DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYhIV0O2' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Az FC Midtjylland a dán bajnok | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az FC Midtjylland a dán bajnok

2015. május 25. 17:05 © handball.hu

A végletekig kiélezett döntőn dőlt el az idei dán bajnoki cím sorsa. A Team Esbjerg közel állt történelme első diadalához, de végül ellenfelüké lett az aranyérem.

Fotók: FC Midtjylland
Fotók: FC Midtjylland
Dániában a bajnoki cím az oda-visszavágós alapon rendezett döntőn dől el, itt az alapszakaszban jobb eredményt elérő csapatnak már csak annyi előnye marad, hogy ők játszhatják hazai pályán a visszavágót. Az idén az alapszakasz első két helyezettje jutott a döntőbe, amelynek első találkozóját Ikastban rendezték.

A hazaiak szinte végig vezettek, de a Team Esbjerg mindig kiegyenlített. Nem sokkal a vége előtt már négy gól is volt az FC Midtjylland előnye, de túl hamar engedtek ki, az utolsó öt percben nem lőttek gólt, így a friss KEK-győztesnek egyetlen gól előnye maradt a visszavágóra (23-22).

A második mérkőzésre természetesen minden jegy elővételben elkelt az esbjergi Blue Water Dokkenbe, 3.386 néző láthatta a helyszínen, hogy eléri-e a hazai csapat történelmének legnagyobb sikerét, a dán bajnoki címet. Igazán sosem volt a kezükben a mérkőzés, mindössze egyszer tudtak három góllal vezetni, de inkább csak egy-két gólnyi előnyük volt, eggyel vezettek a félidőben is (11-10), amivel összesítésben pont ledolgozták a hátrányukat. A második játékrész is kiélezett küzdelmet hozott, végig egy-két gólon belül maradtak a csapatok, és bár általában a Team Esbjerg vezetett, akkora előnyük sosem volt, hogy már ők számítottak volna a bajnoki cím esélyesének. Sőt, a végjátékban még a vendégek tudtak előnyt szerezni, amivel, ha a mérkőzést nem is, de, ami fontosabb, a bajnokságot megnyerték (a végeredmény 22-22, összesítésben 45-44 az FCM javára).

Az FC Midtjylland ezzel mindenképpen sikeres évet tudhat maga mögött. Bár a BL-selejtezőn, óriási meglepetésre, már az első mérkőzésen kiestek, utána viszont minden versenysorozatot megnyertek, ahol elindultak: övék lett a dán kupa, a bajnokság, a dán szuper kupa, és a KEK is. Bajnokként közvetlenül indulhatnak a BL-ben, az alapszakasz-győztesként szintén a legerősebb nemzetközi kupában induló Team Esbjerg pedig várhatóan a selejtezőkben léphet majd pályára.

Bár szerették volna megnyerni a bajnokságot, összességében az esbjergiek sem csalódottak. Sosem szerzett a klub még érmet a bajnokságban korábban, az edző és a játékosok többsége is pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el az ezüstéremmel. Ősszel pedig a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek, a klub történelmében szintén először.

Németh Attila

© handball.hu

További hírek