Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

EHF-kupa: idegenben kezd a Kohász

2016. április 12. 15:15

Az Európai Kézilabda Szövetség bécsi székházában tartották meg kedden délelőtt a KEK, az EHF-kupa, valamint Challenge-kupa fináléinak sorsolását.

EHF-kupa: idegenben kezd a Kohász
EHF-kupa, döntő

TuS Metzingen - Dunaújvárosi Kohász KA



KEK, döntő

Team Tvis Holstebro - HK Lada



Challenge-kupa, döntő

Kastamonu Belediyesi - BM Rocasa Gran Canaria ACE

A kupasorozatok döntőjének első mérkőzésére az április 30-május 1-i hétvégén kerül sor, a visszavágókat egy héttel később játsszák.




Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi székházában tartották meg ma délelőtt a Kupagyőztesek Európa Kupája, az EHF-kupa, valamint Challenge-kupa fináléinak sorsolását, melyet nagy izgalommal várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, vezetése és szurkolói is, hiszen itt dőlt el, hogy hol kezdi meg az EHF-kupa fináléjának küzdelmeit együttesünk. Mint arról tudósítottunk, Zdravko Zovko tanítványai a dán Randers legyőzésével jutottak be a sorozat fináléjába, ahol a Brassót búcsúztató német Metzingen lesz akadémiánk felnőtt csapatának ellenfele.

A délelőtt tíz órakor kezdődő sorsoláson végül kiderült, hogy kézilabdázóink idegenben kezdik meg a sorozat fináléját méghozzá április 30-án, vagy május 1-jén, míg a visszavágóra "hazai pályán" kerül sor egy héttel később, vagyis május 6-án, vagy 7-én. A döntő pontos időpontjairól már elkezdődtek az egyeztetések, s amint hivatalossá válnak a meccsek kezdési időpontjai, természetesen azokat is azonnal megosztjuk olvasóinkkal.

Az elődöntős továbbjutás másnapján beszámoltunk arról is, hogy az Európai Kézilabda Szövetség sajnos nem engedélyezte csapatunk számára azt, hogy saját otthonában, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a finálé hazai összecsapását, s mint azt Szemenyei István ügyvezető elárulta, három csarnokot adtak meg lehetséges helyszínként az EHF-nek, melyek közül a Veszprém Aréna áll a mieink "kívánságlistájának" első helyén. Ügyvezetőnk gondolataira igen hamar reagáltak az MVM Veszprém csapatának vezetői is, akik közleményben jelezték, minden segítséget igyekeznek megadni együttesünknek ahhoz, hogy méltó körülmények között vívhassa meg az EHF-kupa fináléját.

"Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatát működtető részvénytársaság – a kialakult helyzetre való tekintettel – szívesen nyújt segítséget az EHF-kupa döntőjébe jutott Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapatának abban, hogy méltó körülmények között vívhassa meg a nemzetközi kupadöntő hazai mérkőzését.

A Veszprém felajánlja a Kohásznak a Veszprém Aréna használatát a kupadöntőre úgy, hogy a lányok dunaújvárosi szurkolói számára 50%-os kedvezményű belépést biztosítunk az Arénába. Ezzel is segíteni kívánjuk a szurkolókat, hogy az utazás ellenére minél többen élőben biztathassák kedvenc csapatukat. Az ügyben a Veszprém megbízottja haladéktalanul fel fogja venni a kapcsolatot a Kohász képviselőivel.

A lányok megérdemlik, hogy bár nem otthoni csarnokukban játszanak majd, Veszprémben otthoni hangulatban érezhessék magukat.

Az MVM Veszprém – egyébként Európában is legendás szurkolótáborát – pedig arra fogjuk kérni, hogy töltsük meg a csarnokot – úgy, mint szoktuk, és buzdítsuk a dunaújvárosi lányokat úgy, mintha saját csapatunknak szurkolnánk. Azt pedig már igen sokan tudják, hogy az felér egy fél győzelemmel.

A magyar kézilabdázás hagyományaira való tekintettel és jövője érdekében mindent elkövetünk, hogy a bajban segítsünk egymásnak.

Hajrá, Veszprém! Hajrá, Dunaújváros!"

Mint azt Radulovics Bojana, elmondta, a Dunaújvárosi Sportcsarnokkal kapcsolatban nyilvánosságra hozott információk következményeként több hazai klub is jelezte, hogy kész segíteni együttesünknek abban, hogy sikeresen megrendezhesse a kupadöntőt, ami a DKKA szakmai vezetője szerint rendkívül megható, hiszen ez a példátlan összefogás újabb erőt adhat magyar kézilabdának, s nem titkoltan annak is, hogy csapatunk megnyerhesse az EHF Kupát.

Friss

A két klub vezetői (az EHF delegáltjaival egyetemben) azonnal meg is kezdték az egyeztetéseket az EHF-kupa döntőjének hivatalos mérkőzés időpontjairól. A sorsolás helyszínén tartózkodó Radulovics Bojana elárulta, hogy a Metzingen gárdája vélhetően szintén nem saját csarnokában vág neki a finálénak, ugyanis a hatalmas érdeklődésre való tekintettel nagyobb befogadó képességű csarnokban látnák vendégül a Kohász csapatát, minden bizonnyal április 30-án, este nyolc órától. Szakmai vezetőnk elmondta, hogy a magyarországi visszavágónál ki akarnak térni a május 7-én és 8-án sorra kerülő budapesti Bajnokok Ligája négyes döntő elől, ami azt jelenti, hogy május 6-án, pénteken este hat órától szeretnék megrendezni a visszavágót a Veszprém Arénában. Az erről szóló egyeztetések már nagyon közel járnak a befejezéshez, fogalmazott Radulovics Bojana, aki megköszönte a szegedi, valamint a többi magyar klub felajánlását, s elmondta, hogy továbbra is számítanak a magyar kézilabdát szerető közvéleményre abban, hogy minél jobban szerepeljenek az idei szezon utolsó nemzetközi megméretésén.

Forrás: www.kohaszkezi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi