Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szép évet zárt a Dunaújváros

2014. május 23. 14:02

Rendkívül sikeresnek és pozitívnak értékelte az együttes mögött hagyott szezont a vezetőedző és a szakmai vezető: Mátéfi Eszter és Radulovics Bojana is elégedetten nyilatkozott a Kohász idei teljesítményét, és több személyi kérdésre is választ kaphattunk.

Szép évet zárt a Dunaújváros
Remek szezont zárt a DKKA nőikézilabda-csapata, mely a negyedik helyen végzett a bajokságban, de nem csak ezért, hanem egész éves teljesítményéért is csak dicséret illetheti a együttest, mely számtalan mérkőzésen okozott örömöt az érte szurkolóknak.

A szezon után Mátéfi Eszter edző röviden értékelte a mögöttünk hagyott bajnoki szezont. Mint azt a tréner elárulta, rendkívül elégedett volt tanítványai idei teljesítményével, akik az egész évben azért küzdöttek, hogy meccsről meccsre a lehető legjobbat hozzák ki magukból.

"Nagyon szép és eredményes szezont zártunk, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy fordulóról fordulóra egyre többen látogattak ki a mérkőzéseinkre, s nem egy alkalommal tudtuk megtölteni a Dunaújvárosi Sportcsarnok lelátóit. Úgy gondolom, hogy a célkitűzéseinket teljesítettük, bejutottunk a legjobb négy csapat közé, s ugyan minden álmunk az volt, hogy érmet szerezzünk, ez végül két, hetesekkel elbukott találkozó után az Érd csapatát illette meg. Természetesen bosszantó volt, hogy a bronzcsata végén vereség nélkül lettünk negyedikek, de valahol ez volt a realitás, figyelembe véve a két csapat játékosállományát, s költségvetését. Az idei évad teljesítménye miatt azonban nagyon büszke vagyok a csapat tagjaira, akik a maximumot kiadták magukból, s rengeteg alkalommal bizonyították a szezonban, hogy mennyire komoly sportemberek."

A vezetőedző szerint igen fontos volt a szép eredmények elérésében az is, hogy csak a kézilabdára összpontosíthattak, s nagyon bízik abban, hogy a jövőben is sikerül átugraniuk az idei szezonban igen magasra tett lécet.

"A remek közösség és a jó teljesítmények mellett igen fontos volt az eredményességünkben az is, hogy a csapat vezetése nagyon jó körülményeket tudott számunkra biztosítani, tényleg csak azzal kellett foglalkoznunk, ami a dolgunk, s ezért nagyon hálásak vagyunk a vezetésnek. Tény, hogy igen magasra tettük a lécet az idei szereplésünkkel, de azon dolgozunk majd a jövőben is, hogy az új játékosainkkal kiegészülve ismét egy remek közösséget, stabil és erős csapatot építsünk a következő szezonra, mely képes lesz megismételni sőt, felül is múlni a mögöttünk hagyott szezon rendkívül szép eredményeit. Az idényt a jövő héten, a levezető edzésekkel zárjuk le, míg az új szezonra július 9-én, délelőtt tíz órától kezdtük el a felkészülést."

Változások itt is, ott is

Hasonlóan elégedett volt az együttes idei szezonjával Radulovics Bojana szakmai vezető, aki rövid értékelése mellett több személyi változással kapcsolatos információt is megosztott velünk.

"Nagyon sok örömöt okozott számunkra az idei szezon, s a bajnokság utolsó mérkőzése is megmutatta, hogy milyen egységes és jó együttesünk van, melynek tagjai az utolsó pillanatig képesek voltak küzdeni egymásért. Amit kértünk és szerettünk volna megvalósítani az idei szezonban, azt a csapat maximálisan teljesítette, így a csapat vezetése is rendkívül elégedetten tekinthet vissza a 2013/2014-es szezonra."

A DKKA szakmai vezetője ezt követően rátért az együttest érintő személyi kérdésekre, amiből megtudhattuk, hogy nem csak a mezőnyben, de kapusposzton is lesz változás a Kohásznál:

"Vadász Ildikó, Kővári Barbara, Pisák Renáta és Csapó Kyra is távozik az együttestől, utóbbi a Győr csapatához szerződik, ami hatalmas lehetőség számára ahhoz, hogy még tovább fejlődjön. Természetesen nagyon sajnáljuk a távozását, de nem tudunk és nem is akarunk versenyezni a győriekkel. Kyra döntését megértjük, s gyors felépülése mellett nagyon sok sikert kívánunk neki a folytatásban, hiszen az ország egyik legtehetségesebb kapusáról van szó, aki még nagyon sokra viheti. A már eddig is ismert érkezők, Kamper Olívia, Azari Fruzsina és Takács Bianka mellett szerződést kötöttünk a Siófok hálóőrével, Nagy Évával is, s anyagi lehetőségeinkhez mérten továbbra is dolgozunk azon, hogy mind kapusposzton, mind mezőnyben tovább erősítsük a csapatot a következő szezon kihívásaira" - fogalmazott a szakmai vezető.

Forrás: www.kohaszkezi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi