DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY1VSd6O' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Hajdu: Extázis kell! | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hajdu: Extázis kell!

2014. július 8. 15:48

Zsinórban hatodik mérkőzését is megnyerte a magyar női junior válogatott a horvátországi U20-as világbajnokságon, így a 2013-ban junior Eb-ezüstérmes együttes a csoportkör megnyerését követően a szlovénok elleni sikerrel immár a legjobb nyolc közé jutott.

Hajdu: Extázis kell!
Hajdu János együttese szerdán a norvégokat legyőző németek ellen az elődöntőbe juthat, azonban a győzelmet nem adják ingyen, a szakvezető szerint csak fegyelmezett játékkal van esélyünk a négy közé kerülésre.

- Kezdjük a legfontosabbal: mi a helyzet Kurucz Ivettel, aki a szlovénok ellen bokasérülést szenvedett?
- Szerencsére a mérkőzés másnapján a saját lábán jött le reggelizni, a várthoz képest kevésbé dagadt be a bokája, nincs szalagszakadás. A keddi edzést kihagyja, meglátjuk, milyen állapotban lesz a németek elleni meccs napjára. Kilencven százalék esélyt látok rá, hogy ott legyen a negyeddöntőn, és ha nem is a teljes mérkőzés alatt, de bizonyos szakaszokban tudjon segíteni a csapatnak.

- A szlovénok elleni találkozó vízválasztó volt, felére rostálódott a mezőny, nyolc csapat maradt versenyben. A találkozó azt hozta, amire számított a csapat?
- Az elemzések alapján látszott, hogy türelmes kézilabdát játszik a szlovén válogatott, nem szórja el a labdákat, betörésekre épít, egyszóval: azt kaptuk, amit vártunk, nem volt könnyű mérkőzés, de végül nem forgott veszélyben a győzelem. A találkozó a játékosok számára a tavalyi esztendőhöz képest újszerű volt, hiszen a junior Eb-n középdöntő követte a csoportkört. A kiesés veszélye miatt már nem lehet hibázni, ezért mindenki kicsit idegesebb.

- Az elődöntőbe jutásért a németek következnek szerdán. Legyőzték a norvégokat, ebből is látszik, hogy veszélyes csapatról van szó.
- Így van, a német és a norvég együttes ráadásul hasonló stílusban játszik. Negyedórával a a két csapat nyolcaddöntőjének vége előtt két góllal a skandinávok vezettek, ám ekkortól kezdve voltaképpen saját magukat verték meg, 6-1-es sorozattal fordítottak a németek. Belső hármasuk rendkívül hatékony, a balátlövőjük, Xenia Smits erős, képzett játékos, őt a norvégok követő emberfogással próbálták meg hatástalanítani, sikertelenül. Az irányítójuk, Wahle magas játékos, míg a jobbátlövőjük, a balkezes Rode szintén nehezen megfogható kézilabdázó. Két beállójuk közül az egyik, Seidel mozgékony, gyors, míg Namat ügyesen zár. Természetesen nem verhetetlen a német együttes, a dánok egy góllal legyőzték őket, de az biztos, hogy csak fegyelmezett játékkal, extázisban játszva tudunk az elődöntőbe jutni.

- Hat mérkőzés után nyilván felmerül a kérdés, mennyire tudja feloldani az edzés-mérkőzés ritmus egyhangúságát az együttes.
- A csarnokokban nincs légkondicionálás, miközben tombol a hőség. Emiatt hat találkozót követően egyre fáradtabbak a játékosok. Igyekszünk minél több programot csinálni az étkezéseken, a videó-elemzéseken és az edzéseken kívül is, tehát nem unatkoztunk eddig. Részt vettünk egy vaddisznó-vacsorán, a játékosok az itt lévő családtagjaikkal is találkoztak már, pizzáztunk is egyet korábban. A torna elején azt mondtam, hogy az első, a hatodik és a hetedik mérkőzés a legfontosabb. Az eddigi kettőt behúztuk, nyilván szeretnénk bejutni a legjobb négy közé.

A magyar válogatott eredményei:


Csoportmérkőzések:
Magyarország-Japán 37-19 (20-10)
Magyarország-Kongói DK 35-9 (13-6)
Magyarország-Portugália 21-20 (12-11)
Magyarország-Svédország 21-20 (10-12)
Magyarország-Franciaország 22-14 (13-6)

Nyolcaddöntő:
Magyarország-Szlovénia 26-20 (15-12)

A német válogatott eredményei:

Csoportmérkőzések:
Németország-Szerbia 26-20 (16-10)
Németország-Argentína 36-19 (17-10)
Németország-Hollandia 24-22 (12-13)
Németország-Dánia 25-26 (13-12)
Németország-Angola 34-25 (16-14)

Nyolcaddöntő:
Németország-Norvégia 27-24 (13-12)

A negyeddöntők programja – július 9., Kapronca:

14:00 Dánia–Franciaország
16:15 Hollandia–Oroszország
18:30 Románia–Dél-Korea
20:45 Németország–Magyarország

Július 11. - Kapronca:

14:00 az 5-8. helyért
16:15 az 5-8. helyért
18:30 1. elődöntő
20:45 2. elődöntő

Július 13. – Kapronca:

9:00 a 7. helyért
11:00 az 5. helyért
14:00 a 3. helyért
16:30 döntő

Forrás: MKSZ

További hírek