Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Három helyszínen zajlanak az események

2013. április 28. 7:47

A bajnoki rájátszás három újabb találkozóval folytatódik vasárnap: a Dunaújváros Fehérváron, a Loki Békéscsabán, a Veszprém pedig Kiskunhalason vendégszerepel.

Három helyszínen zajlanak az események
NB I., rájátszás, középsőház, 5. forduló

Fehérvár KC - Dunaújvárosi Kohász KA
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

A Fehérvár KC két héten belül a negyedik mérkőzését vívja a rájátszásban, ezúttal a Dunaújvárosi Kohász ellen. Az FKC három győzelem után botlott szerdán Veszprémben, de továbbra is nagy fölénnyel vezeti a középházi tabellát, és az ötödik hely bebiztosításához egyetlen pontra van szüksége a hátralévő két hazai mérkőzésén. A két Fejér megyei rivális eddigi mindhárom meccsén fehérvári győzelem született ebben az idényben.

Pål Oldrup Jensen értékelt, és előre tekintett: "Nem tudtunk a megszokott ritmusunkra felpörögni, és mivel a Veszprém kifejezetten jó csapat, le is győztek bennünket. Az első félidőben csak Szikora Melinda tartott minket mérkőzésben. A szünet után már jobban teljesítettünk; Tilinger és Emberovics jó második félidőt produkáltak. Vaszari Virág és Triscsuk Krisztina védekezése jó volt, de szenvedtek a támadójátékban."

- Az egész szezont figyelembe véve nagyon jól szerepelt a csapat vendégként, hiszen a 14 idegenbeli meccséből hetet megnyert.
- Úgy gondolom, ez is azt mutatja, hogy tartása van a csapatnak, és nőtt az önbizalmunk. Azért még ezen a területen is van hová fejlődnünk, de feltétlenül előrelépés volt az idény ebből a szempontból.

- A második "meccslabda" lesz a vasárnapi meccs...
- Egy olyan ellenféllel találkozunk, amelyik eddig nagyon jól teljesített a rájátszásban, így nagyon jól kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzük. Az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy visszanyerjük a formánkat, és egyértelműen a győzelemért fogunk harcolni ezen a mérkőzésen!

Tilinger Tamara így nyilatkozott: "Újabb nehéz meccset várunk. A bajnokságnak ebben a szakaszában már minden csapaton látszik a fáradtság, és az is biztos, hogy vasárnapra mindkét csapat nagyon jól fel fog készülni. Bízom benne, hogy most már tényleg eldöntjük az ötödik hely sorsát".

Legutóbbi két mérkőzést megnyerte hazai pályán a DKKA együttese, mely előbb a Veszprém, majd idei mumusa, a Kiskunhalas ellen is győzni tudott, így szépen búcsúzott el a Dunaújvárosi Sportcsarnoktól, ahol az idei szezonban már nem játszik Mátéfi Eszter együttese. Helyette viszont pályára lép Székesfehérváron, ahol az FKC ellen szeretné tovább növelni győztes mérkőzései számát vasárnap este hat órától. Ez azonban nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert a fehérváriak Dunaújvárosban is nyerni tudtak a középházi rájátszás első fordulójában, s annak ellenére is esélyesként várják a vasárnapi összecsapást, hogy szerdán kellemetlen vereséget szenvedtek a Veszprém otthonában.

Az utóbbi időben látott jó forma megtartásában bízik Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki jó mérkőzést vár tanítványaitól, s azt, hogy ezúttal nem a mérkőzés hajrájáig, hanem annak egészében jól játszik majd együttese a fehérváriak ellen.

"Nagyon jót tett nekünk a legutóbbi mérkőzéseken aratott két győzelem, különösen azért, mert a kisebb hullámvölgyektől eltekintve a Veszprém és a Kiskunhalas ellen is jó teljesítményt nyújtottunk. A csapat minden pályára lépő tagja hozzátette a saját jó játékát, ezért is volt számunkra rendkívül értékes ez a két győzelem. A vasárnapi mérkőzésen a házigazdák számítanak az esélyesnek, ám ez nem jelenti azt, hogy eleve feltartott kezekkel lépünk majd pályára, sőt mindent elkövetünk azért, hogy vasárnapra is maradjon a jó formánkból. Mivel idegenben játszunk, még pontosabb és megfontoltabb játékra lesz szükségünk jó eredmény eléréséhez, de bízom a csapatban, s abban is, hogy ezúttal nem csak 53 percig bírjuk majd erővel, mint legutóbb, hanem hatvan percen keresztül tudjuk majd tartani a tempót. Egy jó mérkőzést várok tehát, s azt szeretném ismét látni, hogy mindenki a tudása legjavát nyújtja majd, mert fiatal játékosaink csak így fejlődhetnek tovább."

Forrás: www.dunaujvaros.com, www.fkc.hu



NB I., rájátszás, alsóház, 5. forduló

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - DVSC-FÓRUM
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Bakó Botond, a lila-fehérek vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: "Az elsődleges célunkat, a biztos bennmaradást elértük, most újabb célt tűztünk magunk elé, szeretnénk megszerezni a kilencedik helyet. Az eddigi négy fordulóban győzni tudtunk, és most szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot. A Békéscsaba—Debrecen összecsapásoknak nagy hagyománya van, ilyenkor a szurkolótáborok is megmérettetnek. A vendégek legutóbb otthon legyőzték a Siófok csapatát, és ezzel elkerültek az utolsó helyről. Ezen a találkozón a kapus Lajtos, valamint a korábban Békéscsabán is szerepelt irányító, Kudor vitte a Lokit, aki tíz góllal terhelte meg a vendégek hálóját. Nekünk felszabadultan, a saját elképzeléseink szerint kell játszanunk, és akkor a szezon utolsó hazai mérkőzésén győzelemmel búcsúzhatunk lelkes szurkolóinktól".

Forrás: www.beol.hu



NB I., rájátszás, középsőház, 5. forduló

Kiskunhalas NKSE - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
18.00, Kiskunhalas, Vári Szabó I. Sportcsarnok


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi