Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az új kapitány első kerete

2014. március 5. 13:52

Március végén megkezdi a közös munkát az új szövetségi kapitány és a magyar válogatott. Németh András a legjobb összeállítást keresi, lehetőséget szeretne adni a fiataloknak, de feltétlenül számít a meghatározó emberekre.

Az új kapitány első kerete
A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: Kiss Éva (Fehérvár KC), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Víg Vivien (Dunaújvárosi Kohász KA)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)
Jobbátlövők: Kovács Anna (ÉRD), Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék KC), Soós Viktória (Győri Audi ETO KC)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Veszprém Barabás Duna Takarék KC)
Beállók: Kisfaludy Anett (ÉRD), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Takács Dusmáta (Dunaújvárosi Kohász KA)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok KC-Galerius Fürdő), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Schatzl Nadine (ÉRD)

Szövetségi kapitány: Németh András
Csapatmenedzser: Pálinger Katalin

"A keret jelenlegi összetétele arról is tanúbizonyságot tesz, hogy sok játékost szeretnék kipróbálni. akikből Megpróbáljuk ezt a fajta próbaidőszakot minél rövidebb szakasz alatt végrehajtani" - mondta el a kerethirdetés kapcsán Németh András. "A klasszisaink játékára természetesen igényt tartok, a többi, március végére behívott játékost mellettük tudjuk igazán fölmérni. A keret bárki számára nyitott a továbbiakban, aki teljesítményével rászolgál a csapatba kerülésre, ugyanakkor azt látom, hogy bizonyos vérfrissítésre feltétlenül szüksége van a nemzeti csapatnak. A mostani névsorban szereplőkön kívül további négy-öt játékost figyelek, ők, ha továbbra is biztató teljesítményt nyújtanak, akkor bekerülhetnek a legjobbak közé. Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy senkiről nem szeretnék teljesen lemondani azok közül, akik a legutóbbi világversenyeken szerepeltek a magyar válogatottban" - fogalmazott.

Németh András helyzetértékelése posztonként

Kapusok
Az elmúlt időszakban komoly gondjaink akadtak a kapusposzton, ezért arra van szükség, hogy megnézzünk új játékosokat is. Sajnos kevés jó formában lévő kapusunk van, így nehéz volt a választás. Olyan típusú kézilabdázókat keresünk, akik a védés mellett a védelmet is tudják irányítani, és megbízható teljesítmény mellett egy-egy bravúrral segítik a csapatot. Az ezúttal kimaradó Herr Orsolya képességeivel száz százalékban tisztában vagyok. Ezúttal az nézzük meg, mit tud a másik két most bekerült újonc kapus. Ezen a poszton Pálinger Katalinnak döntő szava van a beválogatás kapcsán, most is vele mindent egyeztetve közösen döntöttünk a behívott játékosokról.

Jobbszélsők
Ezen a poszton nem igazán látok merítési lehetőséget, a bajnokságban nem szerepel olyan játékos, aki eddig nem játszott a válogatottban, ám most érdemes lenne behívni. A három játékos kipróbált kézilabdázó, már többször bizonyítottak a csapatban.

Jobbátlövők
Ezen a poszton koncepcióváltást szeretnék, lehetőség szerint csak balkezesekkel játszanánk. Két olyan fiatal tehetségünk van ezen a poszton, akik a bajnokságban megfelelő teljesítményt nyújtanak és még fejlődhetnek is. Soós Viktória a bajnokságban nem nyújt kiemelkedőt, de nála fontos figyelembe venni, hogy a világversenyeken mindig jól szerepelt, ezért stabil a helye.

Irányítók
Görbicz Anita és Szucsánszki Zita mellett ki kell nevelnünk olyan játékost a fiatalabbak közül, aki ezen a poszton megfelelő szinten követheti őket. Úgy érzem, Tóth Gabriellában ott a lehetőség, hogy idővel nemzetközi klasszissá érjen.

Beállók
A legfontosabb célom az, hogy ezen a poszton jó védőket keressek, így olyan kézilabdázókat hívtam be, akik védekezésben kimagaslót nyújtanak.

Balátlövők
Sajnos Zácsik Szandra állapota nem megfelelő, sérült, így nagyon leszűkült a repertoár, hiszen olyan átlövőkre van szükségünk, akik mind támadásban, mind védekezésben kiemelkedően használhatóak.

Balszélsők
Kovacsics Anikó szélsőposzton szerepelt Győrött mostanában, ezért ebben a pozícióban számítok rá én is, hiszen olyan értéke a magyar kézilabdázásnak, akinek ott a helye a válogatottban. Mellette két fiatalt próbálunk ki, bennük fantáziát látok, remélem, velük hosszú távon is számolhatunk.

A magyar válogatott tagjai március 22-étől közös edzőtáborban készülnek, majd március 28-30. között felkészülési tornán vesznek részt a horvátországi Umagban.

A horvátországi torna programja:

Március 28., péntek:
17:00 Horvátország B - Magyarország
19:00 Horvátország - Tunézia

Március 29., szombat:
17:00 Horvátország B - Tunézia
19:00 Horvátország - Magyarország

Március 30., vasárnap:
10:00 Magyarország - Tunézia
12:00 Horvátország - Horvátország B

Forrás: MKSZ

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi