Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A londoni angyalok nyáron sem pihennek

2013. június 4. 14:26 © handball.hu

Nagy a sürgés forgás a London Angels HC háza táján, hiszen szerdán újabb felkészülési mérkőzés vár a csapatra. Az ellenfél a London Great Dean HC csapata lesz, akiket az egyik legtapasztaltabb klubok közé sorolnak Angliában.

A londoni angyalok nyáron sem pihennek
Az angyalok nem állnak le nyáron sem, folytatják a felkészülést, hogy szeptemberre, a bajnokságra minden készen álljon és a csapat győzelemre törhessen.

Az utolsó mérkőzés óta már egy hónap is eltelt, de a csapat élete nem állt meg. Mint tudjuk azon a meccsen az angyalok 22-26-os vereséget szenvedtek a Thames HC csapatától. Ez volt az első mérkőzés, amin meg tudták magukat mérettetni. Igaz, az eredmény vereség, de első alkalommal nem is rossz eredmény egy alakulóban lévő csapattól. A sok hiányosság ellenére a vezetőedző biztatónak értékelte a jeleket arra, hogy ebből az együttesből akár még bajnokcsapat is alakulhat.

Azóta sok minden történt a csapat háza táján: új játékosok érkeztek, akikkel a keret egyre jobban megerősödött, a csapat létszámát tekintve pedig épül a megerősített utánpótlás bázis is.

"Egyre többen keresnek fel minket, és ennek csak örülni tudok. Jópár új játékos csatlakozott a klubhoz, akik meghatározói is lehetnek a csapatnak. Gondolok itt Korbély Anitára, a maga majd 180 cm-vel, aki klasszis átlövővé válhat a maga posztján, és semmilyen fal nem állhatja útját, vagy éppen Greff Gabriellára, aki a néhai Vasasban kezdte pályafutását. Ő egy nagyon gyors és ügyes szélső, de a másik oldalon is egy igen tehetséges szélső érkezett Tóth Emese személyében, aki a DVSC-ben Köstner Vili bácsi tanítványa volt.

Kondor Gábor
Beállós poszton is erősödtünk Csombor Barbarával (Bugi), aki a Dunakeszi csapatában játszott előtte. Szóval nagyon ügyes játékosok érkeztek rajtuk kívül is, és ne feledkezzünk meg a már február óta a csapattal dolgozó játékosokról sem (Molnár Eszter, Kürti Nikoletta, Hogya Andrea, Szabó Fruzsi, Szabó Nóra, Rick Renáta, Rudolf Krisztina, Hangyál Anna, a másodedző Szántó Andrea, és még sorolhatnám az egész csapatot), akik folyamatosan áldozatos munkával készülnek a szerdai mérkőzésre és a szezonra" – mondta Kondor Gábor, a csapat vezetőedzője.

Nem csak a pályán folyik a nagy munka, hanem az íróasztal mögött is. Az előző mérkőzés óta a vezetőség keresi a csapat mellé a jövő szezonra a szponzorait. Rengeteg megkeresés érkezett eddig, de igazi komoly felajánlás eddig csak egy alkalommal született. A csapat bízik abban, hogy egy nagy összefogás mellett sikerül megvalósítani a terveket, vagyis hogy jövőre angol bajnoki címet ünnepeljenek.

Ebben segítségére van az együttesnek Horváth Nikolett, aki a PEAC csapatából érkezett. Ő már régi motorosnak számít, hiszen az első
találkozón is pályára lépett, látja a jövőt, és bizakodóan néz a következő mérkőzés elé: "Szerintem az első meccsen még nem voltunk annyira összeszokottak, most már jobbak a páros kapcsolatok, a védekezésünk most már javult, jobban összeállt. Támadásban pedig most már vannak figuráink, amelyeket már tudunk hasznosítani. Valamint vannak új játékosaink, akik erősítést jelentenek. A legfontosabb az, hogy legyen akaraterőnk, és hogy mindenki egy kicsit hozzá tudjon tenni az előző mérkőzéshez képest. Összetartó csapatunk van mindenféleképpen, tudunk egymásért küzdeni, és mindenki megtesz mindent, hogy a lehető legsikeresebbek legyünk" - mondta.

Természetesen a rutin sokat számít ebben a sportágban is, de a London Angels HC csapatában ebből sincsen hiány. Nem csak Nikolett az egyetlen, aki az élvonalból érkezett. A csapat kapujában áll a Győri Audi ETO-ból érkezett Burghardt Rozália, akinek a tapasztalata igencsak sokat számít, és hozzásegítheti csapatát első győzelméhez. "Szinte úgy várom ezt a meccset, mint az elsőt, vagy talán egy kicsit jobban, hiszen a csapat már azért összeszokottabb. Ilyen rövid idő alatt eléggé megismertük egymást, ami remélem elég lesz a győzelemhez" - fogalmazott.

