Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Nem feltett kézzel lépünk pályára!"

2013. január 22. 8:20

A héten kétszer lép pályára az ÉTV-Érdi VSE csapata a Győr ellen: kedden a Magyar Kupában, pénteken pedig bajnoki találkozón.

"Nem feltett kézzel lépünk pályára!"
Magyar Kupa, negyeddöntő

Győri Audi ETO KC - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter
ÉLŐben: www.cunder.hu

Önbizalomtól duzzadva, a sérülésből visszatérő játékosokkal a fedélzeten készül az Érd elleni MK-meccsre a Győri Audi ETO KC csapata. Ambros Martín tanítványai veretlenek a bajnokságban, legutóbb épp a Siófokot győzték le 19 góllal. Azon a meccsen a keretben ott volt ugyan, de mégsem lépett pályára Rédei-Soós Viktória és Korsós Dorina. Ambros Martín vezetőedző az ő állapotukról és a Magyar Kupa-találkozóról is beszélt:

"Valóban, ők ketten még pihentek a Siófok elleni meccsen, kisebb problémájuk miatt. Jobbnak láttuk nem kockáztatni szereplésüket. Kedden az Érd ellen azonban minden jel szerint már ők is pályára léphetnek. Szükség is lesz mindenkire, hiszen komolyan vesszük a találkozót. A továbbjutás egy meccsen dől el, nincs lehetőség hibázni. Maximális koncentrációt várok el a csapatomtól, hiszen egy jó erőkből álló ellenfél érkezik a Magvassy-ba" - mondta a szakvezető.

A két csapat jól megismerheti egymást a héten, hiszen a keddi MK-meccs után pénteken ismét Győrben, ám ezúttal bajnoki összecsapáson mérkőznek meg majd a felek egymással.

A vendégek a Magyar Kupában eddig egy meccset játszottak, az előző fordulóban a K. Szeged SE-Algyő-t búcsúztatták 50-21-es idegenbeli sikerrel. A bajnokságban azonban az utóbbi időben kissé hullámzó az érdi lányok teljesítménye, több meglepő eredményt is produkáltak már az elmúlt fordulókban.

Szekeres Klára pályafutása legsikeresebb évén van túl, de bízik benne, hogy az Érd idén sem okoz csalódást:

- Szombaton a Kiskunhalas ellen egy nagyon fontos győzelmet szerzett a csapat. Megszakíthatja ez azt a hullámzó teljesítménnyel teli időszakot, amelyben mostanában volt a csapat?
- Bízom benne, hiszen a pozitív élmények összekovácsolnak bennünket. A debreceniek elleni, húszgólos győzelemnek is örültünk, de a mostani sikert sokkal többre tartjuk, nagyobb a súlya a bajnokságban.

- Mi segített Neked, amikor nehezebb időszakot élt át a csapat?
- Ilyenkor igyekszem kibeszélni magamból, amit érzek. A futballista párom sokat segít, tudja, mi játszódik le ilyenkor egy játékosban. Másokkal is igyekeztem beszélgetni a nehézségekről, hiszen úgy érzem, onnantól mindig sikerül túllendülnöm, reálisabban látni az adott helyzetet.

- Csapatkapitányként nincs plusz teher Rajtad, hogy neked példát is kell mutatni?
- Maximalista vagyok, mindig megpróbálok megfelelni ennek a posztnak, és teljes erőbedobással odatenni magam. Nem tudom, mennyire várják el tőlem a többiek, de korábban azt tapasztaltam, a csapatkapitányok mindig hozzátettek valami pluszt akár cselekedetekben, akár egy-egy jó mondattal. Igyekszem én is eszerint megfelelni a pozíciómnak.

- Tavaly Te lettél a csapatkapitány, az ÉTV-Érdi VSE kijutott pályafutása során először a nemzetközi porondra, bronzérmet szereztél a magyar válogatottal az Eb-n, és megválasztottak az év legjobb védőjátékosának. Nem rossz év...
- Évek óta ez volt a legsikeresebb évem, idén is elégedett lennék egy hasonló esztendővel. A célok persze most sem változnak: a klubcsapattal szeretnék érmet szerezni, és akkor a másik cél is teljesül, vagyis ismét indulhatunk nemzetközi kupában. Télen pedig világbajnokságot rendeznek, azon is jó lenne hasonlóan eredményesen szerepelni, mint az Európa-bajnokságon!

- A célok elérésében akár a héten következő két mérkőzés is segíthet, bár a Győr ellen kell mind a kétszer pályára lépni.
- Annak nem örülök, hogy ilyen kevés idő van a két mérkőzés között, de meg lehet a pozitív oldalát is ragadni – nem kell kétszer készülni rá. Viszont az ideális mindenképp az lenne, ha több idő telne el a két Győr elleni meccs között. Jobb, erős ellenfelek ellen egyébként jobban szeretek játszani, hiszen ilyenkor derül ki igazán, mit tud a csapat, ezekből lehet igazán építkezni. Készülök rá, ahogy a csapat is. A Győr hazai pályán mindenkit nagy gólaránnyal győz le, ő a találkozók esélyese, mégsem gondolom, hogy feltett kézzel lépünk majd pályára.

Forrás: www.gyorietokc.hu, www.handballerd.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi