DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYOZr0oJ' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Küldöttgyűlést tartott az MKSZ | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Küldöttgyűlést tartott az MKSZ

2014. május 16. 15:05

Megtartotta évi rendes küldöttgyűlését az MKSZ. A küldöttek elfogadták a 2013. évről szóló beszámolókat, a szövetség 2014. évi költségvetését, és a módosított alapszabály értelmében kibővített elnökség tagjává választották Hajnal Csabát.

Küldöttgyűlést tartott az MKSZ
A Küldöttgyűlés a 2013. évi rendes küldöttgyűlés óta elhunyt sporttársakra való néma megemlékezéssel kezdődött, majd Vetési Iván elnök értékelte az elmúlt időszakot:

"Egy nap híján napra pontosan egy évvel ezelőtt a közgyűlést azzal kezdhettem, hogy gratulálhattam a Győri Audi ETO KC csapatának a Bajnokok Ligája győzelemhez. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét ezzel indíthatok: valamennyiünk nevében sok szeretettel gratulálok a győrieknek! Az ETO ráadásul olyan tettet hajtott végre, amelyen csapatsportágban magyar csapat még soha: megvédte elsőségét a Bajnokok Ligájában! Külön öröm számomra, hogy Görbicz Anitáék mellett a teljes női szakág is történelmet írt, hiszen Budapesten került sor a női BL történetében az első négyes döntőre, az MVM Final Four-ra.

Az eddigi külföldi és hazai visszajelzések alapján bátran mondhatom, sikerült valóban nagyszerű rendezvényt szerveznünk, amelyhez az Európai Kézilabda Szövetség is gratulált" - hangsúlyozta Vetési Iván, aki az eredményeket sorolva kiemelte a klubok, az utánpótlás-válogatottak, és a strandkézilabdázók eredményes szereplését, és hangsúlyozta, hogy mindkét felnőtt válogatott továbbra is a világelit tagja. A szövetség elnöke külön megemlékezett Karl Erik Bøhnről, a magyar női válogatott 2014 februárjában elhunyt szövetségi kapitányáról is.

"Stratégiánk fontos eleme, hogy minél gyakrabban adjunk otthont felnőtt vagy utánpótlás-szintű világversenynek és a sportág csúcseseményeinek. A tavalyi U19-es férfi világbajnokság után idén női Final4-t rendeztünk, majd felnőtt női Európa-bajnokságnak adunk otthont, 2015-ben az IHF-kongresszus helyszíne Budapest lesz, valamint pályázunk a 2016-os strandkézilabda világbajnokság és a 2017-es férfi junior világbajnokság rendezési jogára. Nem unatkoztunk tehát, ám sokszor volt okunk az örömre, hiszen fantasztikus eredményeket értünk el, minden szinten, minden korosztályban és szakágban.

Ez azonban a felszín, amely az alapokból táplálkozik, ezért fontos beszélni arról is, hogy 2013-ban jelentős plusszal zárt a Magyar Kézilabda Szövetség költségvetése, a legutóbbi felmérés óta 31 ezerről 35 ezerre nőtt a játékosok létszáma. Két éven belül szeretnénk 40 ezresre bővíteni a bázisunkat. Több mint 300 kézilabda-csarnok van jelenleg az országban, ebből 20 a TAO révén épült fel vagy készül el a közeljövőben. Szeretnénk arra koncentrálni, hogy a kézilabda-szempontból elmaradottabb térségekben is épüljenek új csarnokok. Győrött kormánytámogatással az Eb-re elkészül az immár kétszeres BL-győztes ETO új otthona, és ne feledkezzünk meg a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról sem, amelyen tavaly elkezdődött az oktatás és a képzés, a fejlesztés pedig folyamatosan zajlik infrastrukturálisan.

Ennek révén Balatonboglár a magyar kézilabdázás igazi ékszerdoboza lesz. Van még bőven dolgunk, az alapoktól a csúcsig, a gyereklétszám növelésétől a felnőtt női Eb-ig és a 2015-ös IHF-kongresszusig, így egyet biztosan mondhatok: unatkozni a küldöttgyűlés után sem fogunk! Mivel már többször esett szó a női Final four-ról, így hadd zárjam szavaimat is négyes döntőkkel: szeretnék sok sikert kívánni az előttünk álló hétvégén a Szegednek a férfi EHF-kupában, valamint természetesen nagyon szorítunk a Veszprémnek a kölni BL Final Four-ban és a férfiválogatottnak a szlovénok ellen" – zárta beszédét Vetési Iván, az MKSZ elnöke.

Bódi Dezső főtitkár, az Elnökség tagja beszédében kiemelte: "2013-ban pozitív pénzügyi mérleggel zárt az MKSZ, 2014-ben a cél a mérleg további javítása. - Külön szeretnénk megköszönni szponzorainknak a támogatást, egyben szeretném megköszönni a SportKlubnak és az RTL Klubnak az elmúlt öt évet, hiszen a televízió-társaságokkal szerződésünk július végén lejár. Egyben szeretném bejelenteni, hogy a következő két idényre a Magyar Kézilabda Szövetség az MTVA-val köt megállapodást a bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzések, valamint a hazai válogatott-találkozók közvetítési jogairól" – hangsúlyozta Bódi Dezső.

A küldöttek elfogadták az MKSZ 2013. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági jelentését, a Felügyelő Bizottság jelentését, valamint az MKSZ módosított alapszabályát. Az új alapszabály értelmében 9 fősre bővült a szövetség elnöksége, a testület új tagjává a küldöttek Hajnal Csabát, az MKB MVM Veszprém sportigazgatóját választották.

A szövetség küldöttgyűlésének záróakkordjaként hat szakember, valamint posztumusz Karl Erik Bøhn részesült a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetésben.

A Magyar Kézilabdázásért Emlékérem 2014. évi kitüntetettjei:
Bartha Dénes
Karl Erik Bøhn (posztumusz)
Csenki Györgyné
Füzes Gyula
Marosi István
Nádori Pál
Suti Endre

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének tagjai:
Elnök: Vetési Iván
Alelnökök: Fasimon Sándor, Hadházy Sándor
Az Elnökség tagjai: Bódi Dezső, Hajnal Csaba, Kelecsényi Ernő, Mátrai Gábor, Oláh Sándor, Radulovics Bojana

Forrás: MKSZ

További hírek