A szakmai munka a két mérkőzés között már eléggé célirányosan folyt, amiről a következőket nyilatkozta: "Az első mérkőzés óta keményebb edzések vannak mind technikailag mind állóképességileg. Védekezésben szerintem rengeteget fejlődtünk, kezdjük egymást egyre jobban érezni a falban. Persze támadásban is javultunk, nem mondom, hogy nem, mert igenis fejlődtünk ott is (több figurát alkalmazunk például), de azért védekezésben sokkal többet. A győzelem kulcsát egyszerűen a védekezésben látom. Mint ahogy nagyon sok edző mondja, ha van egy nagyon jó védekezés, sok gond nem lehet. Én is így vagyok ezzel, persze kell hozzá egy jó támadójáték is, és nem utolsó sorban egy nagyon jó szurkolás, ami sokat segíthet."

Bár a kézilabda egyik legfontosabb szabálya, hogy "Végy egy jó kapust", ennek ellenére Burghardt Rozália a csapat védekezését is méltatja. Már nem egy edző bizonyította, hogy jó védekezéssel nem hogy meccseket lehet nyerni, hanem akár Bajnokok Ligáját is. Gondoljunk csak Ambros Martín munkájára, aki egy év alatt a győri zöld-fehér csapattal, Európa legjobb védelmével magasba emelhette a bajnokok bajnokának serlegét, a BL-kupát.

A londoni angyaloknál hétről-hétre egyre komolyabb munkával alakul ki az a "team", amely akár jövőre bajnokcsapattá is válhat. Hogy milyen szakmai fejlődésen esett át a csapat, arról a vezetőedző a következőket mondta: "Rengeteget dolgoznak a lányok, ami meg is látszik rajtuk, nagyon sokat fejlődtek. Sokat dolgoztunk a védekezésen, minden egyes apró momentumot próbáltam elmagyarázni nekik, hogy mekkora jelentősége van. Mostanra látják már azt a fajta játékstílust, amit meg szeretnék valósíttatni velük. A védőfalunk már kezd kialakulni, egyre jobban mozognak együtt a lányok, és kezdik megismerni egymás mozgását. Technikailag kezdik visszanyerni régi formájukat, és a játékuk is egyre érettebb lesz. Mivel május folyamán sok új játékos érkezett, ezért az ő beépítésük is nagy feladat egyenlőre, de mint már beszéltük, szeptemberig még van időnk, hogy meg tudjuk valósítani mind azt, amit elterveztünk, de velük csak is fejlődtünk, és sokat jelentenek az erősítések."

Az újonnan érkező játékosok nem csak azt jelentik, hogy egyre népszerűbb lesz a csapat, hanem játékos állományban is erősödik a London Angels HC kerete, és ezzel remélhetőleg még nagyobb esély nyílik Angliát is meghódítania a magyar kézilabdának. A sok új játékos közül Korbély Anitát kérdeztük meg az új csapatáról, hogy hogyan fogadták őt társai, illetve hogyan vélekedik a szakmai munkáról:

"Én még új vagyok itt, de nagyon befogadóak a lányok és segítőkészek. Szerintem jó hangulat uralkodik a csapat háza táján, pozitívan készülhetünk az következő mérkőzésre. Nagyon várom a szerdai meccset, ha lehetne, akkor még szabadnapot is vennék ki a munkámban, hogy minél frissebben tudjak játszani, de sajnos erre egyenlőre nincs lehetőségem. Nagyon izgatott vagyok, és szeretnék minél jobban teljesíteni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hány szurkoló tekinti meg a helyszínen a szereplésünket. Nekem nagyon tetszik, hogy egyre többen fognak megismerni minket, és remélem, hogy egyre többen fognak eljönni a mérkőzéseinkre is. Általunk az angol kézilabdavilág is csak fejlődhet, és segítünk megszerettetni ezt a sportágat. Jó kezekben vagyunk, van fejlődési lehetőségünk, megfelelőnek találom Gábor szakmai felkészültségét, és Andrea sok éves játéktapasztalata nagyon imponáló ránk nézve. Mindezek által adott a fejlődés lehetősége" - mondta.

Mint ahogy azt már láthattuk az idők folyamán, régi patináns klubok a semmiből törtek elő, és váltak méltán híressé. Reméljük a közeljövőben az angliai magyarok csoportja kivívja magának ezt a méltó elismerést és büszkén tekinthetünk rájuk, hogy a semmiből előtörve öregbítsék a magyar kézilabda hírnevét. Az út még nagyon hosszú és rögös, de a London Angels HC elszántsága igenis említésre méltó. Reméljük, hogy a szerdai mérkőzés után már a csapat első sikerét ünnepelheti.

A mérkőzésük szerda este magyar idő szerint 20.15-kor kezdődik a londoni Barking Sporthouse Arena-ban.

További információk a csapatról: www.facebook.com/LondonAngelsHC

London Angels HC - London GD HC, 2013. június 5.

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi