Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Jurack: A Győr hajszálnyival esélyesebb

2013. május 3. 8:27

"Valamikor, valahogy meg kell szakadnia az ETO rossz sorozatának" - fogalmaz legújabb blogbejegyzésében a németek egykori világklasszisa, a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Grit Jurack.

Jurack: A Győr hajszálnyival esélyesebb
...az elődöntőkről:
Az történt, amit a meccsek előtt megjósoltam. Amikor a Krim képes volt megállítani a Larvik kontráit, vezetett, de amikor támadásban túl sokat hibázott - gondolok itt a második mérkőzésre -, vége lett, megbüntették őket a lerohanásokkal.

A Győr - Vâlcea párharc döbbenetes volt. Ex-csapattársam, Katrine Lunde mentette a döntőbe a magyarokat. Mindenki láthatta, mennyire kevésen múlt, sőt az ETO edzője, Ambros Martín úgy nyilatkozott, hogy a románok is megérdemelték volna a finálét.

...a döntőről:
Ha csupán a két résztvevő országot nézzük, általánosságban azt mondanám, hogy Norvégia legyőzi Magyarországot. Ugyanakkor a két legjobb norvég, Heidi Løke és Katrine Lunde a magyar együttesben játszik.

...a két csapatról:
Én a Győrt tartom esélyesebbnek - de csak 52:48 arányban. A magyaroknak eddig ez lesz a harmadik BL-döntőjük, és eddig összesen hét európai kupadöntőt játszottak, ám soha nem tudták elhódítani a trófeát. Valamikor, valahogyan véget kell érnie ennek a sorozatnak. Az előző években sokan a magyar mentalitást hozták fel okként, de manapság az ETO nemzetközi csapat, külföldi játékosokkal és spanyol edzővel.

A Larviknak nincsen veszíteni valója a fináléban. Úgy gondolom, hogy a szezon kezdete előtt nem gondolták volna, hogy eddig eljutnak. Csakis kiváló hálóőreikre, briliáns védekezésükre és kontratámadásaikra számíthatnak, mint ahogyan az elődöntő visszavágóján bizonyították. Abban az esetben viszont, amikor ellenfelük felállt fal elleni, összeszedett támadásra kényszeríti őket, gondjaik vannak. Véleményem szerint ez lesz, erre kell épülnie az ETO taktikájának.

...a finálé kulcspontjairól:
Természetesen a kapusok fogják eldönteni. Lunde az egyik oldalon, míg Leganger és Rantala a másikon. Mindhárman borzasztóan motiváltak lesznek, és ez át fog ragadni a csapatukra is. Mindannyian hihetetlen teljesítményre képesek, és bármelyikük meccseket tud eldönteni. Ráadásul kemény védelemre számíthatnak - éppen ezért számítok két nagyon szoros meccsre - de hát ez a döntő!

A mezőnyjátékosok jelentőségét mindig nehéz megjósolni. Ha egy kiváló képességű átlövőd van, a csapat többi részének őt kell segítenie, a taktikát az ilyen nagy lövőkre kell építeni. Úgyhogy én nem egyetlen mezőnyjátékost, hanem a csapat egészét nézem.

Véleményem szerint a mezőnyben a legteljesebb játékos nem Görbicz Anita, nem is Gro Hammerseng, hanem a Győr szerb jobbátlövője, Andrea Lekić. Ő kiváló védő, nagyszerű lövései vannak, és brilliánsan lát a pályán.

...a magyarországi visszavágóról:
Nem hinném, hogy ennek túl nagy jelentősége lenne, sőt meggyőződésem, hogy ez akár még hátrány is lehet az ETO számára. Ebben a szezonban jobban játszottak idegenben a magyarok, így persze akár rossz ómen is lehet számukra a veszprémi visszavágó.

A Győr itt már két csatát is elveszített - először a 2009-es BL-döntőt ellenünk (Viborg), majd az idei BL-elődöntőt a Vâlcea ellen. Talán eltart egy kis ideig, míg a játékosok megszokják az új környezetet, de amikor ötezer szurkoló áll melletted, érezned kellene a hazai pályát.

...a döntőre való felkészülésről:
Ilyenkor persze sokkal izgatottabb vagy, mint bármely más mérkőzés előtt. Az én esetemben például ez az idegesség a meccs ötödik percéig tartott. Aztán már csak egy sima találkozó volt, és eszembe se jutott, hogy ez egy finálé.

...amikor a visszavágó előtt "Bajnok csapat" pólókat nyomtatnak:
Ezt minden csapat meglépi, attól függetlenül, mi volt az első meccs eredménye. Láttatok már valaha ünneplő képet a trófeával ilyen pólók nélkül? Soha! Persze a vesztes csapat is elkészítette ezeket, de a táskákban maradnak, amelyeket soha nem nyitnak ki...

...a legemlékezetesebb BL-győzelem ünneplése a Viborggal:
Különgépekkel repültünk a döntőre 2009-ben Veszprémbe, és 2010-ben Vâlceába. Visszafelé irtó nagyot buliztunk a levegőben. A hosszú és fárasztó meccsek, valamint az utazás után már nagyon elkészültem az erőmmel, úgyhogy akkor már inkább csak pihentem.

Forrás: www.eurohandball.com



Bajnokok Ligája, döntő, 1. mérkőzés

Larvik HK - Győri Audi ETO KC
2013. május 5. (vasárnap), 16.45, Larvik, Arena Larvik
Játékvezetők: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Duta (románok)
ÉLŐben: DIGIsport1, www.ehftv.com

Visszavágó:

Győri Audi ETO KC - Larvik HK
2013. május 11. (szombat), 15.15, Veszprém, Veszprém Aréna
Játékvezetők: Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)
ÉLŐben: DIGIsport1, www.ehftv.com


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi