Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Rajtra kész az Érd is

2013. július 3. 12:43

Megnyit az érdi városi sportcsarnok, BL-főtábláért küzdenek az érdi kézisek. Az Érd sajtótájékoztatón mutatta be három új szerzeményét.

Rajtra kész az Érd is
Hét évet kellett arra várni, hogy megnyissa kapuit a Velencei úton található Városi Sportcsarnok. Érd Megyei Jogú Várostól, mint többségi tulajdonostól kapott tagi kölcsön formájában nyújtott segítséggel, illetve TAO-támogatás gyűjtésével az Érdi Sport Kft. meg tudja vásárolni a létesítményt 1,3 milliárd forintért. A teljes vételár 2014. december 31-ig kerül kiegyenlítésre a HVB Leasing Sport Ingatlanhasznosító Kft. felé.

T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere örömét fejezte ki, hogy megnyugtató és az érdi lakosok számára is pozitív eredménnyel zárult egy több évig húzódó ügy:

"Mivel a létesítmény nem a város tulajdonában volt, hosszú évek fáradtságos tárgyalássorozata kellett ahhoz, hogy éppen a világbajnokság előtt megnyithassa kapuit a sportcsarnok. A városvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy az érdieket ne zárt ajtók fogadják, hanem végre a sport és a kultúra befogadó helyévé válhasson az intézmény. Majdnem hét év után elmondhatjuk: ez sikerült! Ráadásul az augusztus 10-23. közötti, V. IHF Férfi U19 Kézilabda Világbajnokság, amelyet Érd Budaörssel közösen rendez, olyan horderejű esemény, amely nemcsak a két szervező város, hanem egész Magyarország, és a magyar sport értékét növeli" – tette hozzá a polgármester.

Szántó Erzsébet, az Érdi Sport Kft. ügyvezetője elmondta, a sportcsarnok megvásárlásának lehetőségén túl, a kormány 2011-ben hozott döntése – amely öt látványsportot, így a kézilabdát is segíti a társasági adó gyűjtésével - soha nem látott fejlődést hozott a támogatott sportágak területén. Ez a támogatási forma nagyban segíti az érdi kézilabdasport fejlődését is az utánpótlás-nevelésben, és a gyermek tömegsport területén is. A csarnok nemcsak a felnőtt nőikézilabda-csapat, hanem a klub összes játékosának és Érd minden sportot szerető gyermekének új otthona lesz.

Tekauer Norbert, a kézilabdacsapat elnöke beszámolt az előző szezonban az NB I-ben bronzérmes együttes következő évi terveiről. Az Érd ismét nemzetközi kupában indul – tavaly az EHF-kupában mutatkozott be nemzetközi szinten -, ráadásul a legrangosabb sorozatban, a Bajnokok Ligájában méreti meg magát. A BL-selejtezők második csoportkörében, az LK Zug ellen kezdi meg a szereplést szeptember közepén. A klubelnök hozzátette, az Érd rövid idő alatt jutott el ilyen magasságokba, amelyben nagy szerepe van a kiváló játékos gárdának és szakmai stábnak.

"Magyarországon eddig nem létező klubmodellt hoztunk létre, az eredmények pedig minket igazolnak" – tette hozzá Tekauer Norbert, aki emlékeztetett rá, nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás csapatok, és a klub által 2011-ben létrehozott, általános iskolákban működő Németh Helga Utánpótlásprogram is biztosítja a sikeres jövőképet.

Szabó Edina vezetőedző kijelentette, három éve, amikor a csapathoz érkezett, úgy kezdett neki a munkának, hogy egy profi, értéket képviselő, eredményeit tekintve az elitbe tartozó együttes álljon fel.

"A célunkat elértük, de újabb nagy terveket szövögetünk, amelyekben nagyon számítunk az új játékosokra is. Schatzl Nadine, Klivinyi Kinga és Triscsuk Krisztina jelentős erősítést jelent" – árulta el Szabó Edina.

Ugyancsak az Érddel kapcsolatos hír, hogy bemutatkozott a klub új kabalaállata, a sárkány, amelyet Varga Viktor énekes tervei alapján készítettek, és hamarosan felcsendül a klub hivatalos indulója. A dalt – ingyen -, a Beatrice együttes frontembere, Nagy Feró, és egykori zenésztársa, az érdi Best of Rock rádió műsorvezetője, Gidófalvy Attila együtt írja az őszi szezon kezdetére.

Klivinyi Kinga: "Négy évig játszottam Vácon, úgy éreztem - bár szép időszakot töltöttem ott -, szükségem van életmód- és helyváltozásra. Ráadásul úgy érzem, van még miben fejlődnöm, erre pedig Érden meglesz a lehetőség. A Vác a tavalyi bajnokság végén nagy csatákat vívott az Érddel, már akkor megtapasztaltam, milyen egységes, összetartó társaság az érdi, örülök, hogy ennek mostantól én is a tagja lehetek. Bár senkinek nem könnyű a váltás, nekem is szükségem lesz a lányok támogatására, de igyekszem minden helyzethez alkalmazkodni. Az, hogy az Érd az idén a legjobb bajnokságban, a Bajnokok Ligájában is indulhat, játékosként óriási lehetőség számomra is. Reméljük, olyan eredményt érünk majd el, amelyre mindannyian büszkék lehetünk! Én mindent megteszek majd ennek érdekében a nemzetközi és a hazai bajnokságban is".

Schatzl Nadine: "Öt év után döntöttem úgy, hogy új csapatban folytatom a pályafutásom. Úgy éreztem, szükségem van új kihívásokra, új társaságra, új városra, új feladatokra. Az Érdben a társaság tetszett a legjobban, hiszen amellett, hogy sok a fiatal, lendületes játékos, emellett sikeresek is, és töretlenül haladnak előre a céljaik felé. Nem tartok attól, hogy ne tudnék majd beilleszkedni, persze szükségem lesz arra, hogy a lányok megmutassák a várost, elmondják a helyi szokásokat. Bízom benne, mind emberileg, mind szakmailag tudom majd az Érdet segíteni! Sokat jelent, hogy két játékost korábbról, Győrből jól ismerek, de igyekszem mindenkivel hamar megtalálni a közös hangot".

Triscsuk Krisztina: "Nagy kihívásnak tekintem, hogy az Érd játékosa leszek, ráadásul nagyon szerettem volna ismét Szabó Edinával együtt dolgozni. Még a fehérvári időkből ismerjük egymást. Ő adott nekem lehetőséget; mind a ketten tudjuk, mire számíthatunk a másiktól. Nem tartok attól, hogyan illeszkedem majd be a csapatba: a válogatott játékosokat eleve ismerem, velük is hamar egy hullámhosszra kerültünk. Mivel korábban csak az EHF-kupában és a KEK-ben volt alkalmam játszani, nagy reményekkel vágok neki a Bajnokok Ligája-sorozatnak. Szerintem annak a csapatnak van esélye bármit is elérni egy nemzetközi kupában, amelynek a játékosai hisznek magukban. Bízom benne, hogy az Érd messzire jut nemzetközi szinten is!"

Forrás: ÉTV-Érdi VSE

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi