Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Három bajnoki szombaton

2013. október 19. 8:33

Szombaton három találkozót rendeznek az NB I. alapszakaszában. A Fehérvár a Vácot, a Siófok a Dunaújvárost, az MTK pedig az Egert fogadja.

Három bajnoki szombaton
NB I., alapszakasz, 9. forduló

Fehérvár KC - Ipress Center-Vác
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője így vélekedett: Újabb kemény csata előtt állunk. Konkoly Csaba igen jó formába hozta a csapatát, jól teljesítenek az utóbbi hetekben. Nagy sebességen és bátran kézilabdáznak. Felkészültnek kell lennünk ahhoz, hogy felvegyük velük a harcot. Ha így teszünk, akkor nagyon jól kell játszaniuk ahhoz, hogy legyőzzenek bennünket.

Hajduch Csenge, a Fehérvár KC játékosa: A Vác dinamikus és gyors csapat, jó játékosállománnyal. A hét során edzőink segítségével nagyon részletesen kielemeztük az erősségeiket és gyengéiket. Nekünk a veszprémi meccshez képest többet kell nyújtanunk; védekezésben nagyon fontos, hogy egységesek legyünk, és támadásban pontosan, koncentráltan kell játszanunk!

Forrás: www.fkc.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.

Kissé nehézkesen, de hozta a kötelező győzelmet a Dunaújváros az elmúlt héten az MTK-Budapest elleni hazai találkozón, ám ezúttal még keményebb feladat vár Bulath Anitáékra, akik szombaton este hat órától a Siófok otthonában lépnek pályára. A Siófok felemásan szerepel az idei szezonban, hiszen nyolc lejátszott mérkőzéséből ötöt elveszített, s csak hármat nyert meg, de kétségeink ne legyenek, hazai környezetben mindent el fognak követni azért, hogy legyőzzék a továbbra is dobogós helyen álló Kohász csapatát. Tisztában van ezzel az együttes vezetőedzője, Mátéfi Eszter is, aki nagyon kemény küzdelmet vár a Balaton-parti összecsapástól, és mint azt elmondta, jelenleg csak remélni tudja, hogy minden játékosára számíthat a szombati találkozón:

"Mint azt már mondtam az MTK elleni mérkőzést követően, tanulságos győzelmet arattunk, melyet a héten meg is beszéltünk a csapat tagjaival. Akik közül a heti edzésekről sajnos hiányzott Ferling Bernadett és Sánta Dóra is, ami természetesen megnehezítette a felkészülésünket a szombati találkozóra is. Jelenleg csak bízom benne, hogy mindketten rendelkezésünkre állnak majd a hétvégén, ám bárhogy is alakul, mindenképpen pontosabb, jobb játékra lesz szükségünk, mint az MTK ellen. Idegenben játszunk majd, ezért rendkívül fontos, hogy türelmesen és pontosan támadjunk, már csak azért is, mert a házigazdák nagyon gyors szélsőkkel rendelkeznek, és az ő elfutásaik egyik leghatásosabb ellenszere az lehet, ha minél több támadásunkat fejezzük be góllal. A védekezésünknek is sokkal keményebbnek és határozottabbnak kell lennie, mint legutóbb, és nyilván szükség lesz a jó kapusteljesítményre is ahhoz, hogy megszerezzük a remélt győzelmet. A hazaiak hullámzóan szerepelnek idén, de otthon nem lehet más céljuk, mint a siker megszerzése, s mivel erre törekszünk mi is, ezért nagyon küzdelmes mérkőzésre számítok a hétvégén."

„Készülünk az újabb feladat megoldására, és jól tudjuk, hogy most sem lesz könnyű a dolgunk" – mondta Golovin Vlagyimir vezetőedző a szerdai edzés után. "A dunaújvárosi együttes annyit változott tavaly óta, hogy több a rutinos játékosa, és ha nehéz helyzetben vannak, könnyebben és jobban kijönnek belőle. Nyolc mérkőzésükből hatot nyertek, ami önmagáért beszél. Számítunk nézőink buzdítására, remélem, sokan kilátogatnak majd a csarnokba szombaton délután" - tette hozzá.

Forrás: www.siofokkc.hu, www.dunaujvaros.com



MTK-Budapest SE - Eszterházy KFSC-Globál Safe
18.00, Budapest, Elektromos Csarnok

Az egri csapat számára minden találkozó különös fontossággal bír, és a következő mérkőzés rengeteg kérdésre választ adhat. A bajnoki rajt előtt nagyjából már sejteni lehetett, hogy a Kiskunhalas visszalépése miatt, az NB I-es tagságát megőrző MTK, illetve az újonc Eger a tabella alján fog tanyázni, és vért izzadni minden egyes pontért. Nos, ez utóbbi még mindkét együttesnél várat magára, szombat este azonban már egészen biztosan másképp lesz. Az eddigi eredményekből komoly következtetést nem szabad leszűrni, de a számok alapján az MTK még mindig előrébb jár Herczeg Béla csapatánál.

A hazaiak már átestek egy edzőváltáson is a szezon során, ugyanis néhány héttel ezelőtt, Stranigg Ferenc váltotta a távozó Borsodi Pétert. Vendég oldalon kevés bizakodásra okot adó jelről számolhatunk be. Az elmúlt mérkőzéseken mutatott nagyon gyenge teljesítményt látva, illetve Pados Mónika kiesését konstatálva, valahonnan nagy mélyről kell magukat összekaparni az egri lányoknak. A csapat alaposan felkészült az MTK játékából, és csütörtök délután Nyíradonyban nyert 33-25-re egy edzőmérkőzésen.

Forrás: www.eszterhazykfsc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi