DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYdWFJQ5' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Elkezdődik a bajnoki finálé | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elkezdődik a bajnoki finálé

2013. április 20. 7:35

A szombat várhatóan komoly izgalmakat tartogat a bajnokságban. A finálé első meccsén a Győr fogadja a Fradit, míg a bronzpárbaj nyitányán Érdre látogat a Vác. Az alsóbb osztályokban is folytatódnak a küzdelmek.

Elkezdődik a bajnoki finálé
NB I., rájátszás, döntő, 1. mérkőzés

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria
16.30 Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
ÉLŐben: SportKlub

"Ahogy az év során mindig, most is csak a következő meccsre koncentrálunk, vagyis a holnapi első hazai bajnoki döntőre. Most csak ez számít, a BL-döntő még távlati cél, addig fontos megmérettetésünk lesz itthon. A Fradi nagyon kemény ellenfél, de ez a tény semmiképpen sem hátrány a későbbiek szempontjából. Úgy fogjuk fel, hogy döntőt játszani önmagában véve óriási dolog, főleg egy ilyen jó ellenféllel szemben.

Mindenki jól van, és nincs probléma a fizikai állapottal sem. Az élsport a folyamatos megmérettetésekről szól, és a csapat egész évben azért dolgozott, hogy eljusson a döntőkig, ahol szintén nyerni akarunk. A lányok imádják a versenyzést, a küzdelmet, minden egyes mérkőzés és győzelem inspirálja őket. Most, a végső győzelem kapujában az az érzés van bennünk, hogy végre elérhessük a vágyott célt, amiért annyit küzdöttünk" - fogalmazott az ETO edzője, Ambros Martín.



Forrás: Győri Audi ETO KC, www.fradi.hu



NB I., rájátszás, a bronzéremért, 1. mérkőzés

ÉTV-Érdi VSE - Váci NKSE
18.00 Érd, Batthyányi Tornacsarnok
ÉLŐben: www.cunder.hu

A szezon előtt a legtöbben azt jósolták, hogy a harmadik helyért a Vác és az Érd fut majd nagy versenyt, és ami azt illeti, ez így is lett. Az alapszakaszban két nagy rangadót játszott egymással a két csapat, és ezeken a találkozókon dőlt el a harmadik helyezés (és ezzel a pályaelőny) sorsa.

Ősszel Érden nyerni tudott egy góllal a váci csapat, tavasszal viszont az érdi csapatnak sikerült ugyanez a bravúr Vácon, az akkor született ötgólos győzelem nem is írja le a két csapat közti akkori különbséget.

A rájátszásban is farkasszemet néznek a felek, a tét a mindkét együttes számára nagyon fényesen csillogó bronzérem. Az érdi szurkolók minden bizonnyal bíznak a tündérmesébe illő folytatásban, és hogy hazai pályán győzelemhez segíthetik a lányokat.

Kisfaludy Anett szerint nem lehet abból kiindulni, hogy a két csapat legutóbbi találkozóján az Érd nyert, ahogyan abból sem, hogy mostanában több, a váci csapategységet gyengítő hír látott napvilágot.

- Mire számítasz a szombati mérkőzéssel kapcsolatban?
- Hazai pályán már az első pillanattól kezdve érzékeltetnünk kell, hogy mi a célunk, megnyerni a bronzérmet. Mi játszunk otthon, remélhetőleg, mint mindig, most is fantasztikus közönség előtt. Fontos lesz a jó védekezés. Mindent megteszünk majd a sikerért.

- A két csapat legutóbbi találkozóján, az alapszakaszban Vácon Ti voltatok a jobbak. Számít ez?
- Nem gondolom, hogy ezzel kellene foglalkozni, hiszen a mostani egy egészen más mérkőzés lesz. Ráadásul ősszel hazai pályán szenvedtünk tőlük vereséget, így ez is hajtott minket a visszavágásban. A csapat legutóbbi találkozójából lehet építkeznünk, a játékunk akkori pozitívumait kell felhasználni most is. Bízom benne, hogy csak két meccs lesz…

- Mostanában több, a váci csapatot gyengítő hír jelent meg a sajtóban: edzőváltás, babavárás. Ez hasznotokra válhat?
- Aki babát vár, arra nem készülünk, de ettől még minden játékosból nagyon fel kell készülnünk, hogy ne érhessen minket meglepetés. Ami az edzőváltást illeti: amikor egy csapatot új tréner vesz át, ez többnyire új lendületet ad a játékuknak, bizonyítani akarnak a játékosok. Bármi is jelent meg róluk, a Vác nem könnyű ellenfél, nehéz meccsekre számítok ellenük!

- Az év elején megfogalmazott cél a harmadik hely volt, amitől most karnyújtásnyira kerültetek.
- Tavaly is ez volt a cél, az idén nem bukhatunk el ismét! Úgy érzem, a tavalyi végeredményből és hibáinkból tanultunk, és az idei sikerrel végleg feledtetni tudnánk egy fájó pontot az életünkből. Már csak két-három meccsnap van hátra a bajnokságból, nekifeszülünk, hogy minden energiánkat be tudjuk vetni.

- Te is említetted, közel a bajnokság vége, ez azonban további nehézséget jelenthet, hiszen egyre fáradtabb mindenki. Ugyanakkor túl nagy a tét, ami múlik a véghajrán.
- Most kell az utolsó energiatartalékainkat mozgósítani. Bár a bajnokságból már nincs sok hátra, az edzésekkel utána sem állunk le néhány hétre, a stresszhelyzet viszont véget ér. Örülök, hogy ismét a négy között vagyunk, és így nemzetközi kupában indulhatunk ősszel is, de nagy motivációt jelent a harmadik hely megszerzése is. Ráadásul, ha megnyeri a Győr a Bajnokok Ligáját, akár még a legmagasabb kupaszereplés is összejöhetne. Nagyon szeretném, ha minden vágyunk teljesülne két-három héten belül!

Forrás: www.handballerd.hu



NB I., rájátszás, alsóház, 3. forduló:

Budapest SE - DVSC-FÓRUM
16.00, Budapest, Elektromos Sportcsarnok

Az utolsó helyezett BSE otthonába látogat az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában az NB I-es tagságának megtartásáért küzdő DVSC-FÓRUM csapata szombaton 16 órától. A Loki a play-off sorozat első és második körében is alulmaradt, először a Békéscsabától kapott ki 31–30-ra, majd pedig a Siófoktól 29–26-ra – ha újfent elmarad a siker, akkor visszacsúszik a pontvadászat utolsó helyére. A cívisvárosi hölgyek mindkét összecsapáson jól küzdöttek, ám egy-egy rövidzárlat megpecsételte sorsukat. A DVSC hetek óta kiváló formában játszó jobbátlövője, Herr Anita szerint azt kellene elérniük, hogy az elejétől a végéig koncentrálni tudjanak.

"Egész héten százszázalékos erőbedobással készültünk a fővárosiak ellen, a videózás során alaposan kielemeztük a játékukat, így tudjuk, mire kell majd figyelnünk. Minden tőlünk telhetőt el fogunk követni a győzelemért járó két pont megszerzéséért, a csapat nem adta fel, meggyőződésem, hogy képesek vagyunk nyerni! A Siófok ellen vezettünk, aztán a második félidőben sokat hibáztunk, így elment az a meccs, most azt kell elérnünk, hogy végig koncentráltak tudjunk maradni, nem fér bele egy-két rövidzárlat" – osztotta meg a Naplóval Herr Anita, aki saját teljesítményéről is ejtett pár szót.

"Egy játékos sosem lehet elégedett magával, én is úgy érzem, van még bennem, de a BSE ellen is szeretném legalább azt a gólátlagot hozni, amit a mögöttünk lévő mérkőzéseken" – mondta a Loki egyik vezéralakja.

A 2012/13-as bajnokságban a Budapest SE ellen szeptemberben 30–29-re tudtak győzni a debreceniek, míg januárban 24–24-es döntetlennel zárult a két együttes összecsapása.

"Minimum az év elején nyújtott teljesítményünket kell hoznunk ezúttal is, mert mindenképp be akarjuk bizonyítani, jobbak vagyunk a BSE-nél. Kazai Anitán kívül szerencsére mindenki egészséges, a hangulat is egész jó a csapaton belül, nagy reményekkel, és elszántan várjuk a szombati találkozót. Hét közben, mikor a meccsekre készülünk, természetesen eszébe jut az embernek, hogy veszélyben forog a bajnoki tagságunk, de a derbi közben ezt ki kell zárni, és teljes erőbedobással a játékra koncentrálni" - fogalmazott Herr.

Forrás: www.haon.hu



NB I., rájátszás, középsőház, 3. forduló:

Kiskunhalas NKSE - Fehérvár KC
18.00, Kiskunhalas, Vári Szabó I. Sportcsarnok

Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője így fogalmazott: „Nehéz meccs lesz, hiszen a Kiskunhalas jó csapat, aki nagyon kemény ellenfél az otthonában. Ha a hajráig szorosan tudjuk tartani a mérkőzést, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre, viszont nem engedhetjük, hogy olyan nagy vezetést alakítsanak ki ellenünk, mint a legutóbbi találkozásunkkor Székesfehérváron!“

Forrás: www.fkc.hu



NB I., rájátszás, középsőház, 3. forduló:

Dunaújvárosi Kohász KA - Veszprém Barabás Duna Takarék KC
18.00, Dunaújváros, Dunaferr Sportcsarnok

Mátéfi Eszter, a DKKA csapatának vezetőedzője mindenképpen győzelmet vár tanítványaitól a szombati találkozón, s mint azt elmondta, fontos lenne számára is, hogy felszabadult, jó játékkal örvendeztessék meg a dunaújvárosi fiatalok azokat a szurkolókat, akik kilátogatnak az összecsapásra.

"Hazai környezetben játszunk, végre mindenki egészséges a csapatból, így nem lehet más célunk, mint az, hogy a közelmúltban elszenvedett két vereség után végre győztesen hagyjuk el a pályát. Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert ellenfelünk jó csapat, melyet nagyon tehetséges fiatalok alkotnak, ám ha a játék minden elemében jó teljesítményt nyújtunk, akkor az alapszakasz hazai mérkőzéséhez hasonlóan ismét legyőzhetjük őket. A közelmúltban akadtak gondjaink a sérülések miatt, de végre Ferling, Gáspár és Bódi is teljes értékű munkát végezhetett, így a legjobb felállásban várhatjuk a mérkőzést. Nagyon számítok arra, hogy sokan buzdítanak majd minket az összecsapáson, melyen végre fiataljainktól is felszabadult, bátor és eredményes játékot várok, s természetesen azt, hogy mindent elkövetnek majd a győzelem megszerzéséért."

Forrás: www.dunaujvaros.com

További hírek