DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYCLScQY' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Új utakon a Loki | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Új utakon a Loki

2014. augusztus 6. 14:57 © handball.hu

Szerdán, a debreceni Hotel Óbesterben mutatkozott be a nyilvánosságnak az alaposan átalakult Loki.

Lilija Gorilszka
Lilija Gorilszka
A csapat DVSC-TVP-Aquaticum néven szerepel a 2014/15-ös szezonban, az eddig használt Errea felszerelés helyett Erima mezben. Távozott Barna Éva, Ábrahám Szilvia és Valovics Nóra (mindhárom MTK), Mikula Dóra és Simsik Cynthia (Hajdúnánás, kölcsönbe), Karalyos Orsolya (Budaörs). A kapus Varga Nóra anyai örömök elé néz, míg a térdműtét előtt álló Bálint Réka felépülése után külföldön szeretné folytatni pályafutását.

A DVSC-TVP-Aquaticum új szerzeményei:

KELEMEN Éva (1987. 12. 27.), balszélső
A villámgyors szélsőről senki nem gondolta volna, hogy egyszer elhagyja Békéscsabát, a Loki kedvéért mégis váltott.

PÁSZTOR Bettina (1992. 12. 01.) kapus
Mátészalkáról került Debrecenbe, itt nevelkedett, innen vitte el a Győr, ahol megjárta az utánpótláscsapatokat, s a klub NB I-es fiókcsapatát, a Veszprémet. A legjobbkor tért haza…

SIRIÁN Szederke (1994. 06. 01.) beállós
Győrben végigjárta a maga útját, eljutott a felnőtt csapat keretéig, kétszeres BL-győztesnek vallhatja magát, de Heidi Löke mögött kevés szerepet kapott, az igazi lehetőség még előtte áll. Ezért is jött a DVSC-hez...

BÁRÁNY Krisztina (1994. 01. 24.) átlövő
Az egyik legreményteljesebb átlövőnek tartják. Az ETO-nál nevelkedett, a legutóbbi szezonban az Eger játékosaként lőtt 99 gólt az NB I-ben.

Bobana KLIKOVAC (1995. 07. 19.) beállós
Már a montenegrói válogatottban is fontos szerepet kap a Buducnost Podgoricában nevelkedett tehetség, aki a legutóbbi szezont a világhírű klub fiókcsapatánál, a Danilovgradnál töltötte.

Lilija GORILSZKA (1988. 02. 26.) átlövő
A támadás és a védekezés meghatározó személyisége lehet az ukrán válogatott lövő, aki légióskodott Oroszországban és Szerbiában is. A Zsajecsar együttesében Sopronyi Anett csapattársa volt.

Sajnos az új játékosok közül Sirián Szederkére hosszú ideig nem számíthat Varga József vezetőedző, hiszen a tehetséges beállós, az elmúlt hétvégi kolozsvári felkészülési tornán megsérült, mint kiderült elszakadt az elülső keresztszalagja és a porc is levált a térdében, így műtét vár a játékosra.

A debreceni szakmai stáb egy taggal bővült, Boros Ferenc másodedzőként segíti majd Varga József munkáját, Köstner Vilmos továbbra is szakmai igazgatóként ténykedik.

Az új ügyvezető, Ábrók Zsolt ismertette terveit:

„Szeretnénk jobban kiszolgálni a szurkolókat, s átalakítani a marketingtevékenységet" – mondta az ügyvezető. "Megújul a klub honlapja, Magyarországon egyedülálló bérletrendszerrel szeretnénk szurkolóinkat a kicsábítani a meccsekre. Az egész szezonra érvényes bérletek tízezer forintba kerülnek, s ezért minden bérletesünk kap egy a Szertár Sportbolt által felajánlott tízezer forint értékű DVSC-címeres Erima-pólót, amely megegyezik a csapat utazó pólójával, valamint egy szurkolói sálat, amelyet a Komáromi Dekor ajánlott fel. Ezen kívül bérleteseink a DKV trolibusz járatain, valamint az 1-es villamoson a meccsek előtt és után ingyen utazhatnak.”

A DVSC Kézilabda Kft. többségi tulajdonosa a város önkormányzata, melynek nevében Dr. Papp László alpolgármester beszélt.

„Debrecenben a sport kiemelt fontosságú, ezen belül is nagy hagyományai vannak a labdarúgásnak és a női kézilabdának" – mondta az alpolgármester. "A DVSC nőikézilabda csapata az elmúlt években megjárta a hadak útját, így lett a kritikus időszakban a legnagyobb tulajdonos az önkormányzat, amely a jövőben sem hagyja magára a csapatot.”

A város 40 millió forinttal támogatja a klubot, míg az önkormányzat holdinghoz tartozó Debreceni gyógyfürdő Kft. harminc millió forinttal, így a DVSC háttere stabil. A cél a következő szezonban az 5-8. hely, majd két-három éven belül egy stabil nemzetközi kupaszereplő csapat kialakítása. A DVSC a szurkolókkal való kapcsolattartás jegyében szurkolói ankétot szervez, melyre augusztus 13-án, szerdán kerül sor, a pontos időpontról és helyszínről a klub honlapjáról szerezhetnek információt.

A megváltozott keret felkészüléséről Varga József beszélt:

„Minden poszton stabilabbak lettünk, míg tavaly nagyon függött a csapat teljesítménye a kezdősortól, most több mód lesz a variációk megvalósítására" – fogalmazott a vezetőedző. "Két átlövő érkezett, velük hatékonyabb lehet a támadójátékunk, bővebb a repertoárunk.”

A DVSC-TVP-Aquaticum a hétvégén a szlovákiai Nagymihályban (Michalovce) vesz részt nemzetközi tornán, a házigazda, a romániai Nagybánya és az orosz Asztrahan társaságában.

© handball.hu

További hírek