DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYVNKE3g' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Már csak az ÉRD százszázalékos | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Már csak az ÉRD százszázalékos

2013. szeptember 22. 18:42

Az alapszakasz 5. fordulójának két utolsó találkozóján vendégsikerek születtek: a Dunaújváros Fehérváron, míg az ÉRD Debrecenben szerzett két pontot. A Loki ezzel elvesztette veretlenségét, míg az ÉRD egyetlen csapatként őrzi továbbra is azt.

Már csak az ÉRD százszázalékos
NB I., alapszakasz, 5. forduló
Fehérvár KC
18 (12)
Dunaújvárosi Kohász KA
26 (14)
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 700 néző
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
Azari
Benzal
Emberovics
Herr A.
Horváth B.
Kazai
Mayer Sz.
Siti E.
Tilinger
Vaszari
1
1
2
1(1)
2
2
3
2
3(1)
1
Ács
Bulath
Ferling
Gera
Sánta
Vincze M.
1
4(2)
10(3)
1
4
6
Hétméteresek: 4/2 Hétméteresek: 7/5
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 6 perc
Mátéfi Eszter tanítványainak nagy erőt és önbizalmat adhatott a Fradi elleni szép siker, s a jó formát a vasárnapi meccsre is átmentették Ferlingék. A Kohász remekül védekezve vágott neki a meccsnek, és igen korán meg is szerezte a vezetést, melyet nagyon magabiztosan őriztek az első negyedórában a játékosai, köszönhetően leginkább annak, hogy támadásban és védekezésben is jobban teljesítettek a vendéglátóknál (6-8). A játékrész derekán erőre kapott egy kicsit a házigazda is, s ki is egyenlített, ám mint kiderült, ez csak fellángolás volt a hazaiak részéről. A Mátéfi-csapat ugyanis ismét visszavette a vezetést, és a remekül védő Vig Vivien, valamint a szokás szerint gólerős Ferling-Bulath-Vincze hármasnak köszönhetően átvette a játék irányítását, és teljesen megérdemelt előnnyel várhatta a hasonló folytatást (10-12).

A második felvonásban még rátett egy lapáttal addigi jó teljesítményére a Kohász, mely valósággal állva hagyta vetélytársát a térfélcserét követően. Ferlinget továbbra sem tudták tartani a fehérváriak, akik Vig eszén is csak a legritkább esetben tudtak túljárni, így a 40. percben már hattal álltak jobban a vendégek (11-17). Akik biztos vezetésük tudatában sem engedtek ki, és valóságos álomjátékkal törték meg végleg ellenfelüket, mely a játék minden elemében alulmaradt a Mátéfi-csapattal szemben. Tíz perccel a meccs vége előtt már csak a dunaújvárosi szurkolóktól volt hangos a KÖFÉM-csarnok, ami nem is volt meglepő, hiszen ekkor már nyolc góllal állt jobban ellenfelénél a Kohász (15-23). Ugyan ezt követően még egyszer visszajött öt találatra a házigazda, ám a hajrát újból az Újváros bírta jobban, amely végül teljesen megérdemelt, 26-18-as győzelmet aratott, így öt fordulót követően nyolc megszerzett ponttal áll a bajnoki tabella negyedik helyén.

Forrás: www.kohaszkezi.hu



NB I., alapszakasz, 5. forduló
DVSC-TVP
24 (12)
ÉRD
31 (15)
Debrecen, Hódos I. Rendezvénycsarnok, 1200 néző
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás
Ábrahám
Barna
Bohus-Karnik
Karalyos
Karnik
Kudor
Slakta
Sopronyi
Szilágyi
Varsányi
2
3
1
1
2
7(2)
2
3(2)
2
1
Balog
Kisfaludy
Klivinyi
Koren
Kovács A.
Kovács G.
Schatzl
Szekeres
Vukčević S.
Wolf
4(3)
1
2
5
5
1
5
3
3
2
Hétméteresek: 6/4 Hétméteresek: 3/3
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 12 perc
Piros lap: Janurik
Meglepően simán győzött a vendég ÉRD az eddig veretlen Debrecen ellen a bajnokság 5. fordulójában. Már az első félidőben látszott, hogy a debreceni lányok ezúttal a megszokottnál pontatlanabbul játszanak, ráadásul a sok hiba mellett a lelkesedésükkel is gond volt.

Szinte már megszoktuk, hogy a Loki rosszul kezdi a mérkőzéseket, ennek megfelelően már az elején meglépett az ÉRD. A félidő közepére magukoz tértek a hazaiak, sőt, a 22. percben már vezetett is. Ennek ellenére újabb hidegzuhany jött, így háromgólos vendégelőnnyel mentek a szünetre a csapatok. A második félidő jól kezdődött debreceni szempontból, Lajtos jó játékának köszönhetően felzárkózott a Loki, de újabb hazai hullámvölgy következett, és ezt kíméletlenül kihasználták a vendégek.

Forrás: www.civishir.hu

További hírek