DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY4FsWdZ' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Pénteken kezdődik az MK négyes döntő | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Pénteken kezdődik az MK négyes döntő

2014. április 24. 16:07

2014. április 25-26-án Dabason kerül sor a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjére. Az esemény felvezető sajtótájékoztatóján a klubok képviselői, valamint az MKSZ elnöke, Vetési Iván nyilatkozott.

Pénteken kezdődik az MK négyes döntő
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy négy remek csapat jutott a legjobbak közé, így valamennyi mérkőzésen nagy küzdelemre számít, annak pedig külön örül, hogy a bajnoki döntőbe is bekerült klubok mellett a bajnoki középmezőny és alsóház egy-egy csapata is ott lehet a kupadöntőben. A kupadöntő sajtótájékoztatóján bemutatásra került a decemberi magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság kabalafigurája, egy rókalány is, amelynek nevére pályázatot írtak ki a szervezők.

"A versenysorozat fináléja idén igazán színes programot kínál, hiszen a bajnokság éllovasai, az előző kiírás két döntőse, azaz a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria mellett a Siófok KC-Galerius Fürdő együttese révén képviselteti magát a mezőnyben a bajnoki középmezőny egyik csapata, a tavalyi bronzérmes Veszprém Barabás Duna Takarék KC pedig az alsóház reprezentánsaként veselkedik neki a mérkőzéseknek" - mondta el a sajtótájékoztatón Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

"Nagy csatákra számítok, hiszen még a Magyar Kupa 3. helye is európai kupaindulási jogot érhet, amennyiben a két döntős a bajnokságban BL-indulást érő helyen végez. Nagy örömömre szolgál, hogy a kupadöntők történetében újabb helyszínre, Dabasra jut el a sorozat. Kívánok magunknak jó szórakozást és szurkolást, a csapatoknak pedig sok sikert" - fogalmazott.

"Igen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy névadó szponzora lehetünk a női Magyar Kupa négyes döntőjének. A támogatás célja elsősorban az, hogy felhívjuk a figyelmet a sport kiemelt jelentőségére és az egészségtudatos társadalmi szemléletre. Úgy véljük, a négyes döntő rendkívül jó lehetőséget kínál arra is, hogy munkatársainkat és üzleti partnereinket egyaránt bevonjuk a társadalmi felelősségvállalás, és ezen belül a rendszeres testmozgás népszerűsítésébe" - mondta Béres György, a Ringroup Oktató Kft. operatív igazgatója.

Jeney Zsolt Ákos, az FTC-Rail Cargo Hungaria szakosztályelnöke a dabasi helyszínt emelte ki: "Már több Bajnokok Ligája- és KEK-meccset is sikerrel megvívtunk Dabason, remélem, a hely szelleme ezúttal is pozitív hatással lesz a csapatunkra. Szeptemberben hazai környezetben sikerült legyőznünk a Győrt, ezúttal az elődöntőben is sikerre készülünk, és bízunk benne, hogy a döntőben fel tudjuk venni a harcot az ETO-val. Reményeink szerint a szervezés is az eddigi dabasi meccsekkel azonos színvonalú lesz" - mondta.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke a csapata előtt álló 3-4 hét fontosságát hangsúlyozta: "Bő három hét van hátra a szezonból, és ezalatt az idő alatt dől el, hogy sikerül-e elérni minden célunkat, amit kitűztünk magunk elé, a Magyar Kupában, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban. A csapatunk eltökélten készül, jó hangulatú Magyar Kupa-döntőt várok, minden csapatnak megvan a maga célja, így természetesen nekünk is, de tudjuk, hogy a Ferencváros is nagyon készül. "

"Számunkra a bronzérem megszerzése a realitás, az a célunk, hiszen ez nemzetközi kupaszereplést érhet. Az biztos, hogy számunkra a szezon legfontosabb két mérkőzése következik" - mondta el Pitz András, a Siófok KC-Galerius Fürdő technikai vezetője.

"Biztosíthatok mindenkit, hogy oroszlánként küzdünk majd a négyes döntőben, és a célunk nekünk is a bronzérem megszerzése, azaz hogy megismételjük tavalyi bravúrunkat" - fogalmazta meg csapata hivatalos célját Tenk Gábor, a Veszprém Barabás Duna Takarék KC elnöke.

A négyes döntő programja:

2014. április 25. péntek, elődöntők:
17.00 Veszprém Barabás Duna Takarék KCFTC-Rail Cargo Hungaria
19.00 Siófok KC-Galerius FürdőGyőri Audi ETO KC

2014. április 26., szombat:
12.00 a 3. helyért
14.00 döntő

Helyszín: Dabas, OBO Aréna
Cím: Dabas, Iskola utca 5.

Jegyinformáció:
A négycsapatos tornára kizárólag hétvégi jegy (bérlet) vásárolható, amely mind a négy mérkőzésre érvényes. A belépők korlátozott számban még kaphatóak Dabason.

JEGYÁRAK:
'E', 'F', '1', '2' szektor (kapu mögötti ülő): 3000 forint
'A', 'D' szektor: 4000 forint
'B', 'C' szektor: 5000 forint

Biztonságtechnikai okok miatt a rendőrség kérésére kettéosztották a csarnok szektorait. A ferencvárosi és siófoki szurkolók az A, B, 1, 2 szektorokba vehetnek jegyet. A győri és veszprémi szimpatizánsok a C,D, E, F szektorokba.

A rendezési szabályoknak megfelelően valamennyi résztvevő klubnál, és Dabason is biztosított a jegyvásárlás, amelyről bővebb tájékoztatást a csapatok hivatalos honlapjain kaphatnak.

Amennyiben elővételben nem értékesítik az összes belépőt, akkor a szurkolók a mérkőzések napján a helyszínen vásárolhatnak jegyeket.

Forrás: MKSZ

További hírek