DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYApyEk0' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Strand-vb: sikeres három nap | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Strand-vb: sikeres három nap

2014. július 22. 17:20 © handball.hu

A strandkézilabda-válogatott három napja érkezett Brazíliába. Az ottani felkészülésről és a válogatott hangulatáról számol be nekünk Gróz János, a csapat szövetségi kapitánya.

Fotó: Anderson Stevens - Photo&Grafia
Fotó: Anderson Stevens - Photo&Grafia
Július 18-án hajnali 4-kor kezdtünk bele az útba, és az ötórás eltolódással együtt hajnali 1-re értünk a szállodába. A másnap délelőtti kétórás videós elemzések után igyekeztünk edzéslehetőséget találni, mindenki segítőkész volt, így kaptunk egy óra edzéslehetőséget pluszban. A szerencsénknek hála, gyorsan letudtunk beszélni két mérkőzést az olasz válogatottal (Neukum Tomi csapata) és bevállaltunk egy dupla mérkőzést norvég barátainkkal is az edzés mellé.

A norvég edzőmérkőzés és az olasz mérkőzés is jól kezdődött, de utána nem voltunk meggyőzőek. A támadó részből az első nap csak Kretz Fruzsit lehetett kiemelni, mindenki feszült és enervált volt. A kapu és a védekezés sem működött úgy együtt, ahogy kellett volna. A körülményeket is szokni kellett, nagyon erős szél van, minden egy kicsit más, és az idén sötétben sem nagyon játszottunk még. Ezzel együtt lehetett érezni, hogy ez kevés lesz.

Este az átállás miatt nem hagytuk aludni a lányokat másfél órás motivációs blokk volt, hogy kicsit érezzék, mi a tét. Fél óra beszélgetésben tisztáztuk, hogy a másnapi két norvég és az esti centerpályás, Uruguay elleni tesztmérkőzést már teljes lendülettel vesszük, hogy tudjuk, hol járunk.

Második nap reggel kimentünk futni a tengerpartra (első nap voltunk kétszer fél órát fürödni is, nem bántott minket senki), aztán reggeli, majd mentünk edzeni és mérkőzést játszani. Négy félidőt és két szétlövést játszottunk, és egyet sem veszítettünk, így kicsit mindenki jobb passzba került. Mindenki kapott játéklehetőséget is és jól is szuperáltunk.

Az edzőmérkőzés után még edzettünk, majd bejöttünk ebédelni, ezt követően csendespihenő volt a program. Délután edzettünk másfél órát, majd az uruguayi válogatottal játszottunk tesztmérkőzést a centerpályán. Ez a mérkőzés is jól sikerült, minden részt megnyertünk, meggyőző fölénnyel. Itt már mindenki nagy sebességgel pörgött, az újak is gólokkal mutatkoztak be, forgóink jó formát mutattak. A védekezésben volt kisebb problémánk néha, de megoldottuk ezt is.

A mérkőzés után jöttek a szervezők, hogy a másnapi ausztrál mérkőzés helyett játszanánk esetleg a dánokkal, amire mi egyből igent mondtunk. Este egy kicsit beszélgettünk, lazítottunk egyet, átbeszéltük, ki mit érez. A lányok nagyon szeretnének nyerni és kicsit nagy volt a nyomás rajtuk, megbeszéltük, hogy jövőre mindenképpen játszunk válogatott mérkőzéseket, mert az nagyon hiányzott szerintük is.

Harmadik nap reggel futás, délelőtt edzés volt a program, délután csendespihenő, videós elemzés (dán), majd motiváció után igyekeztünk mindent vb-programszerűen csinálni. Az esti bemutató tesztmérkőzés nagyon jó hangulatú volt, a lányok nagyon fogadkoztak, aminek meg is lett az eredménye. Az első félidőt 20-16-ra (valójában 20-15-re) nyertük, a másodikat több mint 10-zel nyertük. Az ezt követő szétlövésben a dánok nem dobtak gólt nekünk. Győri Ági a második félidőben és a szétlövésben a pálya úrnője volt.

A támadó rész nagyon jól játszott és még innen is ki kell emelni Csiki Reni okos nyúl játékát és a védekezésünk (Tóth Emese, Zsigmond Adrienn) aktivitását is. Kitti, Bozsi, Fruzsi akkor dobott gólt, amikor akart, Kitti a kapust is őrületbe kergette sokszor. Bár tudjuk, a vb nem Eb, itt kicsit keményebb a játék és sok furcsaság megesik, de reméljük, van annyi reszpektünk, hogy nem velünk.

Horváth Gabriellától sok segítséget kapunk, így mindig minden olyan információt tudunk, ami a sikerességhez kellhet. Így este már nagyon oldott hangulatban vártuk a technikai értekezleten levő Langauf Pistát és Erős Tomit. Várakozás közben a vb-újoncok vállalt feladatait beszéltük át jó hangulatban. Itt megbeszéltük, hogy az első este "Erős kezdésre lehet tőlünk számítani", így érdemes lesz minden strandkézilabdásnak és nem strandkézilabdásnak minket nézni!!! Hajrá magyarok!!!

Gróz János, a strandkézilabda-válogatott szövetségi kapitánya



A magyar válogatott programja (magyar idő szerint):

július 22., kedd 21.40 Magyarország S - Thaiföld S
július 23., szerda 2.10 Argentína S - Magyarország S
július 23., szerda 22.50 Magyarország S - Spanyolország S
július 24., csütörtök 2.10 Ukrajna S - Magyarország S
július 24., csütörtök 21.10 Magyarország S - Dánia S

© handball.hu

További hírek