Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kézilabda, szeretlek!

2014. november 5. 6:11

Egy hónap és három nap múlva megszólal a síp a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság első mérkőzésein, Győrben és Debrecenben. A szervezés célegyenesbe fordult, az Eb magyarországi szervezőbizottsága pedig bemutatta a kontinenstorna hivatalos reklámfilmjét.

Kézilabda, szeretlek!
Az eseményen Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség és a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a horvátokkal közösen szervezett Európa-bajnokság nagy jelentőséggel bír mind Magyarországon, mind a társszervező országban: "Azon fáradozunk, hogy a kézilabda rajongókon túl olyanok is megismerjék ezt a látványos, változatos és izgalmas sportágat, akik eddig még nem, vagy kevésbé fedezték fel, kaptak rá az ízére. Ezt segíti az a reklámfilm is, amit bemutattunk a közönségnek, és amely mostantól a mozikban és az interneten is látható" - fogalmazott.

A szövetség elnöke megköszönte a nemzeti támogatóknak a segítségét, hiszen nélkülük nem tudnák elérni a céljaikat, valamint bejelentette, hogy a főtámogató MOL mellett újabb nemzeti támogató csatlakozott az Eb-hez: az esemény hivatalos szállító partnere a Mercedes-Benz Hungaria Kft.

A sajtóeseményen a résztvevők az óriás mozivásznon tekinthették meg az Európa-bajnokság hivatalos reklámfilmjét, amelyben a világ kézilabdázásának egyik legnagyobb klasszisa, Görbicz Anita és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Gyurta Dániel játssza a főszerepet. Természetesen csapat nélkül a korábban a világ legjobbjának megválasztott irányító sem érvényesülhetne ebben a sportágban, így most sem maradt társak nélkül. A filmben feltűnik a válogatott további két tagja, Bulath Anita és Erdősi Ildikó is.



Ha kézilabdában azt mondják, hogy ha jó csapatot szeretnél, kezdetnek végy egy jó kapust, addig ez a filmes szakmában úgy hangzik: végy egy jó rendezőt. A reklámfilm rendezője, Vermes Iván, aki a forgatás kulisszatitkait, nehézségeit, izgalmait osztotta meg a jelenlévőkkel:

"Megtiszteltetés ilyen kiváló sportemberekkel együtt dolgozni. Az ember a forgatás ideje alatt egy kicsit úgy érzi, mintha az edzőjük volna. A játékosok nagyon profin dolgoztak, ugyanis azokat a jeleneteket is tökéletesen sikerült rögzíteni, amiket még a tanult színészeknek is sok időbe telik begyakorolni. Görbével már korábban is dolgoztunk együtt, de a kézilabdás közegben még inkább sikerült megtalálnunk a közös hangot. Végig feszített tempóban dolgoztunk, de a sportolók egy-egy mozdulat sokadig felvételénél is alázatosan álltak a munkához. Ezért hívják őket profiknak" - mondta.

A esemény résztvevői egy rövidfilmben azt is láthatták, hogy dolgoztak együtt a szereplők, a rendező, a stáb és a statiszták a végső cél érdekében. A szervezők megköszönték a válogatott játékosokat adó kluboknak, hogy a sűrű versenyprogram és edzések mellett lehetővé tették, hogy játékosaik részt vegyenek a forgatáson, hogy ezzel is segítsék az Eb népszerűsítését, amelyen a magyar válogatottnak nagy szüksége lesz a szurkolók támogatására.

"Bő három hét múlva kezdődik a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés, reméljük, addig nem jön közbe újabb váratlan esemény Orbán Adrienn sérülése után, és a tervezett kerettel tudjuk megkezdeni a munkát" – mondta el a filmbemutatón Németh András, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. "Még két felkészülési mérkőzést játszunk a torna előtt, november 29-én Ausztria, december 4-én pedig Franciaország ellen lépünk pályára Győrött. Görbicz Anitára számítok az Európa-bajnokság alatt a stábban, örülök, hogy ott lesz a csapattal a kontinensviadal ideje alatt, hiszen az ő kisugárzása már az eddigiekben is rendkívül fontos volt a válogatott számára."

Pálinger Katalin, a válogatott csapatmenedzsere a hazai rendezésű Európa-bajnokság kapcsán 2004-es emlékeit elevenítette fel, amikor játékosként léphetett pályára a magyarországi kontinenstornán: "Bár a csapaton nagyobb a nyomás egy hazai versenyen, feledhetetlen saját közönség előtt pályára lépni a hazánkban, így biztos vagyok benne, hogy valamennyiünk számára fantasztikus élmény lesz a decemberi Európa-bajnokság."

Zárásként, de nem utolsó sorban Marczinka Zoltán a szervezőbizottság ügyvezetője jutott szóhoz, aki elmondta: "Valóban a célegyenesben jár a szervezés, egyre sűrűbbé, mindennapossá vált a horvát társszervezőkkel és a magyar helyszínek, Győr és Debrecen szervezőbizottságaival az egyeztetés, a részletek pontosítása. Míg a MOL főtámogatóként segíti, a „Kézilabda, Szeretlek!”-szlogen és kampány népszerűsítését, addig a Mercedes-Benz támogatása, autóparkja lehetővé teszi, hogy a versenyzőket, az Európai Kézilabda Szövetség delegáltjainak közlekedését zökkenőmentessé tegyük. A helyszínek folyamatos munkában vannak, hogy a rajtra minden rendben legyen. Biztos mindenkiben felmerül a kérdés, hogy áll a győri aréna építése, de szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy Domanyik Eszter helyszínigazgató és a kivitelező cég vezetői arról tájékoztattak bennünket, hogy minden rendben halad és november 15-én, ünnepélyes keretek között átadják az új csarnokot, egy héttel később, november 22-én pedig Bajnokok Ligája mérkőzést játsszanak a győri lányok új otthonukban. Ha pedig már kész lesz az aréna, már csak a szurkolókra vár! A jegyek szépen fogynak, aki szeretné élőben látni a magyar lányokat és Európa legjobb kézilabdázóit, akik közül a győztes csapat a riói olimpiára kvalifikál, keresse fel a jegyértékesítő felületeket, irodákat!"

Az Európa-bajnokság részletes programja:
www.keziszovetseg.hu/upload/file/Eb_menetrend.pdf

A kontinenstornára jegyek kaphatók országszerte több mint 300 jegyirodában, illetve az www.eventim.hu, a www.tex.hu és a www.jegyed.hu weboldalakon. A győri csoportkörre 4900 forinttól, a debrecenire 2490 forinttól vásárolhatók belépők. A középdöntő jegyárai 4900 forinttól, a budapesti elődöntőre 12 900 forinttól, a döntőre 14 900 forinttól kaphatók a jegyek.

Az Eb-re önkéntesnek jelentkezni e-mailben lehet, az onkentes@keziszovetseg.hu címen.

A magyar női válogatott mérkőzés-programja az Európa-bajnokságig:

Felkészülési mérkőzések:
2014. november 29., Győr: Magyarország-Ausztria
2014. december 4., Győr: Magyarország-Franciaország

Forrás: MKSZ

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi