DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYzHyhnd' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Zárul a bajnokság | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Zárul a bajnokság

2013. május 8. 8:05

Két középsőházi és egy alsóházi találkozóval zárul szerdán a 2012/2013-as bajnokság. Fehérvárra a Kiskunhalas, Debrecenbe a BSE, Veszprémbe pedig a Dunaújváros csapata látogat.

Zárul a bajnokság
NB I., rájátszás, középsőház, 6. forduló

Fehérvár KC - Kiskunhalas NKSE
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

Bár már eldőlt, hogy 2011-hez hasonlóan a Fehérvár KC nyeri a középházi rájátszást, korántsem nevezhető tét nélkülinek a Kiskunhalas NKSE fehérvári vendégjátéka. A halasiak a 6-8. helyek bármelyikén végezhetnek még; az FKC a 2013-as hazai veretlenségét akarja megőrizni, illetve az idényhez méltó eredménnyel kíván búcsúzni közönségétől és távozó játékosaitól.

Azari Fruzsina, a Fehérvár KC jobbszélsője: "Ugyanúgy készülünk a szezon utolsó meccsére, mintha ezen múlna a helyezésünk sorsa, mert szépen szeretnénk búcsúzni a szurkolóinktól, illetve azoktól a játékosoktól, akik elmennek. Mindenképp nyerni szeretnénk, bár az tagadhatatlan, hogy nagyon szezonvégi hangulatunk van, és várjuk már a nyári szünetet.

A Halas elleni siker eléréséhez a lerohanásaik megakadályozása a legfontosabb. Három emberükre talán kiemelten is figyelnünk kell: elsőként a legeredményesebb játékosukra, Barna Évára, valamint Drávai Gyöngyire is ki kell majd lépnünk, mert ő nagyon komoly lövő, míg Szamoránsky Anikó a beállós pozícióban szintén kulcsemberük.

A márciusi, hazai mérkőzésünk a Halas ellen emlékezetes marad a számunkra. Akkor csillant fel az esély a felsőházba kerülésre, és emiatt kissé túlizgultuk a meccs elejét, nagy hátrányba kerültünk, de aztán a második félidőben sikerült megfordítanunk az eredményt."

Az FKC búcsúzó játékosai:
- Lelkes Noémi, a klub saját nevelésű játékosa;
- Németh Nóra, szintén az FKC saját nevelése;
- Triscsuk Krisztina (2005 őszén került a Cornexi-Alcoához)
- Szikora Melinda (öt szezont töltött Fehérváron)
- Zsigmond Vivien (szintén öt idényen át játszott a klub korosztályos és felnőtt csapataiban)

Forrás: www.fkc.hu



NB I., rájátszás, alsóház, 6. forduló

DVSC-FÓRUM - Budapest SE
18.00, Debrecen, Hódos I. rendezvénycsarnok

Végső küzdelmére készül a DVSC csapata a rájátszásban, sőt, talán az NB I-ben. A jelenleg a tabella utolsó, 12. helyén álló, kiesés ellen küzdő debreceni kézis lányok az alsóházi play-off hatodik fordulójában a Budapest SE csapatát fogadják szerdán 18 órától a Hódosban, ahol majd minden buzdítás elkél.

A Lokinak az alapszakaszban viszonylag jól ment a BSE ellen, hiszen szeptemberben győzni tudott 30–29-re, míg januárban 24–24-es döntetlent játszott. Jött azonban a rájátszás 3. köre, amikor a pestiek kerekedtek felül, a cívisvárosi csapat honlapjának beszámolója szerint gyalázatos teljesítménnyel kaptak ki 23–19-re Bíró Imre tanítványai. A DVSC-nek szerdán lehetősége lesz revánsot venni, és ami még fontosabb, megszerezni a 11. pozíciót, ami bent maradást érhet.

A piros-fehérek legutóbb április 28-án, vasárnap léptek pályára (akkor 29–20-as vereséget szenvedtek a Békéscsaba otthonában), így minden bizonnyal alaposan fel tudtak készülni a fővárosiakra.

"Pihenésre nem volt időnk, az egész múlt hetet a BSE-re szántuk, még vasárnap is edzettünk. Tisztában vagyunk az előttünk álló mérkőzés fontosságával, élet-halál harcot vívunk a 11. helyért, amit ha megszerzünk, esetleg még lehet sanszunk az NB I-es tagságunk megtartására. A hírek szerint az NB I/B Keleti csoportjából az Eger vállalni fogja az első osztályt, így a végső esélyünk, ha utolsó előttiek leszünk" – mondta Slakta Petra, a Loki jobbszélsője, aki azt is elmondta, van törleszteni valójuk a Budapesttel szemben a pár héttel ezelőtti meccsért.

"Van miért visszavágnunk a BSE-nek. Úgy érzem, jó állapotban van a csapat, komolyan készültünk az összecsapásra, csiszoltuk a technikánkat. Nagyon fontos, hogy már a meccs elejét megfogjuk, kemény kell védekeznünk majd. Nehéz elviselni a eredménytelenséget, már több, mint fél éve ezzel telik minden napunk. Azt kell mondjam, odáig jutottunk, hogy már rettentő mód izgulunk a találkozók előtt és alatt, emiatt pedig nem tudunk olyan felszabadultan játszani, ahogy kellene. Ennek ellenére harcolunk tovább, és bízunk a sikerben".

A Lokiból hiányzik majd Vörös Bettina (akinek hat hónapot kell kihagynia sérülése miatt) és Kazai Anita, a hírek szerint azonban Karalyos Orsolya törött orral is vállalja a játékot.

Forrás: www.haon.hu



NB I., rájátszás, középsőház, 6. forduló

Veszprém Barabás Duna Takarék KC- Dunaújvárosi Kohász KA
18.30, Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok

A bajnoki idény utolsó mérkőzésére készül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely szerdán este fél héttől a Veszprém otthonában játszik a középházi rájátszásban. A cél nem lehet más, mint a győzelem, valamint a hetedik helyezés megszerzése.

A 2012/2013-as szezon utolsó találkozóját játssza szerdán este fél héttől a DKKA, mely Veszprémben búcsúzik el az idény küzdelmeitől. A középházi rájátszás utolsó fordulójának is van azonban tétje számára: szeretne előrébb lépni a nyolcadik helyről, ám ehhez mindenképpen le kell győznie az őt egyetlen ponttal megelőző fiatal veszprémi csapatot. A két gárda idén eddig három alkalommal találkozott egymással, s ezeken két dunaújvárosi győzelem mellett egyszer a veszprémiek örülhettek a sikernek. A statisztikához azért hozzátartozik, hogy a mostani vendégek rendre hazai környezetben múlták felül vetélytársukat, mely szintén otthon gyűrte le a Kohász csapatát még októberben.

Tisztában van ezzel persze Mátéfi Eszter, a Kohász csapatának vezetőedzője is, aki elárulta, hogy számukra csak a győzelem lehet az elfogadható a záró találkozón, hiszen csak így van esélyük előrébb lépni a jelenlegi nyolcadik helyről. Ez azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, de a csapat szakmai vezetője bízik abban, hogy sikerül szépen lezárni az idei bajnoki szezont.

-"Az utolsó mérkőzés vár most ránk, melyen van még lehetőségünk a hetedik hely megszerzésére, ami mindenképpen komoly motivációt biztosít a játékosok számára. Ehhez azonban mindenképpen győznünk kell, hiszen a veszprémiek egy ponttal jobban állnak most nálunk, így számukra már egy döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy megtartsák jelenlegi pozíciójukat. Mi azonban szeretnénk szépen zárni ezt a számunkra szép szezont, s ezért mindent el is fogunk követni majd. Ellenfelünket fiatal, tehetséges játékosok alkotják, akik hazai pályán lényegesen veszélyesebben játszanak, mint idegenben, így nagy csatára számítok ellenük. Számunkra fontos, hogy keményen, határozottan védekezzünk, s a kapuban is jól teljesítsünk, mert csak így lehet esélyünk a bajnoki pontok megszerzésére. Mivel idegenben játszunk, ezért támadásban türelmesnek kell lennünk, nem szabad kapkodnunk, hiszen az így elkövetett hibákat rendre kihasználják az ellenfelek. A csapatból szerencsére mindenki egészséges, így a legjobb összeállításban, bizakodva várjuk a szezon utolsó találkozóját.

Forrás: www.dunaujvaros.com

További hírek