Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Sajtótájékoztató a London Angelsnél

2014. július 19. 19:45 © handball.hu

Mint ahogy a magyar kluboknál, úgy Londonban is megkezdték a felkészülést a következő szezonra magyar angyalaink, de immáron az első ligában. A cél nem más mint az angol bajnoki cím.

Sajtótájékoztató a London Angelsnél
Szombaton este egy évadnyitó sajtótájékoztatót tartottak Londonban a Magyar étteremben. A London Angels vezetősége a nyáron sem pihent, gőzerővel folytak a tárgyalások a szponzorokkal és ezen az estén be is mutatták őket. Kondor Gábor klubvezető elmondása alapján egy nehéz szakaszon vannak túl.

"Nem könnyű a klub menedzsmentjét alakítani, ha ilyen nagy az érdeklődés a klub iránt. Sajnos több tárgyalás is eredménytelenül zárult, vagy az idő rövidsége miatt, vagy pedig megfelelő ajánlat hiányában. Úgy gondolom, mégis sikeresek lehetünk, hiszen a tavalyi 5 helyett immáron 15 cég és képviselet szponzorálja a csapatot és működünk együtt a siker reményében. Nagy dolognak tartom, hogy immáron első hivatalos angol szponzorunk is megszületett. A szponzoraink között vannak főként magyar érdekeltségű angol cégek, médiapartnerek, együttműködő partnereink.

A csapat fő támogatója az idei évben Csontkovács Csilla nevéhez fűződik - nem csak anyagiakkal, de terapeutaként működő vállalkozásában a lányok sportsérüléseinek kezelésében is nagy segítségünkre szolgál. A következő szezontól a London Angels első csapatának minden hivatalos bajnoki mérkőzését ezentúl a Huniverse TV által élő online adásban követhetik figyelemmel a szurkolók. A csapat utazási problémái is megoldódni látszanak, hiszen az Excalibur busztársaság a csapat rendelkezésére bocsát minden egyes idegenbeli mérkőzés alkalmával egy 50 fős gépjárművet.

Az első csapatunk keretében több változás is bekövetkezett: a csapat két távozója, Korbély Anita és Kunyik Veronika helyére a második csapatból hívtunk erősítést. Győri Ildikó, Hrabovszki Regina és Tösmagi Anett immár az első csapat keretével készül illetve Rudolf Krisztina ismét visszatért az Angyalok csapatához. A balátlövő pozíciónk megerősítésére a csapatba érkezett a nem olyan régen még a PEAC csapatában játszott Rick Renáta.

Új sportszergyártóval szerződtünk: immáron a világ egyik legnagyobb cége által az adidas ruházatában lépnek pályára lányaink. A csapat hivatalos mezének bemutatása is ekkor történt meg és a tavalyi piros színről idén a zöldre váltott a csapat és igencsak bőségesen láthatók rajta szponzorok.

Sokat erősödött keretünk és ha ezt a keretet sikerül jól felkészíteni a bajnokságra, én úgy gondolom, esélyesek vagyunk a bajnoki címre."

Ahogyan tavaly, idén is elindul a brit strandkézilabda-bajnokságon a London Angels HC és a második csapata is. A tornát augusztus 8-10-ig rendezik Bournemouth-ban.

A felkészülési programban szerepel egy nagy torna a London Great Danes (London GD) szervezésében, amelyre a londoni Copper Box Arénában kerül sor augusztus 23-24-én.A London Angels HC kerete a 2014/15-ös szezonban:

Kapusok: Homonnai Anikó, Mezei Csilla
Balszélső: Tösmagi Anett, Rudolf Krisztina, Molnár Eszter
Balátlövő: Szántó Andrea, Rick Renáta, Orbán Dóra
Irányító: Győri Ildikó, Szabó Fruzsi
Jobbátlövő: Hogya Andrea, Kovács Edina, Szabó Nóra
Jobbszélső: Kürti Nikol, Hrabovszki Regina
Beálló: Csombor Barbara, Fodor Ágnes, Pusztai Réka
A klubvezető a klub további és új csapatairól is beszámolt a sajtótájékoztatón:

"Második csapatunk is erősödött és sok új játékos érkezett a klubhoz, és még érkezik is. Reméljük, hogy hamarosan minden osztályban meg tudjuk nyerni a bajnokságot és ezen dolgozunk nap mint nap.

Mindenben fejlődött a klub a tavalyi évhez képest. Idén immáron új csapatokkal bővül az egyesület. Elsőként mutattuk be az U18-as csapatot, mely igaz, még hivatalosan nem szerepel a bajnokságban, de már a startra készen állnak fiatal lányaink. A junior csapat élére Hrabovszki Regina vezetőedzőnek szavazott bizalmat a vezetőség és Győri Ildikó másodedző segíti majd munkáját.

Az U18-as csapaton felül a klub immáron nagyobb szerepet tölt be a londoni kézilabdázás életében. A Londoni Sport Szövetség a kézilabda fejlődése érdekében a London Angels HC csapatát kérte fel, hogy a londoni észek-keleti régió egyik központja legyen. Négy szatelit klubbal bővül(het) a csapat (a pályázatok elbírálása folyamatban van), amely négy külön iskolát jelent és heti rendszerességgel a fiatal tehetségeknek tartanak szakembereink edzéseket. E négy iskolából négy klubot képeznek és a különálló szatelit bajnokságokban fognak versengeni a csapatok.

London-szerte kb. 20-25 ilyen szatelit klubot fognak létrehozni, melynek lényege, hogy a tehetséges játékosok az iskola befejezése után ne vesszenek el, hanem magasabb szinten is tudják hol folytatni ezt a sportot. Így lehet a London Angels London északkeleti felének a központja és az utánpótlásképzés egyik fő eleme.

Nagyon nagy felelősséggel jár ez, hiszen egy kétéves megállapodást jelent a klub számára, de mind játékosokban megfelelően támogatottak leszünk, mind szakemberek képzésében is sokat segít a klubnak, és anyagiakban is támogatják csapatainkat. A fiatalok képzése egy olyan jövőt eredményezhet, amely segíthet a kézilabda teljes meghonosításában és a klubok bővülésében és a színvonal emelkedésében."

A kis hobbicsapatból így lett pár éven belül profi mentalitású klub. A célok nem kicsik, de a feladat adott és zárszóként a klubvezető így fejezte be a sajtótájékoztatót:

"A tavalyiakhoz képest kétszer annyian vagyunk, több a feladat a klubban, de nagyobbak is immár az elvárások. Az elmúlt két hónap sikeres tárgyalásinak köszönhetően minden feltétel adott ahhoz, hogy ez a csapat az idén beírja magát a történelem könyvekbe. Rajtunk nem fog múlni, mi mindent megteszünk a siker érdekében, de rögös lesz az út odáig, nem egy csatát kell még megnyernünk, de hiszek benne, hogy sikerülhet, mert az angyal-vér nem válik vizzé."Az angol I. osztályú (Super8) bajnokság csapatai:

London Angels HC
London GD HC
Thames HC
Deva HC
University of Leeds HC
North East Manchester Hawks
Ruislip Eagles HC
Olympia HC

Az angol I. osztályú (Super8) bajnokság menetrendje:

1. forduló (2014. szeptember 20-21.)

Olympia HC - London GD
NEM Hawks - Thames
Deva - London Angels HC (Chester)
Ruislip Eagles - Uo Leeds

2. forduló (2014. október 4-5.)

Olympia - NEM Hawks
London GD - Thames
Uo Leeds - Deva
London Angels HC - Ruislip (okt. 4. 16.00 CET)

3. forduló (2014. október 18-19.)

Thames - Deva
Ruislip - Olympia
NEM Hawks - London Angels HC (Manchester külső)
Uo Leeds - London GD

4. forduló (2014. november 1-2.)

NEM Hawks - Uo Leeds
London Angels HC - Thames (nov. 1. 17.00 CET)
London GD - Ruislip
Deva - Olympia

5. forduló (2014. november 8-9.)

Uo Leeds - Thames
Ruislip - NEM Hawks
Olympia - London Angels HC
Deva - London GD

6. forduló (2014. november 29-30.)

Deva - NEM Hawks
London GD - London Angels HC
Thames - Ruislip
Uo Leeds - Olympia

7. forduló (2014. december 13-14.)

NEM Hawks - London GD
Ruislip - Deva
London Angels HC - Uo Leeds (dec. 13. 15.00 CET)
Olympia - Thames

8. forduló (2015. január 17-18.)

London GD - Olympia
Thames - NEM Hawks
London Angels HC - Deva
Uo Leeds - Ruislip Eagles

9. forduló (2015. január 31-február 1.)

NEM hawks - Olympia
Thames - London GD
Deva - Uo Leeds
Ruislip - London Angels HC

10. forduló (2015. február 7-8.)

Deva - Thames
Olympia - Ruislip
London Angels HC - NEM Hawks
London GD - Uo Leeds

11. forduló (2015. február 28-március 1..)

Uo Leeds - NEM Hawks
Thames - London Angels HC
Ruislip - London GD
Olympia - Deva

12. forduló (2015. március 14-15.)

Thames - Uo Leeds
NEM Hawks - Ruislip
London Angels HC - Olympia
London GD - Deva

13. forduló (2015. április 18-19.)

NEM Hawks - Deva
London Angels HC - London GD
Ruislip - Thames
Olympia - Uo Leeds

14. forduló (2015. május 2-3.)

London GD - NEM Hawks
Deva - Ruislip
Uo Leeds - London Angels HC (Leeds)
Thames - Olympia

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi