DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYb4L93G' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Búcsúzott a KEK-negyeddöntőben a Vác | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Búcsúzott a KEK-negyeddöntőben a Vác

2013. március 15. 19:07 © handball.hu

A Vác számára az Issy elleni KEK-negyeddöntő visszavágóra mindössze egygólos előny jutott, amit - bár derekasan küzdött, - nem tudott megőrizni a magyar csapat, így a nyolc között búcsúzott a kupától.

Búcsúzott a KEK-negyeddöntőben a Vác
KEK, negyeddöntő, visszavágó
Issy Paris Hand
27 (14)
Váci NKSE
23 (12)
Párizs, Pierre de Coubertin Csarnok
Játékvezetők: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)
Lassource
Tošković
Briemant
Zalewski
Mordal
Goudjo
6
5
1
7
4
4
Ertl
Nikšić
Farkas
Barján
Szádvári
Klivinyi
Fülöp
Virág
1
1
1
2
5
11
1
1
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 4 perc

Továbbjutott: az Issy Paris, 50-47-es összesítéssel.

A Vácnak nem az Issy Paris szokásos csarnokába kellett utaznia, hanem a Pierre de Coubertin Sportcsarnokba, ahol a PSG Handball férfi csapat játszik. A dunakanyari lányok minimális, egygólos előnnyel utaztak a francia fővárosba a KEK-negyeddöntő visszavágójára.

Az Issy Paris gyakorlatilag három perc alatt már ledolgozta a hátrányát két lerohanással és egy büntetővel. A Vác végre Klivnyi betörésével tudott válaszolni (5. perc: 3-1). A magyar csapat nagyon nehezen kezdte a találkozót, a hetedik percben Gulyás Istvánnak már ki kellett kérnie idejét (5-1). Csapata utána már belelendült a meccsbe, és két gólra felzárkózott a tizedik percben. Azonban nem tudott közelebbre kerülni a Vác, újra öt gól lett a különbség (10-5). Ám a magyarok felszívták magukat, és a vitatható bírói döntések ellenére is ismét két gólra felzárkóztak (20. perc: 11-9). A Vác egyre jobban játszott, a franciák sokkal több hibát követtek el, és Klivinyi nyolcadik (!) góljával végre egyenlített a Vác (25. perc: 12-12), amelynek az első játékrészben mindössze két játékos, Klivinyi és Szádvári szerezte a találatait. Többször is át tudta volna venni a vezetést a magyar csapat, azonban a fiatal brazil kapus ezt megakadályozta, együttese pedig visszaszerezte kétgólos előnyét a félidőre (14-12).

A Vác jól tért vissza az öltözőből, Szádvári lerohanásból üres kapuba dobta a labdát, és már csak egy gól volt a két csapat között (16-15). Ezután mindkét csapat hihetetlen hibákat követett el támadásban, Arnaud Gandais pedig kikérte idejét. Dupla emberhátrányba kerültek a mieink, az egyik kiállítást az edző kapta, de ennek ellenére is góllal fejezték be a támadásukat (18-16). Gólszegény percek következtek, viszont az volt a baj, hogy a franciák még mindig hárommal vezettek (45. perc: 19-16). Tíz perccel a vége előtt nagyon nehéznek tűnt a Vác feladata, hiszen ötgólos hátrányba kerültek Klivinyiék (22-17). Gulyás István utolsó időkérését az 55. percben kérte ki, de szinte lehetetlenné vált a továbbjutás (25-20). Aztán Goudjo végleg eldöntötte a találkozót (26-21). A Vácnál két kulcsember hiányzott, ráadásul több játékos láthatatlan volt. Nem nagy játékkal, de az előnyt ledolgozva 27-23-ra nyert, és továbbjutott a francia csapat.

Franciaországi tudósítónktól (D. M.)

Az első mérkőzésen:

Váci NKSE - Issy Paris Hand 24-23 (9-11)
2013. március 9., Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Gregorio Muro San José, Alfonso Rodríguez Murcia (spanyolok)

Goudjo: Ki kell húznunk a Vác méregfogát
Minimális váci előny

© handball.hu

További hírek