Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Együtt a válogatott

2013. szeptember 25. 10:46

Szeptember 23-tól három edzéssel megkezdte a felkészülést Tatán a magyar női válogatott a decemberi szerbiai világbajnokságra – a fedélzeten immár Hajdu János megbízott szövetségi kapitánnyal, aki utoljára a 2008-as pekingi olimpiai bronzmérkőzésén vezette a női nemzeti csapatot.

Együtt a válogatott
"Aranyosak, kedvesek, kicsit szótlanok" - Hajdu János, a női válogatott régi-új szövetségi kapitánya a fenti jelzőkkel illette csapatát a tatai edzőtáborban.

"Máshoz szoktam" – folytatta a kapitány. "Előttük a junior válogatottnál dolgoztam, ahol egyfolytában csacsogtak a lányok. De ezen a szinten már jóval komolyabbak a játékosok."

Bátran állíthatjuk, hogy a komolyság mellett egyfajta megnyugtató kiegyensúlyozottság is áradt a tréningek állandó helyszínéül szolgáló tatai négyes számú teremből. Ez Siti Bea másodedző szerint nagyban Hajdu János szövetségi kapitány érdeme is. Mi sem bizonyítja jobban a kiváló hangulatot, mint Tomori Zsuzsanna és Triscsuk Krisztina továbbra is remek viszonya. A Ferencváros játékosa a BL-selejtezőn vétlen módon okozott arcsérülést az érdiek kézilabdázójának, ám a képek is arról tanúskodnak: nincs harag.

"Azt a fajta beugró szerepet, amiben Hajdu Janinak már tapasztalata van, nem mindenki tudná elvállalni" – hangsúlyozta a világ egykori egyik legjobb irányítója, aki Karl Erik Böhnnel kezdte a munkát a válogatottnál, és a leukémiával kezelt, a csontvelő-átültetésen a napokban túlesett norvég edző felgyógyulásáig „beugró” Hajdu Jánosnak is a segítője. "Ismeri a lányokat, és a nyitottságának, a jó humorának köszönhetően szinte az első perctől nagyon jó hangulatot képes teremteni. Van benne feszesség, de semmiféle plusz stresszt nem hordoz magában, igazi pedagógusként úgy javítja az embereket, hogy közben nélkülöz mindenféle arroganciát. Nem stresszeli túl a lehetőséget, amit kapott, mindig tudja, hogy mikor mit kell mondani és hogyan."

Siti Bea korábban még nem dolgozott együtt Hajdu Jánossal, de az összhang már több kérdésben kialakult a Tatán eltöltött idő alatt. Mindketten úgy gondolják, hogy az októberi Provident Kupán, Szombathelyen a jelenleg számításba vett 22 játékos közül már csak tizennyolcan lépnek majd pályára. Abban is egyetértenek továbbá, hogy kifejezettem nehéz döntés lesz a kiválasztás.

"A belső posztokon – ha mindenki egészséges marad – van egy Triscsukunk, egy Tomorink, egy Bulathunk, egy Klivinyink, egy Soósunk" – mondta el Siti. "Irányítóban ott van Görbicz Anita,, Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó. Tényleg 8-9 olyan ember, akik közül nem lehet mindenki ott a vb-n. Nyilván az ember mérlegelni is fog, hogy ki az, aki jolly joker szerepben kiválthat egy vagy akár több posztot is, de azt gondolom, hogy mindent egybevetve most nagyon komoly harc lesz a keretben maradásért" - fogalmazott.

"Mivel az október végi válogatott hétig már nem találkozunk, nagyrészt a bajnokságban nyújtott teljesítmény dönt majd a beválogatáskor" – emelte ki Hajdu János. "Amióta megtudtam, hogy kapitány leszek, figyelem őket. Minden hétvégén járom a meccseket, ha péntek-szombat-vasárnap játsszák a fordulót, akkor akár mind a három nap ott vagyok valamelyik csarnokban, hiszen fontos, hogy minden rezdülésüket ismerjem a számításba vett játékosoknak. Tulajdonképpen ők fogják kialakítani a keretet, nem én. Most viszont azon túl, hogy a rendelkezésünkre álló három edzés alatt megpróbáltuk összegyúrni az új elemeket a régiekkel, valamint a klubból hozott repertoárral, a legfontosabb talán az, hogy a lányok megint egy kicsit együtt éljenek, együtt egyenek, együtt aludjanak."

De hallgattassék meg a másik fél is, azaz a játékosok: "Jókor jött ez az összetartás, hiszen rég nem találkoztunk, a hangulat pedig nagyon jó, mint mindig" – mondta el Soós Viktória. "A vb-ig már nincs sok időnk. De nem kezdünk el számolgatni, ki kell használnunk az ilyen alkalmakat, és abból kell kihozni a maximumot, ami van" - zárta szavait.

Legközelebb október 21-től Szombathelyen edzőtáborozik majd a csapat, remélhetőleg a Tatáról ujjsérülése miatt hiányzó csapatkapitánnyal, Görbicz Anitával kiegészülve.

Forrás: MKSZ

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi