Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kupagyőztes angyalok

2013. augusztus 13. 23:38 © handball.hu

Mindenképpen történelmi jelentőségű volt a hétvégén megrendezett brit strandkézilabda bajnokság: első alakalommal rendezték meg, és a London Angels HC első hivatalos bemutatkozását sikerült ilyen sikeressé tenni.

Fotó: Krányik Attila
Fotó: Krányik Attila
Izgatottan várta mindenki a szombati napot angol kézilabdás körökben, hiszen a brit strandkézilabda egy újabb fejezettel bővítette az angol kézilabdázás történetét. A tornán 10 férfi és 8 női csapat vett részt, szombaton zajlottak a csoportmérkőzések és vasárnap a helyosztók. A London Angels ez alatt a két nap alatt 5 mérkőzést játszott le.

A két nap statisztikája a következő:

A lőtt és kapott gólok: 97-41
Megnyert-elvesztett félidők: 10-0
Szétlövés: 0
Legnyagyobb különbségű nyert félidő: 13-2, Sandbanks ellen, elődöntő, II. félidő
Legkisebb arányú nyert félidő: 4-3, Thames HC ellen, csoportmeccs, II. félidő
Kiállítás: 3 (Hrabovszki, Rudolf, Hangyál)

Góllövőlista:
Szántó Andrea 30
Rudolf Krisztina 22
Horváth Nikolett 13
Mozga Lilla 12
Hrabovszki Regina 7
Győri Ildikó 5
Hangyál Anna 3
Szabó Fruzsi 3

Mint tudjuk, a vasárnapi döntőben 2-0 (9-6, 11-8) arányban nyertek angyalaink, de hogy hogyan vélekednek maguk a játékosok és a vezetők, a következő értékelésekből megtudhatjuk.

Fotó: Krányik Attila
A csapat másodedzője és játékosa Szántó Andrea:

Nagyon jól éreztem magam mind a pályán, mind a pályán kívül, szerintem jól megrendezett vereseny volt. Színvonalas meccsek voltak, bár volt egy-két gyengébb csapat is, de a 8 csapatnak a nagy része jól képzett, ügyes játékosokból állt. A csapatunk nagyon jól összerázódott, és a pályán kívül is rengeteg kalandban volt részünk.

Mit szólsz a kapus Hangyál Anna mezőnyjátékosként nyújtott teljesítményéhez?
Pankában nagyon kellemesen csalódtam mind a kapuban, mind a mezőnyben, mind a pályán kívül nagyon jó teljesítményt nyújtott.

Egy igazi döntőt láthatott az angol publikum, a két legjobb csapat játszott egymás ellen. Hogyan értékeled a találkozót?
A döntő vasárnap délután volt, a szombati három meccs és az esti fogadás (amit a szervezők a csapatoknak tartottak) kicsit rányoma a bélyegét a csapatok teljesítményére. Mindkét csapat egy kicsit fáradt volt, de azért a küzdelem nem maradt el, kemény, harcos, izgalmas mérkőzés volt, több hiba is becsúszott a csapatok játékába, mint előző nap.

A mi csapatunk talán jobban akarta a győzelmet, és technikailag talán kicsit képzettebbek voltunk, és ezért tudtuk kiharcolni a győzelmet. Az én játékomon is nyomot hagyott az előző napi három mérkőzés: kicsit fáradtnak éreztem magam, és egy-két megoldásom nem úgy sikerült, ahogyan az előző mérkőzéseken, bár a hétmétereseket biztos kézzel értékesítettem. A két kapus teljesítményét tudnám kiemelni, mert kiegészítették egymást, és valamelyikőjük mindig hozta a formáját. Az eredméy végig szoros volt, amikor lefújták a meccset, csak utána tudtam megnyugodni, mert sajnos kihagytunk ziccereket, de a rutin és a magyar virtus meghozta az eredményét.

Angol bajnok, angol kupagyőztes vagyok, ez a cím még hiányzott a gyűjteményemből. Magyarországon már hosszabb ideje játszottam strandkézit, és onnan is van egy-két trófeám, de nyilván, mivel ez volt az első brit hivatalos strandkézilabda bajnokság, ezért nagy öröm mindig elsőként megnyerni egy ilyen tornát. Mind játékosként, mint edzőként büszke vagyok a csapatomra.



Fotó: Krányik Attila
Horváth Nikolett már Pécsen is játszott több ízben strandkézilabdát, és nem csak góljaival, de védekezésben nyújtott teljesítményével is kiemelkedett a csapatból. A következőket nyilatkozta a fárasztó hétvége és a hazaérkezés után:

Fantasztikus volt, nagyon jól éreztem magam. Nagyon jó volt a hangulat, pénteken érkeztünk, és onnantól fogva végig összetartott a csapat. A meccsek jók voltak, a hagulat fantasztikus, a szurkolók meg a legjobbak. Jó volt a csapatjáték, a meccseket magabiztosan nyertük meg, mert úgy érzem, tényleg mi voltunk a legjobb csapat.

Az elejétől fogva bíztam abban, hogy megnyerjük ez a döntőt. Nagyon izgultam, és ezért nem tudtam 100%-ot kihozni magamból, de csapattársaim sokat segítettek, a kapusaink remekül védtek. Talán az lehetett a döntő, hogy a csapatjátékunkkal megleptük őket. A játékunkban nagyon jók voltak a páros kapcsolataink, és a kapusaink is fantasztikusan védtek. Az ellenfél játékosai sokkal nagyobbak voltak, mint mi, de mi sokkal gyorsabban mozogtunk a pályán, és ez volt a mérvadó. Mi egy kicsivel jobbak voltunk. Igazából még csak most kezdem felfogni, hogy sikerült ezt az álmot valóra váltani, és bízom abban, hogy egyre több kupával fogunk a meccseinkről hazatérni.



Fotó: Krányik Attila
Rudolf Krisztina góljai duplát értek a találkozón, ezért is hárult rá kulcsfeladat, és a döntő pillanatban helyén volt a szíve:

Sok jó csapat vett részt a tornán, jó volt látni, hogy mi is összehangolt csapatként működtünk együtt. Az adottságokhoz képest - merthogy az angol kézilabda nem a legmagasabb szinten van, - nagyon jó meccseket játszottunk, a többi csapat is próbálta a maximumot kihozni magából. Még mindenkinek fejlődni kell ehhez a sportághoz, jövőre biztosan izgalmasabb lesz.

A dőntőre az ellenfél is egy egységes csapatként érkezett, fej-fej mellett haladtunk mindkét félidőben, de a végén mégis sikerült pár góllal elhúzni. A torna során az igazi strandkézilabdára hasonló pörgéseket nem sokszor láthattunk, de a döntőre ellenfelünk is meglepett ezzel, érezték, hogy minden pluszra szükség van ahhoz, hogy ők ott nyerhessenek.

Az utolsó pillanatban Szántó Andi rámszólt, hogy ne dobjam el a labdát, de megnyílt a hely, és tudtam, hogy meg kell próbálnom. Akkor még nem tudatosult bennem, hogy ez volt a győztes gól, csak mikor pár másodperc múlva lefújták a mérkőzést, akkor fogtam fel, hogy megnyertük. Mivel Angliában vagyunk, ezért kicsit furcsa, de fantasztikus érzés brit bajnoknak lenni.



A <span class=London Angels HC csapata" />
Az angyalok vezetőedzője, Kondor Gábor is boldogan nyilatkozott, és nagyon örült, hogy sikerült bebizonyítani az angol kézilabda világának, hogy a London Angels csapatával minden téren számolni kell a közeljövőben:

Mikor elutaztunk erre a tornára, nem gondoltam volna, hogy győztes csapatként térhetünk haza. Sajnos Londonban nincsenek ilyenre lehetőségeink, hogy strandon, homokban két kapura tudjunk gyakorolni, így az edzések előtt a csarnok melletti parkban készültünk fel. Látva a mezőnyt tényleg a két legjobb csapat játszotta a döntőt, és hatalmas izgalmak között dőlt el a kupa sorsa.

Mindenképpen ki kell emelnem a két kapusunk teljesítményét: igazából nem tudok különbséget tenni Panka és Lilla teljesítménye között, mert aki éppen védett, az nyújtotta a legjobb teljesítményt. A döntőben mindkettejüknek lehetőséget adtam, és be is bizonyították, hogy ott a helyük.

A csapatjátékunk nagyon jól működött, gyors játékunkkal, betörésekkel és szélről lőtt gólokkal sikerült meglepnünk ellenfeleinket. A befejezések nem mindig sikerültek, a pontosságon azért még mit javítani, hiszen ha a tiszta helyzeteinket kihasználjuk, akkor a döntőben az első félidő is könyebben eldőlt volna.

Hatalmas szívvel küzdöttek a lányok, és ez emelte őket diadalra. Nagyon-nagyon büszke vagyok mindenkire, aki eljött, ott volt velünk, szurkolt és játszott. Bevallom, a lefújás után könnyekkel küszködtem, és nem nagyon tudtam megszólalni, de azt hiszem, ez érthető, hiszen még fél éve sincs, hogy megalakultunk, és már is sikerült győznünk. Hihetetlen.



Az angyali magyar virtust, az aktuális brit bajnokokat már az EHF Beach Handball facebookos oldalán is bemutaták. A magyar kézilabda egy újabb nagy fejezete bővült egy aranyéremmel, és erre egész Magyarország büszke lehet.

A London Angels HC folytatja tovább a felkészülést a szezonra, amely szeptember vége felé rajtol. Már az edzőmérkőzések is körvonalazódnak, de részeletesebbet majd a végső időpontok után tud mondani a klub.

Bővebb információk a csapatról a naponta frissülő www.facebook.com/LondonAngelsHC oldalon találhatóak.

Bajnok lett a London Angels
Csoportelsőként elődöntős az Angels
A London Angels hivatalos bemutatkozása

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi