Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Már csak a Bietigheim hibátlan

2016. november 10. 8:05 © handball.hu

Bár a mérkőzés nagy részében jobb volt ellenfelénél, a második játékrész elején és végén dekoncentráltan játszott a Metzingen, és ez végül sokba került nekik.

Már csak a Bietigheim hibátlan
Bundesliga, 7. forduló
SG BBM Bietigheim
25 (11)
TuS Metzingen
24 (12)
Bietigheim-Bissingen, 1400 néző
Játékvezetők: Baumgart, Wild
Visser
Lauenroth
Müller N.
Smeets
Naidzinavicius
Hundahl
Müller S.
3(1)
1
4
1
3(1)
2
11
Zapf
Szekerczés
Loerper
Løseth
Obradović
Beddies
Behnke
2
3(2)
4(1)
3
1
5
6
Hétméteresek: 2/2 Hétméteresek: 4/3
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 8 perc
Néhány évvel ezelőtt, amikor még mindkét csapat a másodosztályban szerepelt, nem sokan gondolták volna, a mostani bajnokság kezdete előtt viszont már minden szakértő egyetértett abban, hogy az SG BBM Bietigheim és a TuS Metzingen fogják dominálni az idei Bundesliga-szezont. A bajnokság ennek megfelelően is indult, hat forduló után már csak ők ketten voltak hibátlanok. A hetedik játéknapon valamelyik sorozatnak meg kellett törnie, hiszen Konkoly Csaba együttese a nagy riválishoz látogatott. Mivel a két város azonos régióban fekszik, és a csarnok nem is túl nagy, borítékolható volt, hogy a csúcsrangadóra minden jegy elkel - így is történt, az ülőhelyek már elővételben, az állóhelyek a meccs napján fogytak el.

A Metzingen nagyon precíz, ráadásul eléggé, majdnem a kilencméteres vonalig feltolt védekezéssel kezdett, és a mérkőzés elején nagyon kevés gólt engedtek a hazaiaknak, ők viszont lerohanásokból büntettek. Többször is háromgólos előnybe tudtak kerülni, 3-6, majd 5-8 volt az állás. Martin Albertsen, a hazaiak edzője ezután főként arra épített, hogy a Metzingen két kettes védője, Anna Loerper és Szekerczés Luca is bizonytalanabb, így a saját két átlövőjét, a Müller-párt (Susann és Nina) lövette inkább, ami sikeres taktikának bizonyult, feljebb tudtak zárkózni.

A Bietigheim a nagyon gyors és pontos visszarendeződésével ki tudta húzni a vendégcsapat méregfogát, akik alig tudtak a híresen jó lerohanásaikból gólokat szerezni. A felállt fal elleni játékot pedig meghatározta, hogy Szekerczés jobbátlövőben bizonytalan volt, lövései erőtlenek voltak, a szélsőjét pedig sosem tudta megjátszani. Konkoly mintegy húsz perc után cserélt, Marija Obradović beállásával valamivel stabilabbak, de igazán eredményesek nem lettek, de a szünetre így is egygólos előnnyel mentek.

A második félidő elején viszont, ahogy mondani szokás, "bennragadtak az öltözőben". Miközben a teljes első félidőt lehozták 11 kapott góllal, a második játékrész elején négy perc alatt kaptak ötöt, és Kim Naidzinavicius találatával már 16-14-re vezettek a hazaiak. Főként nem is a Metzingen védekezésével volt gond, hanem sok labdát adtak el támadásban, so volt a pontatlan passz, és a Bietigheim lerohanásokból tudott eredményes lenni. Ezután helyreállt a Metzingen játéka, ami abban is megmutatkozott, hogy majd' nyolc percig nem kaptak gólt, és eközben ismét a saját javukra tudták fordítani az állást, 17-19-re vezettek Tonje Løseth góljával a 42. percben.

Ezután némileg visszaesett a mérkőzés színvonala, mindkét csapat eléggé tanácstalan volt az ellenfél védőfala előtt, lerohanásokból pedig egyikük sem tudott gólt szerezni. A Bietigheim szinte kizárólag Susann Müller átlövéseire építette a játékát, erre viszont Konkoly Csabának semmilyen válasza nem volt. Loerper teljesen tehetetlen volt a nála másfél fejjel magasabb átlövővel szemben, más taktikai variációval pedig a Metzingen nem is próbálkozott (ebben a félidőben ez volt a kispadtól távolabbi oldal, Loerperről pedig támadásban nem akartak lemondani).

A mérkőzés végéhez közeledve egyre erősödött a hangulat, amit a játékvezetők érthetetlen döntései is fokoztak. Pedig a Baumgart, Wild páros rendszeres résztvevője a nagy női rangadóknak, de ezúttal mintha kicsit kicsúszott volna a kezükből a mérkőzés.

Az 54. percben még Julia Behnke két egymást követő góljával a Metzingennél volt az előny (22-23), a végjátékban viszont Susann Müller háromszor is betalált, amire a vendégcsapat csak Szekerczés Luca héméteresből elért találatával tudott válaszolni az utolsó percben. Bár a döntetlenre még lett volna esély, a Bietigheim az utolsó negyven másodpercet támadó szándék nélkül is végigtámadhatta úgy, hogy a játékvezetők csak az utolsó másodpercekben emelték fel a kezüket, így végül egy góllal a hazaiak nyerték a német csúcsrangadót. Ezzel ők továbbra is hibátlanok, és természetesen vezetik a tabellát, a Metzingen pedig visszacsúszott a harmadik helyre. Igaz, ők megverték a Thüringer HC-t, de Herbert Müller csapata mástól nem kapott ki, és a gólkülönbsége is jobb. A Bietigheim gólkülönbsége már most több, mint ötven góllal jobb, mint a Metzingené, így Konkolyéknak már az sem feltétlenül lesz elég a bajnoki címhez, ha minden hátralévő mérkőzésüket megnyerik (azonos pontszámnál a gólkülönbség rangsorol).

A szezon meglepetéscsapata továbbra is a harmadik sváb klub, a Frisch Auf Göppingen, akik ezúttal is pontot csentek Oldenburgban, így alig két ponttal vannak lemaradva a Metzingentől, az eredetileg kiesőjelöltnek várt csapattal a negyedik helyen állva. A Dortmundban egy pontot elhullajtó Lipcse csak az ötödik. Továbbra is pont nélkül áll a Nellingen (ez, mondhatni, papírforma) és a Blomberg-Lippe (ez viszont komoly meglepetés), ők állnak a két kieső helyen, de a Bad Wildungen is mindössze egyetlen ponttal áll jobban náluk.

Még egy forduló lesz a téli szünet előtt, majd utána a két ünnep közt folytatódik a bajnokság.

Németh Attila

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi