DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYqgNlm8' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatták az ETO új játékosait | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatták az ETO új játékosait

2014. május 22. 12:07

A napokban lezárult kézilabda szezon még javában zajlott, amikor a Győri Audi ETO KC bejelentette a 2014/2015-ös új keretét – szinte teljes egészében.

Susann Müller
Susann Müller
A mai napon végre sor került az egyik új játékos: Susann Müller személyes bemutatására is, illetve a Klub nyilvánosságra hozta két új játékos nevét is, akikkel teljesen összeáll a 16 fős keret.

A március sajtóeseményen a bejelentett új külföldi játékosok – Susann Müller és Vesna Milanovic-Litre - nem tudtak megjelenni klubkötelezettségeik miatt, a mai sajtótájékoztatón is csak a német balkezes átlövő tudott személyesen jelen lenni. Susann Müller elmondása szerint: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a következő szezontól a Győr játékosa lehetek. A jól sikerült világbajnokság után volt több megkeresésem is, de egyértelmű volt számomra a választás. Büszke vagyok rá, hogy az ETO-ban a világ legjobb játékosaival fogok együtt játszani. Természetesen az én célom is az, hogy BL-t nyerjek, de személyes célom a fejlődés is. Szeretnék a saját posztomon a világ legjobb játékosává válni, és úgy érzem, ehhez mind az itteni közeg, mind Ambros nagy segítségemre lesz” – fejtette ki a balkezes átlövő.

A mai eseményen a Győri Audi ETO KC elnöke, Kelecsényi Ernő a márciusban nyitva hagyott kerettagok személyét is nyilvánosságra hozta: nyártól csatlakozik a kétszeres BL-győztes csapathoz a Rostovból érkező orosz Ana Szen, és a Randers jelenlegi spanyol játékosa: Macarena Aguilar.

Ana Szen
„Többször is kihangsúlyoztuk a lezárult szezon során, hogy a csapat munkáját számos kihívás nehezítette meg. Sajnos idén rengeteg sérüléssel kellett megküzdenünk, összesen 341 napot voltak sérültek a játékosaink. Ennek lehetőségével az élsportban sajnos folyamatosan számolni kell. Ezért úgy döntöttünk, hogy 16 fős kerettel vágunk neki a következő szezonnak is, így a jobbkezes átlövő orosz Ana Szen, és az irányító spanyol Macarena Aguilar is csatlakozik a Győri Audi ETO-hoz. Bízunk benne, hogy ezzel a kerettel továbbra is Európa élvonalában tudunk maradni” – jelentette be Kelecsényi Ernő. Ana Szen 1+1 évre, Macarena Aguilar pedig 1 évre szerződik a Klubhoz.

„Nagyon szurkoltam új csapatomnak a BL-végjátékában, és a második BL-cím után még nagyobb rang számomra, hogy Győrben játszhatok” – közölte Ana Szen. „Nagyon várom már a júliust, hogy találkozhassak új csapattársaimmal, és együtt vágjunk neki az új szezon kihívásainak. Nehéz munka lesz, de állok elébe!”- tette hozzá az orosz játékos.

Macarena Aguilar
„Boldog vagyok, hogy a világ legjobb csapatához csatlakozhatok, jelenleg a legszebb álmom teljesült ezzel az igazolással!” – üzente Macarena Aguilar. „Szerintem minden élsportolónak az a legjobb a tapasztalatszerzésre, ha ilyen csapatban, ilyen klubban játszhat.”

A sajtótájékoztatón bemutatásra került az új klubmenedzser is Pálinger Katalin személyében. A világklasszis ex-kapus visszatér tehát korábbi klubjához, és az anyai feladatok mellett aktív szerepet vállal az ETO irányításában is: „Nagy megtiszteltetés számomra ez a pozíció. Valójában sosem szakadtam el a Klubtól, hiszen elnökségi tagként a visszavonulásom óta szerepet vállaltam, de most nagyon örülök, hogy még aktívabban dolgozhatok az ETO-ért. Játékosként is mindig maximalista voltam, ezt a habitust szeretném megtartani, és azon dolgozni, hogy a Győr a világ legjobb klubja maradhasson” – nyilatkozta Pálinger Katalin.

Forrás: ETO

További hírek