DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYIaZNgf' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nyögvenyelve húztuk be a másodikat | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nyögvenyelve húztuk be a másodikat

2013. december 9. 14:04 © handball.hu

Laza mérkőzéssel nyitotta a magyar válogatott a vb-szereplését, s azt gondoltuk, nem kell nagy bátorság annak megtippeléséhez sem, hogy Tunézia sem jelenthet nagyobb kihívást csapatunknak. Ehhez képest az egész összecsapás kínszenvedősre sikeredett.

Nyögvenyelve húztuk be a másodikat
XXI. nőikézilabda-vb, D-csoport, 2. forduló
Tunézia
24 (15)
Magyarország
26 (15)
Szerbia, Újvidék (Novi Sad), Spens Aréna, 350 néző
Játékvezetők: Ku Bon Ok, Li Sze Ok (dél-koreaiak)
Elghaoui
Toumi
Kilani
Chebbah
Dhaouadi
Jaouadi
Kouki
4
5(3)
1
5
6
2
1
Triscsuk
Vérten
Szucsánszki
Rácz-Vincze
Bulath
Görbicz
Bódi
Kovacsicz
Tomori
1
3
2
1
2
6(2)
1
4
6
Hétméteresek: 4/3 Hétméteresek: 5/2
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 10 perc

A harmadik magyar támadás hozta meg az első találatunkat, és utána is maradt csapatunkon az álmosság (9. perc: 4-3). A felállt fallal szemben sokat szenvedtünk, lerohanásokhoz meg gyorsan rendeződött vissza az ellenfél. A tunéziaiak ráadásul bátran ugrottak rá a magyar falra, s lőtték azt át (18. perc: 8-9). Kiss Évát Herr váltotta, s védelemben is történtek változások. Kovacsiczon és Görbiczen kívül a többiektől bátrabb játékot vártunk volna, de arra példát inkább az észak-afrikaiaknál találhattunk: Maroua Dhaouadi nevét lassacskán mindenki kezdte megtanulni (25. perc: 13-13). Az utolsó időt emberhátrányban is töltöttük, és bár Szucsánszki betalált, Kouki gondoskodott róla, hogy ne tudjuk hozni a félidőt (15-15).

Érthető mosollyal az arcukon, jókedvűen tértek vissza a tunéziaiak a szünetről, s a kispad is óriási lelkesedéssel segítette pályán lévő társait. Bulath és Bódi góljai után Görbicz egymást követően kétszer is büntetőt rontott, noha az első kipattanóját meg tudta menteni. Toumi az első félidőhöz hasonlóan most is hozta ezeket a „kötelező” pontokat (39. perc: 18-19). A harmadik negyedóra leteltével sem érkezett még meg az eleje óta várt áttörés (48. perc: 19-20). Szucsánszki hétméterest hagyott ki, az ellenfél pedig kilenc perccel a vége előtt átvette a vezetést (21-20). Visszaállt a kapunkba Kiss Éva, s az utolsó perckezdetén Tomori növelte két gólra előnyünket. Tunézia elrontotta a támadását, s ezzel szállt el minden maradék esélye a pontszerzésre. Végül Tomori még egyet rátoldott, és Chebbah állította be a 24-26-os végeredményt.

A mérkőzés legjobbja: Maroua Dhaouadi



Hajdu János: Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl. Gratulálok az ellenfélnek, taktikusan, hatékonyan játszott. A szerencsésebb csapat nyert. Talán időben jött ez a figyelmeztetés, nagy csaták jönnek, amikhez nagyobb koncentráltságra, jobb játékra van szükségünk.

Tomori Zsuzsanna: Én is úgy vélem, hogy nehéz mérkőzés volt. Nem tartottuk be a megbeszélt taktikai elemeket, magunknak tettük nehézzé. A védelmünk teljesen szétesett, és nem tudtunk ezen javítani. Ezen változtatnunk kell, ha komoly eredményeket akarunk elérni.

Paulo Jorge De Moura Pereira: Köszönöm az előttem szólók szavait. Jó, erős játékot mutattunk, csapatként fejlődni tudtunk ezen a meccsen, főleg védelemben. Rengeteg tapasztalt játékosa van az ellenfelünknek, nekünk pedig alig. Talán a következő meccsünkön sikerülhet nyernünk, kár, hogy csak 24 óránk van addig hátra.

Maroua Dhaouadi: Nagyon jó csapat a magyar. Nehéz meccs volt, de a legjobb formánkat mutattuk, hogy győzni tudjunk. Talán majd holnap...



A csoport további mérkőzései:

Csehország - Németország
17.00, Újvidék (Novi Sad), Spens Aréna
Játékvezetők: Yalatima Nanga Coulibaly, Mamoudou Diabate (elefántcsontpartiak)
ÉLŐben: Sport1

Ausztrália - Románia
19.15, Újvidék (Novi Sad), Spens Aréna
Játékvezetők: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
ÉLŐben: Sport1

A D-csoport állása
1.Románia Románia220059-30294 pont
2.Németország Németország220073-47264 pont
3.Magyarország Magyarország220061-51104 pont
4.Tunézia Tunézia200241-53-120 pont
5.Csehország Csehország200259-72-130 pont
6.Ausztrália Ausztrália200228-68-400 pont

"Zácsikot még jegeljük"
Simán vettük az első akadályt a nyitányon

© handball.hu, Újvidék

További hírek