Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Magabiztos Angels, harcos Academy

2014. február 16. 14:41

Az angol bajnokságban a hajrába értek magyar csapataink. Az Angels Handball Academy élete legjobb formáját mutatva is alulmaradt a bajnokság 2. helyezettje ellen. A London Angels pedig kötelező győzelemmel, két fordulóval a vége előtt már biztos továbbjutónak érezheti magát.

Fotó: Krányik Attila
Fotó: Krányik Attila
London/South Women Development League. 1. csoport, 8. forduló
London GD II
16 (6)
London Angels HC
29 (12)
London, Barking Sporthouse Arena, 100 néző
Játékvezetők: Nick, Leon
Perez
Chan Lam
Daniela
Stankiewicz
Aubourg
6(1)
4
3
2
1
Csombor
Hogya
Szántó
Korbély
Kunyik
Kürti
Pusztai
Fodor
6
6
5(2)
3
3
3
2
1
Hétméteresek: 4/1 Hétméteresek: 6/2
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 8 perc

A London GD vendégeként lépett pályára az Angyalok első csapata. A tavalyi találkozón tizenkilenc gólos győzelem született (31-12). A hazaiak a tél folyamán igazolásokkal erősítették meg csapatukat, de úgy néz ki, még nem érett össze a gárda.

A találkozót egy 4-2-es rohammal kezdte az Angels. A hazaiak aztán szépen lassan magukra találtak: hétméteresből a magyarok nem tudtak gólt dobni Pogodonskinak és Kondor Gábor 6-5-ös vezetésnél még időt kért, hogy rendezze csapata sorait. Szinte percek alatt megtriplázódott az egygólos előny Szántó Andrea révén, és az időkérés után szintén Szántó két találatával, valamint Csombor remek beállós játékával a félidőre már 6-ra növelték előnyüket az Angyalok. Félidőben: 6-12.

A második félidőben a London GD védekezést váltott és 5-1-es felállásával próbálta megzavarni az Angels támadójátékát, de ezzel még nagyobb hely keletkezett Csombor Barbara beállósnak és rendre eredményesen fejezték be a támadásokat. Az angyalok is nyitott védekezésre váltottak, Korbély zavaróban igyekezett labdát szerezni és lerohanásokból többször is eredményes tudott lenni a magyar csapat. A kapuban az első félidőben Homonnai, a másodikban pedig Mezei védett több mint 50%-os teljesítménnyel.

A félidő közepén Csombort állították meg durva módszerekkel a hazaiak és le is kellett kísérni a pályáról az orrnyergen sérülést szenvedett vérző beállóst. Szántó révén megtört a hétméteres átok is a mérkőzésen, hiszen a kiharcolt hat hétméteresből eddig nem sikerült betalálni. A különbség egyre nőtt és a hazaiak már nem tudtak újítani, így a London Angels magabiztosan, végig vezetve gyűjtötte be a három pontot. Végeredmény: 16-29.

A vendégek edzője, Kondor Gábor a következőképpen értékelt:

"Tudtuk hogy nehezebb meccs lesz, mint a múltkori, tizenkilenc gólos győzelem, de igazából mi már a következő hétre is készültünk ezzel a mérkőzéssel. Néha értetlenül állok olyan dolgok előtt, hogy a büntetőket edzéseken gyakoroljuk és jó eredménnyel, meccseken pedig képtelenek vagyunk belőni azokat. De ma a védekezésünk olyan stabilan működött még nyitott fallal is, hogy reméljük, ez a forma megmarad egy hét múlva is. Támadásban most már sokkal eredményesebbek vagyunk, mint eddig, a gyors lerohanásokból rendre eredményesek tudunk lenni és ez nagyon fontos. Pár apró korrigálás és készülhetünk a jövő heti, Coventry elleni Liga Kupa-meccsre. Gratulálok a lányoknak, igazán lelkesen, ügyesen és főképp határozottan játszottak ma."

Csombor Barbara hat góljával járult hozzá a győzelemhez:

- Gratulálunk a tegnapi győzelemhez. Nagyon kedvező volt számodra az ellenfél játéka és eredményes is voltál. Hogy értékeled a mérkőzest?
- A mérkőzés elejétől kezdve uraltuk a játékot, szerettük volna már az első félidőben az ellenfél tudtára adni, hogy a mai napon csak mi győzedelmeskedhetünk. Úgy gondolom, hogy mind Anikó, mind pedig Csilla kiválóan védett, a védekezésünk jól működött, támadásban pedig jól sikerült megjátszanunk a beállósokat, valamint a gyors lerohanásokat is góllal fejeztük be.

- Csapat teljesítményével mennyire voltál elégedett? Kevés kapott gól, sok lőtt, az ellenfél mégis küzdésre kényszerített benneteket.
- Úgy érzem, hogy az Angels csapata mindig álmoskásan kezd, lassan jár a labda és így az ellenfélnek lehetősége nyílik az ellentámadásra. A csapat teljesítménye védekezésben jó volt, azonban támadásban továbbra is rengeteg az eladott labda, a kihagyott ziccer és a kimaradt hetesek. Ezen mindenképpen javítanunk kell ahhoz, hogy jövőre is helyünk legyen a bajnokságban.

-Az első pillanatban a pályán komolynak tűnt a sérülésed. Meccs után már te is mosolyogtál. Mi történt és mennyire lett komoly a sérülés?
- Emberhátrányba kerültünk, ezért jobbnak láttam, ha kijövök jobblövőbe, mert az ellenfél 4-2-est védekezett. Amikor rátörtem a falra, az ellenfél játékosával összefejeltem, ami ezúttal nekem fájt jobban. Az első pillanatban nagyon megijedtem, iszonyatosan fájt az orrom, éreztem, hogy vérzik, de pár perc elteltével amikor megnyugodtam, láttuk, hogy csak egy vágás van az orromon, az vérzett, valamint picit bedagadt, belilult, de biztosan tudtuk, hogy el nem törött.

- Az edzői nyilatkozatokból kiderült, hogy ezzel a meccsel már megkezdtétek a felkészülést a jövő heti, Coventry elleni Liga Kupa-meccsre. Mennyire tudtatok felkészülni és hogy áll a csapat, illetve mit vársz a jövő heti meccstől?
- A Coventry mindenképpen egy új kihívás lesz számunkra, egy olyan csapat, akiket még nem ismerünk. Felkészültnek érzem a csapatot mindenképpen, fontos, hogy mindenki 100%-ig koncentrálni tudjon az előtte álló feladatra és hogy csapatként tudjunk együttműködni. Itthon játszunk, a Leyton Score Centerben, így bízom benne, hogy a szurkolók biztatásával és saját győzni akarásunkkal mi fogjunk megnyerni a meccset.

Fotó: Krányik Attila
A múlt héten születésnapjának egyéves évfordulóját ünneplő London Angels HC szombaton mindkét csapatával pályára lépett. Hihetetlen, hogy egy évvel a csapat megszületése után már ekkora sikerekről számolhatunk be, mint amit az egy év során tettünk. Ezen alkalomból a szurkolók, játékosok és a csapat vezetősége révén megválasztották a „2013-as év angyalát”, ami Kürti Nikoletta nevéhez fűződik a tavalyi évben. Ezúton gratulálunk neki.

A London Angels HC a győzelemnek köszönhetően két fordulóval a vége előtt már biztos továbbjutónak mondhatja magát a Final4-ba, már csak a csoportelsőség a tét.

A csapat a következő héten a Coventry HC csapatával találkozik Londonban a Liga Kupa küzdelmeiben, amelyikkel nagy esélye van arra, hogy az év végén a Play Off-ban is találkozik, hiszen a másodosztály Midlands Women Regional Development League győztese lett.

London Angels HC – Coventry HC
2014. február 22., 16.00

Az angol bajnokság 9. fordulójában:

London Angels HC - Ruislip Eagles II
2014. március 2., 16.00



London/South Women Development League. 1. csoport, 8. forduló
Angels Handball Academy
9 (4)
Olympia II
10 (6)
London, Barking Sporthouse Arena, 80 néző
Játékvezetők: Cesar, Leon
Hrabovszki
Tösmagi
Györki
Gila
5(1)
2
1
1
Hlasova
Friggieri
Darmaszek
De Oliveira
Stratmann
Brezovai
3
2
2(1)
1
1
1
Hétméteresek: 5/1 Hétméteresek: 1/1
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 6 perc

Az Angels Academy az előző szezonban 21-16-os vereségével várta a mai visszavágót. Újra pályára léphetett a sérüléséből visszatérő Dombosné H. Noémi, aki tavaly októberben az egyik edzésen szenvedett bokaszalag-szakadást. A hazaiak nagy erővel készültek a találkozóra és ez látszott is a játékukon.

A gólszegény mérkőzésen a hazaiak foggal körömmel védekeztek és olyan védelmet mutattak be, amit talán az egész szezon során soha. Az Olympia szerencsés gólokkal 3-1 re vezetett, mikor Szántó Andrea edző időt kért. Utána váltakozva jöttek a gólok, de még a 19. percben is csak 5-3 volt az állás. AZ Olympia eddigi magabiztos gólerős játéka a mai napon nem jött elő és a félidőben is csak 6-4 volt az állás.

A második félidőben az addig masszív védelem ugyanott folytatta szereplését és rendre az Angyalok három játékosa is körülvett egy-egy Olympia-játékost. Nem volt kegyelem, a küzdeni akarás nagy volt. A 44. percben 9-6-ra elhúzott az Olympia, de mint később kiderült, a második félidő 22. percére elérte végső góljainak a számát. Ekkor 10-6 volt és az Angels Academy nem adta fel. Ha a védelem ki is hagyott, a kapuban Hangyál Anna élete formáját mutatta be és majd 80%-kal védte kapuját. A utolsóelőtti percben pedig már az egyenlítésért küzdött. Szántó Andrea még az utolsó időkérését is kihasználta negyven másodperccel a vége előtt, de nem sikerült az egyenlítés, így alakult ki a 10-9-es Olympia-győzelem.

Az Angels Handball Academy edzője, Szántó Andrea pár szóval értékelte a találkozót:
Sajnos egy újabb fájó, egygólos vereségen vagyunk túl, amit a Olympia kicsit meggyengült csapata ellen szenvedtünk el. A csapat minden tagja előtt le a kalappal a lelkesedéséért és küzdeni tudásáért, a hozzáállásáért! Sajnos a sok eladott labda és sok technikai hiba miatt azonban kicsit elégedetlen vagyok és elsősorban azért, mert tudom, hogy mindenkiben ennél jóval több van! Sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni a mérkőzésen a lányoknak.

London/South Women Development League, 1. csoport
1.London Angels HC London Angels HC6510136-815517 pont
2.Olympia II6321118-982014 pont
3.Ruislip Eagles II530261-73-1210 pont
4.London GD II611495-137-429 pont
5.Angels Handball Academy710693-114-218 pont

További információk a csapat Facebook-oldalán találhatóak.

Forrás: London Angels HC

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi