Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hatezer néző Stuttgartban

2016. december 31. 10:26 © handball.hu

Hagyományosan az év végi fordulókban van a legtöbb néző a Bundesliga mérkőzésein. 2016 utolsó napjaiban sem volt ez másként, új nézőcsúcs is született.

Hatezer néző Stuttgartban
Bundesliga, 10. forduló
TuS Metzingen
31 (14)
TV Nellingen
23 (10)
Stuttgart, Porsche Arena, 6157 néző
Játékvezetők: Heine, Standke
Zapf
Amega
Szekerczés
Loerper
Løseth
Ingepaß
Weigel
Vollebregt
Obradović
Beddies K.
Behnke
1
1
2(2)
3
8
1(1)
6
2
2
2
3
Wolf
Blanke
Ioneac
Namat
Stuttfeld
Padutsch
6(5)
4
6(1)
3
3
1
Hétméteresek: 6/3 Hétméteresek: 8/6
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 6 perc
Piros lap: Loerper
A Bundesligában december utolsó napjaiban két teljes fordulót is rendeztek, december 28-án és 30-án is pályára léptek a csapatok. A legnagyobb meglepetés rögtön a legelső mérkőzésen született Bad Wildungenben. 780 néző látogatott ki a HC Leipzig vendégjátékára. Bár a hazaiaknak csak 13 játékosból áll a keretük, őket mind be is tudták nevezni a mérkőzésre, Lipcséből viszont csak tizenketten érkeztek. Bár az egyik pletykalap már hetekkel ezelőtt megszellőztette, hogy a csapatkapitány Karolina Kudłacz-Gloc gyermeket vár, ezt még sem a klub, sem a játékos nem erősítette meg, hivatalosan továbbra is hátfájdalmai miatt nem játszik. Shenia Minevskaja egy kéztörés miatt hagyta ki az Európa-bajnokságot, ez még nem jött rendbe, ahogy Tamara Bösch térdsérülése sem, ráadásul Anne Hubingernél is izomszakadást állapítottak meg. Az ilyenformán meglehetősen hiányosan felálló HCL sokáig hátrányban volt a célként az idén is a bennmaradást kitűzp hazaiakkal szemben, de az 50. perc tájékán megfordították a mérkőzést, sőt, négygólos előnyt szereztek (17-21). Az utolsó három percben azonban négy gólt is szereztek a wildungeni Viperák, és végül egy pontot otthon tartottak. Nagy Petra két gólt szerzett. Ezzel a Bad Wildungen Vipers ismét lépett egyet a bennmaradás felé, a HC Leipzig pedig egyre jobban visszacsúszik a középmezőnybe.

Nagy izgalmakat hozott a forduló rangadója is, a Buxtehude látogatott a címvédőhöz. Mivel a Salza-Hallében rendszeres a telt ház, itt nem voltak kiugróan sokan, hiszen ezúttal is pont ugyanúgy 1.100 néző tekintette meg a mérkőzést, mint általában a fontosabb találkozókat, azaz minden jegy elkelt. Az első félidő közepén úgy nézett ki, Dirk Leun együttese meglepheti a Thüringer HC-t, 5-6 góllal is vezetett a Buxtehude. És bár Iveta Luzumová vezetésével a félidő végén gyors egymásutánban három találatot is szerzett a THC, a szünetben így is három góllal a vendégcsapat vezetett (14-17). A fordulás után is folytatódott a góleső, de tíz perccel a vége előtt még mindig két gólnyi előnye volt a Buxtehudének (26-28). Itt viszont elfogyott a vendégek lendülete, talán túl erős tempót diktáltak, amelyet nem bírtak végig, az utolsó tíz percben Herbert Müller csapata minden támadásból gólt szerzett (sőt, Dinah Eckerle egyszer a saját kapuelőteréből is), míg a Buxtehude csak kétszer talált a kapuba. Végül a címvédő 9-2-re nyerte a végjátékot és 35-30-ra a mérkőzést, és továbbra is tapad az éllovas Bietigheimra. Planéta Szimonetta négy gólt lőtt.

A forduló többi meccsén nem született meglepetés, a Metzingen simán nyert Oldenburgban, a Dortmund, ha nehezen is, de hazai pályán verte a Blomberg-Lippe együttesét. Ez utóbbi mérkőzésre ezerötszázan látogattak ki, ez nagyjából a háromszorosa a BVB hazai átlagának.

December 30-án a THC, ha kicsit küszködve is, de legyőzte az idei szezon meglepetéscsapatát, a Frish Auf Göppingent (a kiesőjelöltnek várt csapat így is az ötödik helyen áll), természetesen ezúttal is telt ház előtt. 1.915 néző látogatott ki Leverkusenbe a Borussia Dortmund vendégjátékára. A sok néző (a Leverkusen a liga egyik legalacsonyabb nézőszámú csapata, a hivatalos 6-700 körüli nézőszámok is erős felkerekítéssel szoktak kijönni) nem feltétlenül jelent előnyt: a mérkőzés rendkívül alacsony színvonalat hozott, a nem rendszeres érdeklődők közül bizonyára sokan döntöttek úgy, hogy nem jönnek ki egyhamar újra. A találkozón egyedül Clara Woltering teljesítménye érte el az első osztály szintjét, ami elegendő is volt ahhoz, hogy a vendégek 15-19-re nyerjenek és hazavigyék a két pontot. Barna Ildikó csapatában Vaszari Virág 3, Emberovics Míra 2 gólt szerzett, ez utóbbi a mérkőzés végét a harmadik kiállítása miatt már a lelátóról nézhette. A BVB ezzel a győzelemmel a gyenge szezonkezdet után feljött a 6. helyre, úgy, hogy két korábbi élcsapat, a Lipcse és az Oldenburg is mögöttük áll. Igaz, nekik még van egy elmaradt mérkőzésük, de ott pont egymás ellen játszanak, így mindenképpen csak az egyikük kerülhet a dortmundiak elé.

Két nagy autógyár székhelye is Baden-Württemberg fővárosában található. Ez olyan furcsaságokat is eredményez, amivel a 2016 utolsó mérkőzésére igyekvők is találkozhattak: a TuS Metzingen által erre az alkalomra kibérelt Porsche Arena ugyanis a stuttgarti Mercedes utcában (Mercedesstraße 69) található. A helyi első osztályú férficsapat által is használt létesítménybe Rott Ferencék hatezer nézőt szerettek volna becsábítani - ez a hétszerese a saját csarnokuk befogadóképességének. Az időpont mellett a sorsolás is kedvezett a magas nézőszámnak: a Sváb Darazsak (Schwaben Hornets) ugyan pont nélkül az utolsó helyen szerénykednek, azonban (mint a városnévnek a régióra annyira jellemző végződése is jelzi) szintén a közelből valók, így vendégszurkolókra is nagyobb számban számíthattak. A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt várni is lehetett, 6-2-re is elhúzott a Metzingen, majd a Nellingen kissé összeszedte magát, de így is 12-8 volt az állás a 22. percben. Ekkor a játékvezetők a Metzingen javára hétméterest ítéltek, ám Anna Loerper telibelőtte a vendégek kapusának fejét, amiért vitathatatlan piros lapot kapott.

Loerper kiválása teljesen megzavarta az ezúttal is rózsaszínben játszó hazaiakat, és a mérkőzés középső harmadát a nevükhöz méltóan sárga-fekete szerelést öltő vendégek uralták, Annika Blanke góljával a 41. percben egy gólra fel is zárkóztak (18-17). Ezután azonban Konkoly Csaba megtalálta azt az összeállítást, amivel Loerper nélkül is működött csapatának játéka, az utolsó húsz percben már lényegesen jobbak voltak ellenfelüknél, és végül simán nyertek. Szekerczés Luca csak néhány percet töltött pályán, gólt két büntetőből szerzett. A legizgalmasabb rész csak ezután következett, mindenki a nézőszám hivatalos bejelentését várta. Végül kiderült, hogy, a női Bundesliga történetében először, sikerült átlépni a hatezres küszöböt.

2017-et továbbra is a Bietigheim köszöntheti a tabella elejéről, ráadásul úgy, hogy egy meccsel kevesebbet is játszottak az üldözőknél, de majdnem 50 góllal jobb a gólkülönbségük bárki másnál. A THC és a Metzingen tapad, a Buxtehude és a Göppingen már lemaradtak. A pont nélküli Nellingent aligha menti meg bármi is a kieséstől, a Blomberg-Lippe és a Celle ezekben a napokban sem tudtak eltávolodni a veszélyzónából.

Németh Attila

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi