Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A második három nap a vb-n

2014. július 25. 15:00 © handball.hu

"A második három nap a strandkézilabda világbajnokságon, avagy a hatba jutás története a mi szemszögünkből" - Gróz János írása.

A második három nap a vb-n
Hamar kiderült, ahogy a verseny elindult, itt nem viccelnek, rendeznek egy házi versenyt a brazil barátainknak. Az első nap látszott, hogy nincs egyes forgás, itt háttal is lehet indulni, nem kell kapu felé fordulni, két ütemben, és egy lábról is lehet forogni. A védők simán befuthatnak eléd a hatosra, ha olyan páros kapsz, a légdobások egy része már lent áll, mire eldobja.

Szerencsére az első két felvezető könnyű mérkőzésen európai párosokat kaptunk, így nem volt vészes számunkra. A vb nem kezdődött rosszul nekünk, a forgóink jól teljesítettek, és a nyulak is jól dolgoztak (Csiki, Karsai, Németh). Kicsit látszott a mérkőzéshiány, de fegyelmezetten, jól működtünk. Az első körben megszülettek a meglepetés eredmények, amik az egész stratégiát kicsit átírták. Az argentinok verték Ukrajnát, a spanyolok a dánokat, így a harmadik spanyol mérkőzés már a hatba jutást jelentette, mert közben Ukrajna is megverte a dánokat.

A lányok nagyon készültek, kicsit megijedtünk, amikor a katari párost megláttuk, de parádés védekezéssel és támadással egy nagyon sima első félidőt hoztunk. Sajnos a másodikban a két bíró több olyan érthetetlen döntést hozott (és a lányok is fegyelmezetlenek voltak kicsit), ami megnehezítette az életünket. Sikerült a mérkőzés végén adni egy ajándék hetest, nem fújtak előtte le egy lépést és egy belemenést, így aranygóllal játszottunk.

A feldobást elhoztuk, erre megismételték, ami már nem a miénk volt. Jött a szétlövés, a lányok nem hibáztak, Győri Ági meg hozta a szétlövést, ahogy szokta évek óta. Tudtuk, az esti ukrán mérkőzéssel már négy pontot viszünk a hatba, és kiejtjük a dánokat, ha nyerünk 99 százalék eséllyel. Nagyon készültünk, mindenki feszült volt és ideges, főleg a délutáni második félidő hibái miatt.

Este eső és vihar volt (a spanyol meccs előtt is). Mire elállt, beszüntették a mérkőzéseket, így az ukrán meccs délelőtt 11.20-ra került. Az is kiderült, hogy változik a program, a vb egy része délelőttre a napsütéses időszakra kerül végre. A lányok nagyon feszültek voltak, bár Európa legjobb csapata vagyunk, nem mindig érezzük ennek az előnyeit, csak az elvárást élik meg a lányok.

Az ukrán mérkőzésen nagyszerű csapatjátékkal, okos védekezéssel, támadással nyertünk, így már fél lábbal a négyben éreztük magunkat. Úgy döntöttünk, ahogy a skandinávok is néha megteszik, hogy egy-egy mérkőzést nem pörögnek túl, tudtuk, hogy nekünk ez a dánok ellen lesz. Zenét hallgattunk, beszélgettünk, és megegyeztünk abban, hogy mindenki játszik, és hozzátesz amennyit tud, hiszen ezentúl csak a centerpályán játszunk, így mindenkit látnak otthon.

Indulás előtt megjöttek a hozzátartozói üzenetek a felvételikről, ez kicsit mindent felborított, késve érkeztünk ki. Sajnos kijött a mérkőzésen minden olyan problémánk, ami érezhetően lógott a levegőben, kezdődött a két katari bíróval, az általuk képviselt fújással. A dánok élet-halál harcot vívtak, mi meg kicsit bambultunk. Az első félidőben hátul nem voltunk acélosak, a másodikban a támadás nem villogott sajnos. A katari bírók megadták a szokásos kiállításaikat, a hetest a végén a dánoknak, a dán védők beállhattak sáncolni a hatoson belülre, így kettő nulla lett.

Bár a szünetben és utána is követtük a két másik pálya eredményét, így tudtuk, nincs baj, utólag biztos nem csinálnánk még egyszer így. Estére kiderült, délelőtt 10-kor játszunk az olaszokkal a centerpályán itteni idő szerint, majd 16.10-kor a centeren a norvégokkal, holnap délelőtt 10 órakor pedig a brazilok ellen. Ha délelőtt (bár most reggel hétkor szakad az eső és vihar van) nyerünk az olaszok ellen, akkor a négyben vagyunk, és mindenképpen elkerüljük a brazilokat az elődöntőben.

Bár ez egy nem szeretem mérkőzés lesz, az olaszokat Neukum Tomi barátom vezeti, aki biztos kitalál valamit, és soha nem jó magyarok ellen játszaniuk. Ezzel együtt nagyon kell ez a mérkőzés, hogy utána a két meccset lepihenhessük, hogy az elődöntőre koncentrálhassunk. Ma reményeink szerint egy jó magyar válogatott játszik a centeren.

A tegnapi összesített statisztikából látszik, hogy mi dobjuk a legtöbb gólt, négy játékosunk van a góllövő lista első harminc helyén. Bozsikának 82% a lövő teljesítménye, ez Fruzsi 70%-val együtt egészen extra. Kitti meg mindig, ahogy jön a tét, ott kezd el élni, és egyelőre Csiki Reni is nagyon jól teljesít. Hátul a Tóth Emese-Zsigmond Adri páros szépen, eredményesen dolgozik, és egy felnőtt klasszis kapusunk (Győri Ági) mellett ott van egy háromszoros Európa-bajnok utánpótlás-kapus, Bozsó Nóra Leila. Tartalékban még két agilis nyúlunk is van, akiket a meglepetésre tartogatunk, talán pont a mai napra, hogy mi is húzhassunk újat. Amennyiben megvan a délelőtti mérkőzés, a két maradék meccset az újak teljes beépítésére és a gyakorlásra fordíthatjuk, ami sokat segítene nekünk. Rossz idő ide vagy oda, reggel futottunk, most videózunk, majd 9-kor indulás ki, ha esik, ha fúj ma nyernünk kell.

Gróz János, strandkézilabda szövetségi kapitány

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi