Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Régi riválisok párharca

2014. április 10. 6:50

Elszántan, motiváltan készül a bajnoki elődöntőre a Dunaújvárosi Kohász KA, melynek vezetőedzője is azt várja tanítványaitól, hogy adjanak ki magukból mindent a Ferencváros elleni párharcban.

Régi riválisok párharca
NB I., rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász KA
18.30 Budapest, Elek Gyula Aréna
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
ÉLŐben: SportKlub
ÉLŐ szöveges közvetítés: www.onlajnok.com

Hosszú, négyhetes szünet után folytatódik a Dunaújváros számára a bajnokság, méghozzá nem akármilyen mérkőzéssel, ugyanis este fél héttől a Ferencváros otthonában kezdik meg az elődöntő küzdelmeit. A sorozat két nyert mérkőzésig tart, s bár nem a vendégek az esélyesek, mint azt Ferling Bernadett a hét elején már elmondta, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy lemondanának a továbbjutás lehetőségéről, sőt, mindent el fognak követni azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a fővárosi zöld-fehérek ellenében.

A csapatkapitány szavait megerősítette Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki elmondta, hogy nem volt könnyű együttese számára az elmúlt időszak, de igyekeztek a lehető legjobban felkészülni az elődöntőre, melyen csak tökéletes játékkal lehet esélyük egy szép eredmény elérésére:

"Nem volt könnyű tartani a sportformánkat, mert négy hete volt a legutóbbi tétmeccsünk, és azóta edzésekkel, valamint öt felkészülési találkozóval próbáltunk minél jobban formába hozni, formában tartani magunkat a Ferencváros elleni mérkőzésekre. Ráadásul kisebb sérülések is nehezítették a közös gyakorlásokat, mivel Ferling Bernadett és Vincze Melinda is kihagyott pár edzést, de most már ők is rajtra készek, így Sánta Dórán és Berta Nikoletten kívül mindenkire számíthatok az esti találkozón. Melyen - és ezzel nem árulok el nagy titkot - a Ferencváros az esélyesebb, ám mi is be szeretnénk bizonyítani, hogy nem volt véletlen az alapszakaszban megszerzett kiváló eredményünk.

A lányok nagyon motiváltak, elszántak, és mindenki tudja, hogy tudása legjavát kell nyújtania a párharc összes találkozóján ahhoz, hogy szép eredményt érjünk el. Talán azzal sem mondok túl sok újdonságot, hogy kulcsfontosságú lesz a védekezésünk, valamint kapusaink teljesítménye is. Ahhoz, hogy meg tudjuk akadályozni a ferencvárosiak gyors lerohanásait, támadásban is rendkívül pontosan és türelmesen kell játszanunk".



A www.fradi.hu-nak Szikora Melinda beszélt csapata esélyeiről.

- Hogy telt számodra a legutóbbi tétmérkőzés utáni időszak?
- Válogatott hetünk volt. Nagyon örültem Németh András meghívásának. Számomra ez plusz motivációt adott. Igyekeztem még jobban edzeni. Az új közeg nagyon jó hatással volt rám. Korábban, a főiskolás válogatott esetében is így volt. Összességében feltöltődtem, és boldogan jöttem haza, annak ellenére is, hogy sajnos nem sikerült jó eredménnyel zárni a horvátországi mérkőzéseket. Ezután pár nap pihenő következett, majd elkezdtük a felkészülést a bajnoki elődöntőre.

- Milyen meccsre számítasz a Dunaújváros ellen?
- Nem szabad lebecsülni őket. Bár legutóbb kilenccel nyertünk ellenük hazai pályán, most is nagyon kell majd koncentrálnunk ahhoz, hogy hasonló eredményt érhessünk el. A válogatott szünet után remélem, mindenki játékra éhesen lép majd pályára.

- Szerinted hogyan alakulnak majd a két csapat közötti mérkőzések az elődöntőben?
- Ezt nehéz így előre megítélni. Ősszel kikaptunk Dunaújvárosban, itt viszont magabiztosan győztünk ellenük. Szerintem ők inkább a hazai mérkőzésükre készülnek, hogy végül három meccsre kényszeríthessenek minket. Résen kell lennünk már az első fordulóban. Mi mindenképp úgy szeretnénk játszani csütörtökön, hogy ne gondolhassák, hogy egy harmadik mérkőzés még beleférhet.

- Hogyan készülsz a bajnoki elődöntőre?
- Fel vagyok dobódva. Az első elődöntőm lesz a magyar bajnokságban, ami plusz motivációt jelent számomra. Remélem, nem fogom túlpörögni. Szeretném, ha az első mérkőzést szép győzelemmel zárnánk.

Forrás: www.kohaszkezi.hu; www.fradi.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi