várom, hogy találkozzak a szurkolókkal, nagyon támogatónak tűnnek, szeretném mihamarabb megismerni őket. Együtt képesek vagyunk teljesíteni a kitűzött céljainkat. Szeretném a legjobbat kihozni magamból, ezért dolgozom nap mint nap – ez adja számomra a motivációt” - nyilatkozta a norvég klasszis.

Friss világbajnok kézilabdázó is csatlakozik a Győri Audi ETO KC keretéhez nyártól. Amandine Leynaud Macedóniából teszi át székhelyét a Rába partjára 1+1 év erejéig. „Ez a klub nagyon sokat jelent számomra, hiszen a kézilabdázás történelmének legjobb klubjáról van szó. Minden játékos szeretne itt, ilyen csapattársakkal játszani. Remek lehetőség előtt állok és nagyon boldog vagyok, hogy végre Győrben szerepelhetek” – nyilatkozta a francia hálóőr, Amandine Leynaud.

Forrás: www.gyorietokc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi