Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Cél a legjobb nyolc a világbajnokságon

2013. december 2. 13:04

Öt nappal a szerbiai vb rajtja előtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség. Vetési Iván elnök elmondta: a tornán a csapat legfőbb célja, hogy megőrizze helyét a legjobbak között, és a tavalyi Eb-bronzérmet követően ismét jelezze: a csapat tartósan az elithez tartozik.

Cél a legjobb nyolc a világbajnokságon
A hivatalos célkitűzés a válogatott számára az 1-8. helyezés elérése. Hajdu János szövetségi kapitány Zácsik Szandra betegsége miatt 18 játékossal utazik ki Szerbiába. Görbicz Anita csapatkapitány és Tomori Zsuzsanna egyaránt hangsúlyozta: a csapat a tavalyi Eb-bronzérem után szeretné stabilizálni helyért a nemzetközi élmezőnyben.

"Már-már megszokott, hogy a soros világversenyre Szerbiában kerül sor, hiszen tavaly a férfiak és a nők Európa-bajnokságára is Újvidék felé vettük az irányt, és most ismét a Vajdaság az úti célunk. A magyar női válogatott célja pedig természetesen nem lehet más, mint hogy megőrizze renoméját, amelyet tavaly vívott ki európa-bajnoki bronzérmével" – mondta el a sajtótájékoztatón Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

"Az MKSZ Elnöksége, figyelembe véve a tavalyi Eb-bronzérmet, a magyar bajnokság erejét és a keret összetételét, hivatalosan az 1-8. hely megszerzését tűzte ki célul a csapat számára. Amennyiben a válogatott megnyeri a világbajnokságot, 15 millió forint prémiumban részesül, az ezüstérem 13, a bronzérem 12, a 4. hely 10, az 5. hely 8, a 6. hely 7, a 7. hely 6, a 8. hely pedig 5 millió forintot ér.

Hajdu János csapata reményeink szerint idén is igazi magyaros hangulatban, sok száz, netán több ezer magyar szurkoló előtt léphet pályára Újvidéken. A szervezők tájékoztatása szerint eddig a magyarok vették meg a legtöbb jegyet a D-csoport találkozóira, így a vajdasági magyarokkal kiegészülve a lelátón magyar fölényre számíthatunk. Már csak azért is hasznos lenne megszerezni a D-csoport első két helyének valamelyikét, mert ez esetben a nyolcaddöntőben, a nyolc közé kerülve pedig a negyeddöntőben is Újvidéken léphetnénk pályára.

Természetesen csak gondolatban szaladhatunk ennyire előre, jól tudom, hogy a csapat egyelőre a szombati, csehek elleni nyitányra fókuszál. Sajnos a keret kijelölése a sérülések miatt nem megy zökkenőmentesen, Zácsik Szandra betegsége miatt pár nap múlva lesz végleges a vb-csapat. Kérek mindenkit, akinek lehetősége van rá, hogy tegye közzé a jegyvásárlási lehetőségeket a világbajnokságra, mindannyiunk érdeke, hogy minél hangosabban zúgjon a hajrá, magyarok!" - fogalmazott Vetési Iván.

"Rövid, ám annál tartalmasabb vb-felkészülésünk utolsó napjaiban vagyunk, és több, nem várt nehézség nehezíti a munkánkat, gondolok itt a többi között Görbicz Anita bokasérülésére vagy éppen Zácsik Szandra betegségére" – hangsúlyozta Hajdu János szövetségi kapitány. "A Provident Kupa október végén jó alkalom volt arra, hogy meccskörülmények között is gyakoroljunk, az elmúlt héten Balmazújvárosban felmértük a kerettagok állapotát, illetve a taktikai és a stratégiai munkára koncentráltunk. Az utazó keret kijelölésénél sajnos a játékosok egészségi állapota is döntő tényező. Hétfőtől készülünk tovább Algyőn, miközben természetesen folyamatosan egyeztetünk az egészségügyi stábbal és Zácsik Szandrával, hogy a keret kijelölésekor a legjobb döntés szülessen, de minden bizonnyal 18 játékossal utazunk. Ami a csoportmérkőzéseket illeti, mindenkitől azt hallom, hogy a románok és a németek elleni utolsó két találkozóra kell igazán formába lendülnünk, de egyelőre mi a csehek elleni szombati nyitányt tartjuk a legfontosabbnak, hiszen egy világversenyen az első mérkőzés mindig nehéz, ellenfelünk pedig kulturált, iskolázott kézilabdát játszik. Így egyelőre Csehország ellen szeretnénk nyerni, aztán szépen sorban jöhet a többi találkozó" - mondta.

"Nagyon örülök, hogy ismét szerepelhetek világbajnokságon, hiszen a 2009-es vb-t sérülés miatt ki kellett hagynom, két éve pedig nem jutottunk ki Brazíliába. A tavalyi Eb-bronz után duplán is szeretnénk bizonyítani, és igazolni, hogy valóban a legjobbak közé tartozunk. A bokasérülésem szerencsére rendbejött, nagyon várom a szombati nyitómeccset!" – mondta el Görbicz Anita, a magyar válogatott csapatkapitánya.

"Sajnos az őszi szezon nem úgy sikerült a Fradival, ahogy azt szerettük volna, így természetesen Szerbiában azon leszek, hogy a válogatottal sikeresek legyünk. Tavaly megéreztük, milyen érzés a dobogóra állni, szinte az egész válogatott először élhette át ezt a nem mindennapi élményt, idén újra ott akarunk lenni a belgrádi végjátékban" – fejtette ki Tomori Zsuzsanna.

A világbajnokságnak a magyar csapat mellett magyar játékvezetői kettős is résztvevője lesz, hiszen a Horváth Péter-Marton Balázs kettőst a Nemzetközi Kézilabda Szövetség jelölte a tornára.

Forrás: MKSZ

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi