DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYFoZ0Vq' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Elfogyó Lipcse, sztárjait vesztő Leverkusen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elfogyó Lipcse, sztárjait vesztő Leverkusen

2013. november 6. 5:00 © handball.hu

Lassan már kiállni is csak a junior csapattal tud a HCL, de egyelőre második helyen áll, a tavaly a döntőről alig lemaradó Bayer Leverkusen viszont nagyon visszaesett, miután több sztárjátékosát is elvesztette. Összefoglaló a Bundesliga eddigi fordulóiról.

Maura Visser a kezét törte
Maura Visser a kezét törte
Jól kezdődött az év a HC Leipzig számára. Sorra nyerte a bajnoki mérkőzéseket, és a BL első fordulójában is nyerni tudott Metzben. Mivel az utóbbi három év bajnoka, a Thüringer HC csak döntetlent ért el Buxtehudében, a két közép-német csapat rangadója előtt a lipcseiek álltak a tabella élén. Ők egy nagyon szoros végjátékban megszerezték Buxtehudében mindkét pontot, elvesztették viszont a térdsérülést szenvedő Anne Müllert, és a kéztörés miatt hosszabb időre kieső Anne Hubingert. Mivel másik beállósuk, Luisa Schulze már korábban kiesett köldöksérv miatt, és ráadásul mind A. Müller, mind Schulze alapember volt védekezésben is, nehéz helyzetbe kerültek.

Így várták a csúcsrangadót, és hiába biztatta őket több mint négyezer néző, nem bírtak a THC-val, a bajnoki címvédő pedig győzelmével átvette a vezetést. A lipcseiek számára a közeljövő sem biztató: a Sävehof elleni mérkőzésen kezét törte irányítójuk, Maura Visser is, majd izomszakadás miatt műteni kellett a kapusukat, Julia Plögert - mindkét játékos több hónapra kiesett. A HCL jelenleg négy pont előnnyel áll az Oldenburg és öttel a Buxtehude előtt, de a megmaradt játékosaival lassan már kiállni is alig tud. A fertőzéses betegséggel, magas lázzal ágyban fekvő Natalie Augsburgot is a hiányzókhoz írva az amúgy egyértelműen gyengébb, bár az idei szezont jól kezdő TuS Metzingen ellen sem mehetnek biztosra, és egy-két váratlan (illetve legfeljebb az idény elején rendelkezésre álló kerethez képest váratlan) vereséggel könnyen elolvadhat az előny.

A Metzingen egyébként, a koblenzi Vulkan Ladies csapatához hasonlóan kiválóan kezdte az évet, öt forduló után az idény meglepetéscsapatainak hívták őket. A svábok ebben, ha némi formaingadozással is, de kitartottak, a 2012-ben velük együtt az élvonalba feljutó vulkán-lányok viszont nem tudták tartani a saját maguk által kitűzött szintet, és egymás után négy bajnoki mérkőzést veszítettek el (ebből legalább kettő nyerhető lett volna), így visszacsúsztak a tizedik helyre. Félnivalójuk így sincs sok, az idén csak egy kieső lesz, így elég lehet a Trier és a Bensheim-Auerbach (a kiesés két legfőbb várományosa) ellen nyerni, és máris biztos a bennmaradás. A koblenziek helyére a "meglepetéscsapat" címért a Bietigheim nevezett be. A friss feljutó csapat három vereséggel kezdett, azóta viszont nyerő szériájuk van, az utóbbi hetekben csak Blombergben kaptak ki, és kilenc forduló után a hatodik helyen állnak.

A másik meglepetéscsapat a Bayer Leverkusen, bár ők negatív értelemben szolgáltak rá erre a címre. A tavaly a döntőről alig néhány másodperccel lemaradó gyógyszergyáriak (Sonja Frey az elődöntő visszavágójának legvégén juttatta tovább a későbbi bajnokot) a nyáron két legjobb játékosukat elveszítették: Laura Steinbach a Ferencvároshoz igazolt, az irányító Kim Naidzinaviciusnak pedig egy felkészülési mérkőzésen eltört a keze. Steinbach helyére három átlövőt is igazoltak, de a válogatott Angie Geschke olyannyira nem tudott beilleszkedni a "Tündérek" ("Elfen") becenevű csapatba, hogy amikor Lois Abbingh sérülése után az átlövő korábbi csapata, a VfL Oldenburg bejelentkezett, a Leverkusen is örömmel engedte el a szintén szívesen távozó Geschkét. Anne Jochin pedig nem játszik rosszul, de egyedül nem képes pótolni a két kieső klasszist. A csapat az első hat fordulóban négy vereséget szenvedett, és a másik két mérkőzést is csak nagy nehezen, egy góllal tudta megnyerni - ezek között volt azonban egy trieri csata is, az ott aratott győzelem akár be is biztosíthatja a bennmaradást. Naidzinavicius is visszatér, legutóbb Koblenzben még csak pár percet játszott, de a Tündérek ebben a szakaszban egy 5-0-s rohammal megfordították a vesztésre állt mérkőzést, és végül meg is nyerték azt. Talán magához tér a Bayer Leverkusen.

Németh Attila

© handball.hu

További hírek